בדידות

ASAFBM

New member
בדידות

אני בן 23 ואני ישתף אותכם קצת באיך הראש שלי עובד ואולי מישהו יבין אותי ויעזור לי לצאת מזה
אני מאוד מופנם כי אני לא מדבר כי אני חושב שזה מיותר עמו נגיד בצבא אני ישאל שאלה כי מישהו כבר ישאל אותה אני לא יתעניין במשהו כי מישהו כבר דיבר על זה ומה עכשיו אני יחזור על זה? זה בטח ישעמם את מי שאני יספר לו את זה... ועכשיו אני יילך לים ומה אני יעשה שם סתם ייסע ויגלוש וגם אם אני יהנה אז מה זה ייתן לי והלימודים שאני יילך אליהם למה דווקא התחום שבחרתי למה לא משהו אחר?
זה ככה מה שעובר עליי במשך היום יש למישהו משהו לעזור לי?

Larik

New member
אז מה הבעיה בעצם?

אתה מתאר מצב נתון.
האם טוב לך במצב הזה?
אם לא, מה אתה רוצה לשנות?

ASAFBM

New member
לא

אני רוצה להיות יותר שלם עם עצמי ולא לחשוב כל הזמן האם זה טוב? למה הוא אמר לי את זה למה אני שואל את עצמי כל הזמן ולא מוציא החוצה את המחשבות שלי
מה מונע ממני להוציא מחשבות החוצה ולהשתחרר מהבעיה הזאת כדי להתקדם, להנות באמת משיר, לדבר באמת עם בן אדם, לאהוב אישה, ללכת לים כי בא לי ולא כי שם אולי יותר טוב להגיד באמת מה שבא לי ולא לפחד מהמילים שיוצאות מהפה שלי.
בקיצור לעוף על החיים

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יופי של מודעות עצמית...

קודם כל אני מעריך אותך, על זה שאתה מודע לבעיה ,מביע רצון לפתור אותה..ומחפש פתרון. כן כן תרים ראש, מגיע לך! לא רבים עושים את זה .

לדעתי אתה אולי קצת מעריך את עצמך פחות..וגם קצת חושש אולי להפגע מתגובה...ובכן ידידי אם אני קצת צודק..אציע שני דברים..אלף להבין שאתה גדול וחזק מכפי שנדמה לך..ע"פ המודעות העצמית שלך יש לך גם יופי של אינטליגנציה..וכן להביע את דעתך ..ולשאול ולאמר..אז מה אם אמרו את זה אלף פעם לפנייך...? אתה עכשיו בשלב שגילית את זה...זה הכל:)
ואני גם בטוח שיש לך אי שם בפנים דיעות ומחשבות שיפתיעו רבים אם תאמר אותם ..כי הם רק שלך ואיש לא חשב כך על הדברים לפנייך..

עכשיו גם אם יגיבו ולא בצורה נעימה אז מה?..אתה בוחר אם להפגע או לא...זה בידיים שלך לאמר זה בא מהצד שלהם..מבורות ..מחוסר הבנה מטיפשות מה שתרצה..
שתתאמן קצת על זה..אתה תראה דרך חדשה..

מנגד כן קצת לשמור על המודעות הזו..לפעמים אנו מגיבים מתוך פגיעות וחשש ..ומפספסים שהצד השני התכווון לתת מחמאה בכלל..או סתם קצת צחק..בלי מטרת פגיעה..
שים את זה במשקל..ותגיב בהתאם ..תיתר שחרר :)

ואגלה לך סוד קטן..עברתי בחיים המון קשיים והייתה תקופה שאני הייתי כמוך...תאמין לי אפשר להיות אחרת..הנה אני פה כותב לך ובעוד פורומים ( מחשבים חומרה תוכנה למשל) .דן..מתווכח..מביע דעתי אף כי הפוכה לכולם לפעמים...

אתה גם יכול !!

ישר כח ידידי

ASAFBM

New member
תודה...

עכשיו זה נהיה קצת יותר מסובך כי אני מודע לבעיה ולא צמליח לפתור אותה.
אני יודע שאני לא לצריך להפגע כשמישהו אומר עלי משהו
אבל אני בכל זאת שומר דברים כי אני כאילו מגלגל בראש את מה שיהיה כל הזמן. אני ממש לא מצליח לפתח שיחה כי אני כאילו נלחץ מהמעמד של לדבר עם מישהו ספציפי ואז אני לא יודע מה
להגיד ואז אני מתחיל להריץ דברים בראש על הבן אדם, ואז אני פשוט נכנע לסיטואציה שאני כל כך מכיר ונבלע בתוכה ושוב חוזר אחורה ואני לא מתפקד
אני יוע שהכל בסדר ואללה בעיות שטותיות ואני יעבור עוד דברים הרבה יותר קשים. אבל אני מרגיש שאני מתמודד עם הבעיה הזאת כבר יותר מידי זמן והתנתקתי מהמסלול שאני רוצה בו כבר לפני כמה שנים...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מבין אותך..

זה נקרא נדמה תגובה מושהית...אתה לא ממש מגיב כמו שאתה רוצה בזמן האמיתי שזה קורה...אחר כך מריץ תסריטים בראש..של יכולתי כך וכך..

זה קורה לרובינו...במידה כזו או אחרת....תראה פה זה ייעוץ לא פסיכולוגי..אז אני שוקל איך לענות בלי להתיימר..ובכל זאת במקרה שלך שזה מגיע לחוסר תפקוד כפי שאתה אומר אני מציע לך ללכת לטיפול מקצועי יותר..

יחד עם זאת..ככה כמה מילים...מה שעובר עלייך ישתפר ..שתתחזק כפי שהצעתי לך קודם..ועם הזמן תקבל שטועים ולא מגיבים נכון לפעמים או שלא..אומרים את הכל ..כי חוששים או לא מסוגלים בשלב זזה של החיים..מסיבה כזו או אחרת..וזה לא כזה נורא. ממשיכים הלאה את רוב הדברים אפשר לתקן..

גם לגבי לימודים וכן הלאה..יש לך הגיון ויש לך משאלת לב..אם תשלב בינהם ותעשה את מה שאתה אוהב וגם הגיונית זה מבוקש בשוק ואפשר גם עם ייעוץ תעסוקתי זה מקובל וטוב..אני בטוח תצליח:) ואם לא..אתה תמשיך לחיות ותנסה שוב..

דבר אחד אני בטוח בו..זה קשה קצת ומצריך השקעה אבל..אפשר למתן מאוד את המצב הזה ולא חייב לקבל אותו...טוב מאוד שאתה לא מקבל אותו.

אתה אחלה ידידי..אני מאמין שתצליח ועוד תפרח..:)

ברןך הבא אסף

אתה חושב שאם היית יכול להוציא את כל המחשבות האלה החוצה
לדבר על זה עם מישהו זה היה עוזר?

יכול להיות ששיתוף והתבוננות אחרת על העינינים האלה היו עושים קצת סדר?

ASAFBM

New member
כן אבל

היום לדוגמא הוצאתי את זה והרגשתי טוב כי לא קרה כלום כי זה מה שחששתי ממנו
אבל אחרי זה רראיתי שגם שיחררתי עדיין אני מרגיש תקוע כי אין בזה כלום ובכלל נראה לי שאנשים כמוני יש להם הרבה בעיות חברתיות זה כי אין
להם חלומות ושאיפות שהרי אם היה להם הם לא היו מתעסקים עם בעיות כאלה אלא רואים את השביל שלהם קדימה,
אז מה עושים במצב כזה שאתה יודע שאתה צריך לעשות מה שאתה אוהב ולחיות את החיים ולעוף עליהם, אבל מה אם
אני כל הזמן מחפש לברוח מזה ומסתכל על אחרים ו"מקנא" בבעיות של אחרים?

אספי

ראשית הצהרה -
אנחנו יכולים לתת לך רק את נקודת ההשקפה שלנו
בטח שלא עזרה מקצועית או פתרונות לבעיות

עכשיו לדעתי האישית -
אתה צריך קודם להצליח להשתחרר מהמחשבות האלה
לדעת שכל מה שקורה איתך זה בסדר
להרשות לעצמך לעשות, להגיד, לטעות וכו'
אתה לא צריך לעשות שום דבר ואתה לא צריך לברוח משום דבר ובטח שלא מעצמך

זה לא שלאנשים אין בעיות ולכן הם יכולים לראות את הדרך קדימה
אני מניחה שכל מי שמצליח לפלס את הדרך קדימה עושה זאת יחד עם כל מיני בעיות.
חלוקת משאבים שאתה אולי צריך עזרה בשביל ללמוד לעשות את זה.

אולי כדאי שתנסה לעשות משהו נחמד עם עוד מישהו
אולי זה ירגיש יותר כיף

כתבתי בלי הגהה אני מקווה שאפשר להבין משהו...

מה שאתה מתאר זאת חרדה...

מאבחון "מקצועי" שלי.

חרדה כוללת שמקיפה אצלך את כל התחומים.
כולנו לפעמים נחשוב מחשבות כמו שאתה חושב של בשביל
מה לעשות ואולי מישהו כבר אמר או בנוגעה להליכה לים.

אבל רובינו מתגברים על הקושי הרגעי או שבכלל לא אחפת
לנו למשל להגיד משהו שמישהו כבר אמר.
לעשות דברים שנראה אולי טיפשים.

פשוט רמת האדרנלין והסרטונין(הורמונים שנחשבים שאחראיים
לרוגע ומצב רוח טוב) אצלנו תקינה.

לא יודעת מה אפשרויות שלך בצבא. אחרי הצבא אני ממליצה לה
ללכת ישר לפסיכולוג התנהגותי ובכלל לחפש טיפול לחרדה .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יפה שעה אחת קודם...

אני לא נכנס לכל מה שכתבת...רק לעיניין הצבא..יש בצבא שירותי קב"ן..שניתן להעזר בהם..ורצוי גם :)

לדעתי הבעיה אצלו עלולה להחריף עם הזמן אם לא ייעשה משהו מצידו ומצד מקצועי..לכן חשוב כבר עתה להתחיל:)

הבעיה הקשה עם חרדה...

שלאנשים שיש הרב ממנה קשה להם גם ללכת לטיפול.
אם הוא חושב פעמיים אם להגיד משהו בין חברים,
תאר לעצמך כמה קשה להחליט להיעזר ואז גם צריך
לספר לזר על הבעיות.

קושי גדול עם חרדה....

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
על קושי..

תמיד אני אומר שמי שיושב בביצה יש לו שתי ברירות..או לשקוע ולמרר בבכי עד אחרון ימיו...או להלחם ולצאת משם...במקרה של הבחור הוא מודע לבעיה מחפש פתרון..כל מה שנראה שצריך זה פוש קטן בכיוון הנכון..ולהתפלל שישקיע בעצמו..
משל חמוד ..

פעם נפלו שתי צפרדעים לתוך כד של חלב ולאחר מספר ניסיונות כושלים להיחלץ הבינו שהן תקועות. הראשונה חשבה לעצמה: "זהו, הכל אבוד, הגיע הסוף". וכשחשבה זאת הפסיקה לשחות, צללה וטבעה. השנייה חשבה לעצמה: "חייב להיות פתרון" והמשיכה לשחות מסביב, שוחה ומסתובבת, מסתובבת ושוחה עד שהפך החלב לגבינה. טיפסה הצפרדע על הגבינה וקפצה החוצה מן הכד.

פעם נפלו שתי צפרדעים לתוך כד של חלב ולאחר מספר ניסיונות כושלים להיחלץ הבינו שהן תקועות. הראשונה חשבה לעצמה: "מה הטעם, החלב כל כך נוזלי, הוא לעולם לא ישתנה" וכשחשבה כך הפסיקה לשחות, צללה וטבעה. השנייה חשבה לעצמה: "החלב חייב להשתנות" והמשיכה לשחות מסביב, לא מוותרת, שוחה ומסתובבת, מסתובבת ושוחה, עד שהפך החלב לגבינה. טיפסה הצפרדע על הגבינה וקפצה החוצה מן הכד.

פעם נפלו שתי צפרדעים לתוך כד של חלב, כל תחנוניהן לא עזרו והן הבינו שהן תקועות. הראשונה חשבה לעצמה: "הוא חלב, הוא בחיים לא יקשיב, אני רוצה לברוח אבל אין לי סיכוי" וכשחשבה זאת הפסיקה לשחות, צללה וטבעה. השנייה חשבה לעצמה: "החלב חייב להקשיב, אני אגרום לו להקשיב" והמשיכה לשחות מסביב. החלב מצידו הבין לבסוף והפך לגבינה על מנת שהצפרדע תוכל לצאת. טיפסה הצפרדע על הגבינה וקפצה החוצה מן הכד.

פעם נפלו שתי צפרדעים לתוך כד של חלב, הראשונה שקועה בו עד היום והשנייה כבר מזמן נמצאת במקום שהיא באמת רוצה להיות בו

פעם נפלו שתי צפרדעים לתוך כד של חלב.

אחת ויתרה.

השנייה לא.

וואו, יפה כתבת!

עם קושי בחיים אני חושבת שזה יותר מורכב.
לפעמים נשארים בכד כמה שנים או שהחלב מתקלקל והופף
לגבינה בלי קשר אלינו.

בן אדם יכול להיות שמח בכל מקום וכמעט בכל מצב.
השאלה אם יודעים לראות את החיובי ולהנות ממה שיש
גם מבדידות ומשתיקה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לפעמים זה לא אני...(ותודה אני
משתדל )

לרוב אומרים לנו תראה מה עשית...

או למה לא עשית...

או אתה חייב להשתנות....

ולפעמים אני עונה תראו מה נוח עשה

ומה אתם עשיתם..

מה הוא בנה..ולאן אתם הגעתם..

לפעמים אני הבסדר ואתם הלא..למה תמיד אני..?

יודעים מה? אולי אני לא אמור לדבר אליכם

בטוח יש אנשים אחרים עם ערכים אחרים

אפילו פה מתחת לאפי שעד לא לא ראיתי

כי הייתי שקוע במה שאתם לימדתם אותי

עתה אלך להידבר איתם ואמצא מקומי איתם

דבר אחד אני מבטיח לעצמי

לא אשב וארחם על עצמי

לא אשקע בעמקי בדידותי

החיים לפניי ויש כן יש..חברים שרק מחכים לבואי.

ואם עוד מישהו יחשוב על זה?

לא יקרה כלום.
ובכלל לא בטוח שמה שיש לך לספר משעמם.
תשמע את עצמך, ותגיד לעצמך, זו רק מחשבה,
אל תזדהה עם המחשבה הזו ופשוט תספר, למרות המחשבה.
לאט לאט תשתנה ההרגשה.

אם תעשה משהו שיגרום לך הנאה, אז זה בדיוק מה שזה יתן, כיף, הרגשה טובה.
לא צריך יותר מזה.

מקווה שזה עוזר.

למעלה