בדיוק בזמן...

jesie12

New member
בדיוק בזמן...

אני נמצאת לקראת בדיקת EMG אני נורא לחוצה ופוחדת מהרגעמישהו יכול לספר לי למה אני צריכה לצפות ואיך נערכת הבדיקה, כואב? אני סובלת מפריצ דיסק +סחוס סדוק ודלקות שרירית, מושבתת כבר 5 חודשים עם כאבים, לאחרונה עם כדור (2) בכל פעם , אני יודעת שזה מוגזם אבל בלי זה אני לא יכולה לקום מהמיטה, שלא לדבר על פעולות אלמנטריות כמו להתקלח או להתלבש בלי עזרה, הכאב הוא כאב תמידי ולא רואה את הסוף
אני בת כמעט 46 בריאה בד"כ..

זה לא נעים, אבל זה כלום לעומת הסבל שלך.

אני מניחה שאת עושה את הבדיקה ברגליים. גם אני עשיתי ברגליים - בהתחלה חיברו את שתי הרגליים לאלקטרודות והזרימו חשמל בוולטאז' נמוך ואח"כ דקרו במחטים. שתי הבדיקות מעריכות את תגובת העצב והנזק שנגרם לו. כאמור - לא נעים, לא נורא. אפשר לשאול אותך למה את לא עושה ניתוח?

ניצלתי ממוות. באמת.

את יכולה לקרוא בשרשור ההכרות שלי את הסיפור במלואו. למרות שאני סובלת מכאב ברמה זו או אחרת גם אחרי הניתוח, אין מה להשוות את הכאב והייאוש שלפני.

jesie12

New member
WOW

מבחינה ריגשית קשה לי לקרוא מה שעברת, ממש דרך ייסורים

גם אני מאוד מזדהה איתך

ואני רוצה לעודד אותך - חייב להיות פתרון כלשהו, גם אם לא כירורגי. אי אפשר לחיות עם הייאוש הזה כל החיים. ניסית טיפולים אלטרנטיביים? לי מאוד המליצו על דיקור, כי הוא אמור להקל בלי לגעת פיזית במקום הכואב. לא ניסיתי עדיין, אבל שמעתי תגובות טובות מאחרים.

ברוכה הבאה

ראשית, ברוכה הבאה. שנית, כמו שכתבה לך האופה, בדיקת אי-אמ-ג'י היא בדיקת הולכה עתבית, ומטרתה לבדוק כמה נזק נגרם לעצב. האם עשו לך בדיקת אמ.אר.איי וראו את פריצת הדיסק? האם תוכלי לומר איזה כדור את לוקחת לשיכוך כאבים? חמישה חודשים הוא זמן סביר לפריצת דיסק, במיוחד אם היא מורכבת כמו במקרה שלךמעוד דברים. זה נכון שזה נורא, וכואב, אבל ..אי אמ ג'י באמת פחות נורא מזה, ו.. יותר מעודד, זה בד"כ עובר. עם טיפול או בלי טיפול. מה שהכי חשוב הוא למצוא את הרופאהנכון. מה שיטות הטיפול שהציעו לךעד כה?

jesie12

New member
הרופא שלי לא ממש התייחס לזה כאל משהו נורא

כל ביקור שלי אצלו ניסה משכך כאבים חדש כלום לא עזר ואז נתן לי כדור שינה הכדור היה נורא, ישנתי יומיים כמעט, התעוררתי אחרי שההורים כמעט פרצו את הדלת, לא שמעתי דפיקות ולא 59 שיחות טלפון, באותו ערב לקחו אותי לחדר מיון ושם נתנו לי אופטלגין ונשלחתי כואבת בדיוק כמו שהגעתי ,הביתה, פניתי לבית מרקחת ומישהי בתור לקופה שאלה מה קרה והציע לי " ארטופן" אחרי כדור יחיד פתאם קמתי להכין לי לאכול, משהו שלא קרה 4 חודשים, מאז הכדורים האלה ממש מחזיקים אותי על הרגליים ואפילו חזרתי לרקוד לא עשו לי MRI, אני פניתי לאורטופד על דעת עצמי והוא שלח אותי לאי אם ג'י

אני לא מבינה דבר חשוב

איך יודעים שש לך פריצת דיסק, סדק בסחוס ודלקת שרירית - אם לא עשו אמ-אר-איי?

בצילום רנטגן פשוט?

את רצינית? את יכולה לכתוב מה כתוב לך בפענוח? אי אפשר לראות דלקת בד"כ ובודאי לא סדק בסחסו בצילום רנטגן פשוט. ובבדיקת אמ-אר-איי אפשר לראות אם יש לחץ על העצב, ולא צריךלמהר לאי-אמ ג'י. זה שעוזרים לך כדורים נוגדי דלקת, דווקא מעודד מאוד.

jesie12

New member
צילום שנעשה במיון

הוא גם שמח לבשר לי ש"הגב שלך גמור" ושאל" את סובלת ממנו הרבה"? הדלקת אובחנה בבדיקת דם אני ממש פוחדת מ הEMGיש לי תור לבית לוינשטיין

איזה חוסר רגישות!

אולי כדאי לקבל דעה נוספת לפני שאת עושה את הבדיקה. אגב, ברנטגן אי אפשר לאבחן פריצת דיסק, כי לא רואים אותו. אפשר רק לנחש שהוא קיים, אם רואים היצרות בין החוליות.

בואי נסדר כמה עניינים

כמושאומרת האופה, זה ממ ש לא רגיש. וזה גם נשמע שונה מאוד ממה שאמרת על הרופא שלך,שלא מתרגש מזה. יש כאן סתירה לאמובנת בהתייחסות. שנית, האם את רוצה לומר מי הרופא המטפל שלך? ושלישית, באמת כדאי לגשת לחוות דעת נוספת.צריך לעשות לפחות סי טי או אמ-אר-איי כדי להגיע לאמירות כמו "גמור"....

jesie12

New member
לא הבנתי למה את צריכה את פרטי הרופא?

מה בדיוק אני יודעת עלייך שאני צריכה למסור לך פרט כזה?

סליחה..

את צודקת את לא מכירה אותי, ואת לא צריכה לסמוך עליי בעיניים עצומות. הצעתי שתאמרי מי הרופא, פשוט כיאני מכירה כל כך הרבה מהם,שחשבתי שאולי זה ייתן אינדיקציה על מידת המקצעויות שלו, ואולי אוכל להמלי לך על מישהו אחר או נוסף לחוו"ד שנייה. אבל את צודקת. לא ביקשת את זה ואולי לא הייתי צריכה לשאול את זה. מצטערת. מכל מקום, אינ חושבת שכדאי לברר את העניין לפני שהולכים לאי-אמ-ג'י. אגב, האם יש לך הגבלה בתנועה או כאבבאחד האברים מלבד כאב הגב?

יש כדור יותר טוב שמונע כאב בגב "אתופן."

נידמה לי שאין לו תופעות לוואי . ניסיתי ועזר לגב ,רק שאם רוצים לגמרי לא להרגיש כאב צריך לקחת יום יום.

למעלה