בדידות

הבודדה

New member
בדידות

שלום! זאת הפעם הראשונה שאני כותבת כאן, והחלטתי לכתוב כאן כי יש לי בעיה שאני מנסה לפתור כבר שנים ולא הולך לי, אולי לכם תהיה איזה עצה או אפילו מילת עידוד בשבילי. הבעיה היא שאני פוחדת מבני אדם פחד נוראי, לכן גם קשה לי ליצור קשרים עם אנשים כי תמיד אני מגמגמת כשאני מנסה לדבר ורועדת בכל הגוף. לכן אני גם מאוד בודדה, בלי חברים בכלל, אני כמעט בת 26 ועוד לא היה לי חבר. רצוי לציין שאני נמצאת בטיפול קבוצתי, אבל גם זה לא מספיק. אני מחכה לקרוא כאן את תגובתכם, זה מאוד יעודד אותי.

רומי1770

New member
בוקר טוב לך... ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

בודדה יקרה קודם כל ברוכה הבאה שנית, לבוא לפה ולחשוף את הבעיה, מול הבעיה... זה כבר אומץ, זה שלב כי את תדברי פה עם אנשים חדשים תכירי אותם בלי לראות, בלי שייחוו עליך דעה נחרצת כלשהיא זה יכול להועיל זה יכול להעלות את הבטחון העצמי... הבעיה הזו היא די נפוצה, זה לא פשוט בכלל ליצור קשרים עם אנשים מקוה שיהיה לך נחמד פה כי כולם מאוד משתדלים לתמוך, ולא לשפוט או לבקר... רומי

הבודדה

New member
תודה על העידוד

שמחתי לקרוא כאן את התגובה שלך על ההודעה שלי. אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר שמצד אחד אני נורא מפחדת מאנשים ומצד שני חושפת כאן את הבעיה שלי. זאת לא התנצלות, אבל העובדה היא שאני לא משתמתש בשמי האמיתי, לא בשם המשתמש ולא בכתובת האימייל, שזה כמובן מהפחד להחשף. בכל אופן, שוב תודה על החיזוק והעידוד, זה יעודד אותי להמשיך לכתוב כאן.

a_kinor

New member
יש פתרון!!!

סביר להניח שבעייתך היא חרדה חברתית. ציינת כי את נמצאת בטיפול קבוצתי וזה אינו עוזר לך. לכן,הצעתי היא "לעלות דרגה" בטיפול בעצמך : גשי לפסיכיאטר והתייעצי עימו, אני מבטיח שהוא יציע מספר דרכים לפתור את בעייתך, זוהי תופעה נפוצה ורבים מתמודדים עימה. ישנם שני אתרים נהדרים שמשם את יכולה לדלות כמות עצומה של אינפורמציה על האנשים שסובלים ממנה ועל דרכי הטיפול. בנוסף לכך את יכולה להציג את שאלתך שם גם כן (מנהלי הפורומים שם הם אנשי מקצוע (פסיכולוגים ופסיכיאטרים) ותשבותיהם מקצעויות ולעניין. האתרים הם: WWW.DOCTORS.CO.IL WWW.INFOMED.CO.IL בהצלחה

הבודדה

New member
תודה

ההודעה שלך מאוד שימחה אותי. לתיקון טעותך: לא התכוונתי לומר שהטיפול הקבוצתי שבו אני נמצאת לא עוזר, אלא שהוא לא מספיק. לכן אני לוקחת את ההצעה לפנות לפסיכיאטר, אולי, אם אתחיל בטיפול תרופתי (שזה הדבר היחיד שעוד לא ניסיתי)זה יעזור יותר. חוץ מזה אפנה גם לאתרים שסיפרת לי כאן עליהם. תודה.

a_kinor

New member
תגובה לבודדה

אני שמח שאימצת את עצתי,הכי הרבה בהצלחה. אשמח לשמוע מה קורה לטוב ורע. בכל מקרה אנחנו כאן.

שלום לך הבודדה ../images/Emo16.gif

אני יכול כמעט להבטיח לך שכאן תרגישי פחות בודדה.. אולי אפילו רק קצת. (אחרי הכל אינני יודע מי את ובאיזה נסיבות וסיטואציה בדיוק את נמצאת..) אבל הקצת הזה כל כך חשוב!! בכל מקרה - מחמאות ממני על היכולת לבוא לכאן.. זה מעיד על רצון שלך לעזור לעצמך. ויותר מזה- זה דורש גם מידה מסוימת של אומץ והחלטיות. מקווה שתהני כאן

lance-knight

New member
של ום לך בודדה

גם אני סובל מבדידות גם לי יש המון בעיות חברתיות מאוד דומות לשלך כתבתי על כך בפורום. לא תאמיני כמה עצות ותמיכה קבלתי מחברי פורום ומיועצי סהר בצט. עוד לא הלכתי לפסיכולוג (בקרוב אני אעשה את זה) אבל התחלתי בינתים לנסות לשנות את עצמי את התדמית עשיתי נסיון קטן- וראיתי שזה עובד!!! אז אולי אם קצת יותר פרטים של הבעיה תוכלי לקבל יותר עצות.

הבודדה

New member
שלום גם לך lance-knight

תודה על התגובה ששלחת לי כאן בפורום. זה היה ממש מפתיע לראות כמה תגובות היו להודעה שלי בתוך זמן כל-כך קצר וזה כמובן גם מאוד מעודד ומחזק. אני מקווה שבקרוב אוכל גם כן לדבר כאן גם בצ´אט (עכשיו אני לא יכולה לעשות את זה בגלל בעיות טכניות) אבל עד שהבעיות הטכניות ייפתרו, אשתדל לפחות לכתוב בפורום. אני מאחלת גם לך שתמצא את הדרך לעזור לעצמך ולצאת מהבדידות שגם אתה נמצא בה. תודה רבה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום לך הבודדה

אפשר לראות שקיבלו אותך יפה כאן, ואנחנו מקווים שתישארי איתנו. כאן שומרים על אווירה חיובית, חמה ותומכת. בדרך כלל, כאן זה לא מקום של מתן עצות (כבר הציעו לך היכן ניתן לקבל כאלו) אלא, בעיקר, קהילה תומכת, מקום בו אפשר להתחלק, לדבר, להקשיב, להיות בין אנשים שרוצים לעזור ולהיעזר, ובהנחיה שלנו. הקהילה של סהר (מה שיש כאלו המכנים "משפחת סהר") באה, להרבה מהמשתתפים, להיות בצד הטיפול (האישי או הקבוצתי) ולא להחליף אותו. אנחנו מקווים שתמצאי כאן מקום נעים ונוח
בקרוב יהיה לנו גם צ´ט עצמאי שלנו, שיהיה מיועד לאנשי הקהילה ובהרשאה בלבד. אנחנו מקווים שעד אז המחשב שלך יטופל כך שתוכלי להנות גם ממקום שיחה זה.

הבודדה

New member
תודה על קבלת הפנים הלבבית ../images/Emo13.gif

אכן, קיבלו אותי כאן יפה אפילו יותר ממה שציפיתי, אמשיך לבקר ולכתוב כאן בכל הזדמנות

lance-knight

New member
החלתה נכונה, הבודדה ../images/Emo8.gif

תמשיכי לדבר איתנו דרך פורום.
אני אשמח לעזור לך במה שאוכל. וכמוני אני חושב גם כל חברי פורום. העיקר-אל תעזבי.

בת אדם

New member
לבודדה האמיצה

אני קוראת את סיפורך ומבזיק לי עברי שלי בפרצוף. עבר ארוך מאד במצב הדומה הזה. אלא שאני לא יכולתי לבקש עזרה, לא ידעתי לקרוא לדבר בשמו. והיום המצב שונה לחלוטין. עברתי תהליך בו הפסקתי לראות "אותם" בעולם הגדול כמוצלחים ושווים. והתחלתי לשכנע את עצמי שאני "שווה". בכל בוקר אני מתעוררת ואומרת לעצמי מנטרות. אני נהדרת!!!!! אני שווה. מגיע לי הטוב ביותר. אני הולכת ומשתפרת מרגע לרגע. והאמיני לי: זה עובד !!!!!! התחלתי להתחזק ולעמוד זקוף. ולדמיין אין אני עומדת במרכז והאור שלי מושך אליו את האנשים האחרים. והיום, אני במקום חדש. אהיה מאושרת אם תוכלי לאמץ ולו חלק קטן מהדרך הזו.

הבודדה

New member
שלום בת אדם

עדיין לא ניסיתי את השיטה שהצעת לי כאן, אבל בקריאה ראשונה זה נראה לי משונה, כאילו אם מבחינה מכנית אני אתחיל כל יום להגיד לעצמי משפטים כמו: אני שווה, אני מוצלחת, אתחיל להאמין בזה. האמת היא שעמוק בפנים אני יודעת שאני כן שווה וכל רגשי הנחיתות האלה שצפים ועולים כל פעם מחדש הם רק תוצאה של ייאוש, כי אני מצליחה להתמודד עם הרבה קשיים בחיים ולהגיע להישגים, סך הכל אני אדם חזק מאוד, אבל רק על דבר אחד אני לא מצליחה להתגבר: החרדה החברתית שלי.
אני חושבת שאפנה לטיפול בקרוב, במקום לכתוב בפורומים למיניהם, כדי לנסות (שוב) לפתור את הבעיה. בכל אופן, תודה על העידוד

בת אדם

New member
את צודקת

את בהחלט צודקת. זה מוזר לומר לעצמי דברים בצורה מכנית. אבל לכל אחד מאתנו יש עמוק בתוך תוכו אש בוערת. אש של יצירה, מסוגלות יכולת ומימוש. אנחנו בחרנו להתעלם מהאש הזו, כי התחלנו להכניס פחדים לחיינו. פחדים מהזולת. פחדים מהנסיבות, פחדים שלא נגיע אל המקום אליו אנו רוצים להביא עצמנו. והפחד משתק אותנו. דיקלום מנטרות בצורה מכנית, לא משאירה מקום לפחדים. היא מציפה ומעצימה את האש הפנימית. כוח החיים. הויטליות שלנו. בצורה מכנית אנו מכניסים אמון לחיינו. אמון בעצמנו. נסי את זה. לעולם לא תדעי אם יש בזה פטנט לטובתנו אם לא תתרגלי את זה בהתמדה. ובהצלחה.

הבודדה

New member
יכול להיות שיש בזה משהו ../images/Emo22.gif

כן, עכשיו, כשקראתי את ההסבר שלך בנוגע לשיטה שהצעת לי, זה דווקא נשמע די הגיוני. אני אומרת את זה, כי לאחרונה התחלתי להשתתף בשיעורי יוגה שבהם אני לומדת תרגילי הרפיה והתבוננות פנימית. גם התרגילים האלה מאוד מכניים ועובדה שהם משפרים את ההרגשה בצורה מדהימה. גם תרגילי היוגה וגם התרגיל שאת הצעת לי, דורשים רמת ריכוז גבוהה ולפעמים זה קצת קשה, אבל אני מוכנה להתאמץ. תודה.

בת-אדם ואני אהיה מאושרת ../images/Emo13.gif

אם תחליטי להיות חלק מהמשפחה כאן, ולספר לנו יותר על עצמך. ברוך הבא למשפחה
בהמון אהבה רחל-נשמה

למעלה