בדיוק היום סיימתי את הספר

Bell4Ever

New member
בדיוק היום סיימתי את הספר

(שאגב זכיתי בו פה. תודה שוב) ואני לא לגמרי מבינה את כל התגובות העוינות שיש פה לגבי הספר ולגבי הטרילוגיה בכלליות.
אני מסכימה שהספר הראשון היה טוב מבחינת הסיפור הקלאסי שמתאים בול לסרט הוליוודי, אבל זה לא מוריד מערכם של שני הספרים שבאים אחריו.
האם יתכן שרק בגלל שהסוף לא תאם את הציפיות\רצונות הקוראים זה הופך אותו ללא טוב וגם את הספר?
אני לא הצלחתי להניח את הספר, צחקתי, התרגשתי, היו עליות ומורדות בעלילה וקיבלתי את הסוף בהבנה. אני שופטת ספרים לפי התחושה שיש לי כשאני סוגרת את הספר. התחושה הייתה "וואוו חבל שאני לא יכולה לקרוא את זה שוב בלי שאני אדע מה הולך לקרות".
אז על מה התלונות?

N o R i K o

New member
וול,
MJ

קודם כל - מזל טוב על הזכייה

ועכשיו קצת פחות שמח

גם אני שופטת ספרים לפי מה שאני מרגישה כשאני סוגרת את הספר. ובדר"כ, אני מחבקת אותו ואומרת "אוף, אוף, לא מאמינה שנגמר. אפשר עוד?"
במקרה של MJ, קראתי אותו מערימת דפים מודפסת, כי הוא עוד לא יצא בארץ, ופשוט לקחתי את העט הסמוך אליי וקשקשתי על העמוד בעצבים. עד כדי כך כעסתי. והיי, אני מאוד אוהבת את הסדרה, אחרת לא הייתי כאן, בטח שלא בכחול... אבל הסוף...
למה אנחנו שונאים את הסוף: שרשור 1 שרשור 2
ובהנחה שלא באמת יהיה לך כוח לעבור עכשיו הודעה הודעה בכל שרשור...
שמעי, את הספר עצמו מאוד אהבתי. ואז מגיעה נקודה שממנה הכל פשוט משתבש בצורה מחרידה.
זה לא שהדברים שקורים הם לא בסדר. אני מבינה את המוות של פרים. אני מבינה את זה שקטניס רוצחת את קוין. אני מבינה למה קטניס חוזרת ל-12. את הדברים האלה אפילו אהבתי מבחינה עלילתית! את יודעת מה, אני אפילו מוכנה לצאת כאן בפשרה ענקית ולומר שאני מוכנה לקבל, עד כמה שהוא נורא ואיום, את המוות של פיניק. כי פיניק היה ידיד כל כך טוב של קטניס והיה צריך להיות כאן קורבן של מלחמה שהוא די קרוב לקטניס, ופיניק בעצם הגשים כבר את כל מה שהוא שאף לו - הוא רצה את אנני, היא הייתה שלו, הם התחתנו, הוא הביא לה ילד... בסדר.
אבל למה פשוט למחוק אותו מהעלילה? "פיניק מת ביי". למה במקום לתת לו סצנת מוות ראויה קטניס פשוט יוצאת מהביוב ומבינה שהוא לא יצא גם כן? כנ"ל לגבי המוות של פרים, הוא הכניס את קטניס לדיכאון קליני אבל בפועל היא לא בדיכאון מהמוות של פרים, היא בדיכאון מעצם קיומה ומרוע העולם. כשפרים מתה קטניס משתתקת, במקום לתת לה מוות ראוי, לבכות אותה, להתאבל עליה... אפילו הלוויה לא עושים לה. חוץ מהמוות של קוין קטניס מפסיקה לעשות. אם לאורך כל הסדרה לקטניס הייתה בעיה של לקיחת החלטות, והיא הייתה שוברת את הראש על מה לעשות ובסוף היו מחליטים בשבילה, בסוף הסדרה היא כנראה הבינה שהיא לא הולכת להחליט שום דבר, הלכה לבהות בקיר ב-12 ולצפות שהדברים יקרו מעצמם. וכך היא נוטשת את אמא שלה, את גייל, את כל מה שחשוב לה. אני לא אומרת שזה חד צדדי, גם אמא של קטניס מפגרת. גם גייל ממהר מדי כשהוא הולך מקטניס, למרות שאני מבינה אותו. אבל אני לא מבינה למה זה כל כך מתקבל על קטניס. למה מבחינתה זה בסדר שלא נשאר לה אף אחד, וכשפיטה מגיע היא כזה "טוב נו"... באמת, אפילו בפאן עלילה השטחי ביותר בסדרה, משולש האהבה המוקצן והמיותר, קטניס לא בוחרת. היא נתקעת עם פיטה כי ככה טוב. גם אם זה היה גייל שמגיע במקום פיטה, הייתי כועסת לא פחות.
ושוב, המשפט הנצחי שלי: קטניס פותחת את הסדרה בשאיפה להגן על היקרים עליה. על פרים, אמא שלה וגייל. היא מסיימת את הסדרה בלי אף אחד מהם.
... אז למה קראתי שלושה ספרים, כדי לדעת שבסוף החיים יהיו חרא?

וזאת כמובן בלי לציין שבגלל שקטניס של הסוף הופכת לאנוכית ומתסכלת, היא אפילו לא טורחת לספר לנו מה קורה בפאנם מבחינה פוליטית. אה, אז קראתי שלושה ספרים על פוליטיקה ואפשר לסכם את שלושתם ב-"פיילור בנשיאות, הכל שמח!".

עד כאן מרמורי להיום...
כמו שאני תמיד נוהגת לומר - נהנית, יאיי, אני מקנאה. XD

Bell4Ever

New member
הלינקים לא נפתחים. דווקא בא לי לקרוא

אבל אבל אבל.... הייתה הידרדרות מאסיבית ביחסים כל הספר, והמון מרירות מצד גייל. הרגשתי שכל מה שיש ביניהם זה היסטוריה ושגייל מאוד קצוני בדעותיו יחסית אליה ושלעולם הוא לא יוכל להבין מה עובר עליה בראש כמו שפיטה מבין. אז הסוף היה נראה לי טוב, למרות המשאלה מהספר הראשון שבסוף היא וגייל יהיו יחד, אני חושבת שהבחירה בבן זוג הייתה טובה. לגבי זה שהיא לא בוחרת, בכנות, אני לא מבינה איך אפשר בכלל לבקש ממנה לבחור, בסכנת חיים תמידית מי בכלל רוצה לחשוב על העתיד? מישהו הולך למות, זה סתם יכאב. ובאמת לא גייל ולא פיטה לא לוחצים עליה, שזה מדהים בעיניי, אולי כי גם הם באותו מצב.

לגביי המיתות - הרגשתי שהסופרת מצליחה להעביר מה שבערך עוברת על קטניס: הכל עובר מהר, היא לא מצליחה לעכל את זה, ורק זעם וייאוש מצטברים אצלה (ואצלי בזמן הקריאה). במיוחד כי זה ספר ממקור ראשון, ככל שמתקרבים לסוף הספר מרגישים בשבירה של קטניס במחשבות שלה, וגם בהדחקה שלה לאירועים. ככה שנכון שלרוב המתים שם לא היה מוות ראוי כמו המיתות הראשונות שבהן הייתה מעורבת קטניס, אבל גם לקטניס ולקוראים לא היה זמן להתאבל מפאת האירועים.

מה שמוביל לשבירה של קטניס אחרי המוות של פרים. זה אחד משני הרגעים בספר שממש הופתעתי מהם, כאילו, עשיתם את הדרך עד לכאן, כל כך הרבה אנשים נהרגו ומה קרה? אפילו לא נכנסת לאחוזה. אבל זה היופי בספר הזה, הוא לא היה צפוי, והוא היה מתסכל, וגרם לי בתור קוראת להבין את השבירה ללא צורך להסביר לי את הרגשות של קטניס.

הרגע השני שממש הופתעתי זה שקטניס הסכימה למשחקי הרעב. כשקראתי את זה חשבתי שזה מה שגרם לכולם לשנוא את הספר, אבל אז זה שהיא הרגה קוין, הרגשתי שזה מה שאני בעצמי הייתי עושה כדי להרגיש קצת פחות רע עם המצב, התסכול והייאוש. ותהיתי איך לא צפיתי שזה יקרה, אולי בגלל שהכל קרה שם כל כך מהר :)

קטניס פותחת את הסדרה בשאיפה להגן על היקרים עליה. היא מאבדת רבים שיקרים לה, אבל החיים שלה ממשיכים, היא חייה, היא לא התפרקה לרסיסים כמו שהיא חשבה, ובשבילי זה סוג של התבגרות.
לדעתי לא מספרים מה קורה בפאנם מבחינה פוליטית כי זה כבר לא מעניין את קטניס, היא איבדה עניין. מה גם אנחנו יכולים לנחש כי אמרו את התוכנית לסמי-דמוקרטיה, אין שום סיבה שהיא לא תצא לפועל, במיוחד שקוין לא חיה....

לסיכום אני רק אגיד שלא כל ספר צריך להיות הוליווד עם סוף מושלם, והחותמת שהוא משאיר עלינו זה מה שחשוב.

נ.ב. בעקבות שרשור ההארי פוטר שרץ פה זה הזכיר לי קצת את התהליך שעבר הארי במהלך הספרים. היו צרכים להרוג את כל מי שיכל להגן עליו פלוס כמה שהיו חשובים לו רק כדי שהוא יבין כמה הוא חזק. לפעמים צריך להצעיד אנשים לשפל של השפל (רצון למות זה שפל מקסים) כדי שמשם הם יקומו, לא תמיד מאושרים יותר. אבל חכמים יותר ובעולם טוב יותר.

סליחה על החפירה

N o R i K o

New member
יופי תפוז!#%
MJ

הם מופיעים גם בהודעות הנבחרות למעלה- "מה דעתנו על עורבני חקיין" ו "הסוף, בעד או נגד", תוכלי להיכנס משם...

אני לא אתחיל לפרט פה על למה גייל ולא פיטה, זה לא ייגמר XD אבל מה שכן, הרגשתי שגייל מאוד מראה לנו דווקא עד כמה כואב לו, ועד כמה יש לו הבנה בכאב של קטניס, למרות שהוא לא היה במשחקים. הוא נעשה קיצוני כי הוא חשב שזה מה שטוב עבור קטניס, כמו שהוא אמר לה שקוין כלאה את צוות ההכנה שלה כי מבחינתם הם הובילו את קטניס למוות... התפיסה שלהם פשוט הייתה שונה, אבל בסוף היה ברור שהוא דווקא מבין אותה, כמו העובדה שהוא הביא לה את הקשת, ולדעתי היה ברור לו שהיא לא הולכת לפגוע בסנואו אלא בקוין, אז זו הייתה ההוכחה שלו עבור קטניס שהוא בצד שלה ולא בצד של קוין, והוא אומר לה "אל תחטיאי".
כבר דנו על זה כאן לא פעם, כל אחד תופס את זה אחרת - אני חושבת שקטניס אמרה שהיא מסכימה למשחקי רעב שניים -כדי- לנצל את ההכרזה עליהם עבור רציחת קוין, זה גם למה היא אמרה "אני עושה את זה עבור פרים" - היא בעצם הבינה שמי שאשם במוות של פרים זה לא גייל ולא סנואו, זאת קוין. היא אמרה שהיא מסתכלת על היימיץ' ומקווה שהוא יבין אותה ואז הוא אומר שגם הוא מסכים למשחקים ומבחינתה הוא הבין אותה.
והיי, גם אנחנו עשינו את ההשוואה להארי פוטר כאן
וציינו שפיניק, בדיוק כמו לופין, מת פשוט סתם...

אני מצטערת, הקטניס שאני מכירה לא הייתה יכולה לעבור בכזו קלות על המוות של פיניק. אפילו כשהם עוצרים לנוח היא לא חושבת עליו, היא לא מתאבלת עליו... כנ"ל פרים. הקטניס שאני הכרתי התחרפנה מעצבים כשגייל היה בכאבים. כשהיא שמעה שהקפיטול לקח את פיטה היא הסתערה על היימיץ' ושרטה לו את הפנים. וכשפרים מתה היא פשוט מפסיקה לדבר? לא יודעת, הרגיש לי מגוחך. כאילו במקום שקטניס תהפוך את זה לנקודת הפורקן שלה, שתישבר לגמרי, שתוציא את הזעם שלה לא רק על היימיץ' אלא גם על גייל ופיטה שתמיד היו שם עבורה, אפילו על אמא שלה... היא סתם מתנוונת. אגב אמא שלה, היה כל כך חסר לי האיחוד הזה שלהן; הרגשתי שבמשך כל הסדרה לקטניס יש מן כמיהה עמוקה מאוד לתיקון היחסים עם אמא שלה, ובסוף הן פשוט מתנתקות? לא יכל שלא להכעיס אותי...
ואגב הארי פוטר, כתבתי את זה כאן כבר פעם-
כשהארי מבין שסנייפ ודמבלדור הובילו אותו למוות, הוא קצת כועס בהתחלה, אבל שניה אחר כך הוא מבין את המשמעות של הכל. שהוא אמנם הולך למות, אבל זה כדי להציל את עולם הקוסמים. שיש סיבה לכך שהדברים קרו כמו שהם קרו. אז הוא מקריב את עצמו. ובסוף הוא נשאר בחיים. :)
לעומת זאת, כשפרים מתה... במקום שקטניס תגיע להבנה שהיא נכנסה למשחקים לא כדי להציל את פרים אלא כדי להציל את כל פאנם, ושאמנם המוות של פרים הוא הגורל שלא היה בידייה אבל היא כן הפכה פה עולמות, ולמען פרים היא תקים את פאנם החדשה - היא פשוט הופכת לשום דבר.
דווקא כאן הייתי רוצה שהמשפט 'מה שלא הורג מחשל' יתקף את עצמו. שקטניס תקום, תרצח גם את סנואו וגם את קוין, תחזור ל-12 להקים חיים חדשים... וכשהיא תרגיש שזה הרגע הנכון, היא תבחר בגייל ותשמור על פיטה בתור הידיד הכי טוב שלה, כי החוכמה מצד קולינס הייתה להשאיר את השלישייה בתמונה ולא פשוט להעיף לעזאזל את הזה שלא נוח לה איתו. אפילו אם היא הייתה מחרטטת לי שהיא בוחרת בפיטה הייתי יותר משתכנעת, אבל אני פשוט לא מצליחה לראות את גייל נשאר בתמונה כידיד, ואז שוב הייתה הולכת הפואנטה של לגרום לכל הדמויות שלך להמשיך הלאה...
אני לא מצפה שכולן יחיו באושר ועושר, זה לא אפשרי. אבל קטניס לא קרובה לאושר מבחינתי אפילו קצת!
ועוד משפט שאני אומרת פה מלא-
כשקטניס יוצאת מהמשחקים בפעם הראשונה, היא מתארת את שגרת החיים שלהם ככה- "אני צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה, וככה כל אחד מנסה להמשיך את החיים שלו, למרות שהמשחקים תמיד ישארו שם מאחור". כלומר, הכל די... קקי. :X בסוף הספר השלישי מופיע אותו משפט. "אני צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה". אה, רק שעכשיו הכל סבבה... משכנע מאוד

היא לא התפרקה לרסיסים כמו שהיא חשבה? בעיניי מה שקרה לקטניס הוא יותר גרוע משבירה. היא פשוט התאבנה. כאילו נישק אותה סוהרסן, בחיי!@#
וחבל שהעתיד הפוליטי של פאנם לא מעניין את קטניס. זו בדיוק הבעיה. זה מה שניסית לשאוף אליו במשך שניים וחצי ספרים, עכשיו זה לא מעניין אותך?
אבל אותי זה כן!
אני לא מצפה להאפי אנד. לא בסדרה הזו. אבל אני כן מצפה לסוף שיגרום לי להיאנח ולומר "אוקיי." והסוף הזה כמעט גרם לי לבכות X:

אז שוב... שמחה עבורך, מקנאה בך XD

Black Stain

New member
תפוז.
.
MJ

מה שרציתי להגיד זה שאני ממש מסכימה.. גם אני נהנתי בצורה יוצאת דופן מהספר השלישי, חוץ מהבחירה בפיטה, לדעתי היא לא הייתה צריכה להיות עם אף אחד מהם. אבל זה גם לא כל כך הפריע לי כי לדעתי הדגש בספר ממש לא היה המשולש הספק קיים ספק לא הזה..

ממש אהבתי את העובדה שעם הזמן ועם התהליך שעברנו איתה היא יצאה לא עם ידה על העליונה.. כל מה שהיא אהבה ונלחמה למענו נלקח ממנה, היא יוצאת בסוף הטרילוגיה בחורה שבורה, חלשה מרוסקת נפשית ופיזית .. ולחלוטין בצדק..
בכלל לדעתי לשום דמות שם לא היה סוף טוב.. כולם נהרסו שם בלי שום יכולת לתיקון.. אבל זו ההקרבה שצריכים לעשות בשביל עתיד טוב יותר.. מה שנקרא - Greater good..
חולה על מוקינג ג'יי :):)

N o R i K o

New member
אני מסכימה עם זה

שצריך להקריב בשביל עתיד טוב... ועל כן אני מסכימה עם המוות של פרים. אבל גם אמא שלה וגייל?!?! זה מוקצן עבורי...
אני חושבת שזה גם למה באיזשהו מקום רציתי שקטניס תהיה עם גייל. כי זה לא יהיה 100% האפי אנד, הרי פיטה הוא הפרוטגוניסט הגברי בסופו של דבר, וזו תהיה ההקרבה שלו. קטניס הקריבה את פרים שהיא המס' 1 שלה ופיטה "הקריב" את קטניס.
אני מאוד אוהבת את מוקינג'יי, מעדיפה אותו משמעותית על CF ואפילו על השליש האחרון של הספר הראשון. אבל הסוף שלו מוקצן בעיניי

Bell4Ever

New member
כמו שאמרת

היא מעולם לא הייתה קרובה לאמא שלה, וגייל? כמו שאמרתי, הייתה הידרדרות ביחסים ביניהם מתחילת הסדרה, בעצם מה שאהבנו היה כבר היסטוריה בעמוד הראשון של הטרילוגיה, משהו שסיפרו לנו עליו. לדעתי גייל היה סתם הפרעה לרומן בינה לבין פיטה שגם ככה היה בנסיבות טרגיות. אבל אני אומרת את זה רק בחוכמה בדיעבד

N o R i K o

New member
מעליי, ובפנים~

דווקא אני חושבת ההפך, שכל הסיפור עם פיטה היה בכוונה כדי להפריע למה שקטניס באמת רוצה - קשר עם גייל. אחרת באותה מידה היא יכלה לצאת מהמשחקים עם רו, שהייתה חשובה לה לא פחות, אם לא יותר מפיטה. אבל היא בכוונה יצאה עם פיטה כדי שנתערער מכך שהיא לא באמת רוצה להיות איתו אלא עם גייל.
וכמו שאמרתי, היא אמנם לא הייתה קרובה לאמא שלה, אבל הרגשתי שהיא כן רוצה להיות קרובה אליה. אני תמיד נותנת את הדוגמה של קטניס ופיטה במערה, שבהשפעת סירופ השינה היא בטוחה שהיא ב-12 ומי שמלטף אותה זו אמא שלה, כי זה בעצם מה שהיא כמהה לו כל כך. זה, אגב, גם מה שאני תמיד נותנת כדוגמה לכך שבעיניי קטניס מאוד תופסת באהבה של פיטה משהו משפחתי ואפלטוני, בניגוד לרגשות שיש לה לגייל, שהיא גם מציינת שהיא מרגישה אותם גופנית.

Black Stain

New member
MJ

מסכימה לגמרי שהסוף הוא קצת טו-מאצ'..
מה שעצבן אותי בקטע עם אמא שלה שהיא לא הגיעה למסקנה שהיא התנהגה בדיוק כמו אמא שלה כשאבא שלה מת.. גם אמא שלה נכנסה לדיכאון עמוק והתאבנה ולא דיברה עם אף אחד.. ככה בדיוק קטניס הגיבה כשפרים מתה.. חשבתי שאולי זה הולך להגיע למצב שקטניס תבין מה עבר על אמא שלה ותסלח לה ותוכל לתת לה לתמוך בה ולעזור לה.. לא ציפיתי שזה ישאר ככה באוויר.. אבל קטניס תמיד הייתה ראש בקיר.

N o R i K o

New member
זה -בדיוק- מה שחשבתי שיקרה!!!

וזה לא קרה

ודווקא בעיני לא תמיד. זה דווקא אחד המקרים שבהם ציפיתי שיקרה היוצא דופן. אבל טוב, קולינס...

הייתה חסרה פה איזו סגירת מעגל.

מאוד אהבתי את אמא של קטניס והזדהיתי איתה, והניתוק ביניהן היה איכשהו מובן (בכל זאת אפשר להבין גם את קטניס שעוד כועסת עליה) אבל מאוד עצוב.
חבל שלא היתה להן שום התקרבות מחודשת אפילו כשקטניס עברה את אותו הדבר בדיוק. אפילו ציפית קצת שהן "יחליפו תפקידים" ואמא של קטניס(*) תיקח את האחריות, אבל לא ציפיתי לניתוק הזה ביניהן.

(*)אגב, איך קוראים לה בכלל?

מירטל

New member
האמת היא,

שאם אמא שלה הייתה לוקחת אחריות ופורשת חסות עליה, זה היה מחזיר את קטניס לגיל עשרה ועשר שנים אחורה, ואז זה באמת היה הופך את הדמות שלה לסמרטוט.

פיבסי

New member
עברו עלי 3 ימים לא קלים....

ואם לא מפריע לכן בא לי לשתף מעט.....

נתחיל מיזה שקפצתי לצומת ספרים כי רציתי לקנות את הספר החדש של הרלן קובן ואז אני כמובן צריכה לקנות עוד ספר...
אחרי שקראתי את הראשון הייתי צריכה ביום חמישי לרוץ לקנות את השני ואז ביום שישי להתעורר מוקדם בבוקר כי יום קצר ולקנות את השלישי ואז גיליתי שהוא בכלל לא במבצע WTF?!?!?!?! נקודה רעה לצומת ספרים!!!!!!
ימים לא קלים עברו..... כמות הדמעות שבכיתי.... שרולינג רצחה את פרד לא בכיתי ככה....

קראתי את שני השרשורים שעזרו לי קצת לעשות סדר בראש......

היו לי המון חילוקי דעות איתכן אבל יכול להיות שבגלל שבניגוד לכמה מכן
אני לא המתנתי 8 חודשים לצאת הספר השלישי ככה שלא טחנתי כל משפט ומילה כמו כמהתגובות שקראתי שכן חיכו....
אני קראתי אותו בבום טרח.....

1) אני לא מבינה למה כולכן כועסות על המוות של פריים או פיניק או לופין או פרד
במלחמה אנשים מתים, לא בצורה הירואית שמחייבת קבלת צל"ש אלא מקללה או מעדר של יצורים מוטרפים, איך רציתן שהוא ימות?!
אני דווקא מבינה את החלק האלה ספרים, זה יוצר עולם יותר אמיתי מאשר סיפור סינדרלה שבסוף האמא החורגת הופכת להיות משרתת
במלחמה אנשים מתים בין אם הם הטובים או בין אם הם הרעים.....
אבדות חייב שיהיה לשני הצדדים ושהקפיטול יודע כמה פריים חשובה לקטניס.... לא ברור אם היא נשלחה לקרב או נחטפה אבל זה היה קטע קצת הזוי....

2)בקשר לסוף של פיטה וקטניס אני לעומת הרוב הגדול אהבתי את הקטע שהם "משריצים ילדים"
אחרי 15 שנה ואחרי שכנועים מסיבים היא מסכימה לעשות שני ילדים זה לא שהיא רצה לירח דבש מטורף באיים הקריבים.....
"הבחורה השתגעה. התחרפנה. מטורפת. איך שלא קוראים לזה"

ואני חושבת שהיא צריכה מישהו רגוע עם אהבה אפלטונית שיבין אותה ויהיה שם בשבילה ורוחו של גייל לא נשברה ולכן הוא לא באמת יכול לעזור לה- כי הוא לא באמת מבין מה היא עוברת פוזי עדיין בחיים.....
גם אני חושבת שיש הכנה לסוף פיטה "מופרעת" כשגייל ופיטה מדברים בספר השלישי וגייל עונה לו "קטניס צריכה לבחור ולפי דעתי היא תבחר את זה שהיא לא יכולה לחיות בלעדיו" (ציטוט חופשי שלי מהזיכרון)

3)בקשר לקטניס ואימה שלה- מה שחבר בינהן הייתה פריים.... ופריים מתה.... נראה לי שהאימא יודעת שהיא לא יכולה לעזור לבת שלה מה גם שהן היו דיי מנותקות אחת מהשניה פיזית כמה חודשים טובים ורגשית כמה שנים טובות...
מה גם שלאימא יש את האבל הפרטי שלה על הבת הקטנה שלה ועל הבת המופרעת השניה שלה להתגבר עליו- וכולנו יודעות שהאימא היא להאישה הכי חזקה

אבל אני לא חושבת שיש ניתוק האימא נותנת לקטניס מכתב ואחרי כמה זמן קטניס כן מתקשרת לאימא שלה.... והן כן בוכות ומתאבלות ביחד פשוט לא אחד ליד השניה....

סתם שיתוף בסוף הספר האחרון שסנואו שם את הילדים של אנשי הקפיטול כמגן לאחוזה שלכן ואז הרחפת מורידה את המצנחים הכסופים ואז הילדים טופסים כי אלה "מתנות" ואז מתפוצצים למוות- היה לפי דעתי התיאור הכי מזעזע מה לפי דעתכן?

N o R i K o

New member
ברוכה הבאה

את יותר ממוזמנת לשתף! אנחנו אוהבים לחפור

קודם כל אני רוצה לציין שגם לי לא הייתה תקופת המתנה
בשניה שסיימתי את השני הלכתי לרכוש את השלישי וכשראיתי שהוא עוד לא יצא פשוט הדפסתי אותו מהאינטרנט...

הספר השלישי עדיין לא במבצע כי הוא יצא רק לפני חודשיים, הוא עוד טרי-טרי אז הם לא יכולים להכניס אותו למבצע 1+1, בטח לא כשהוא כזה בסט-סלר...

1. שמעי, אין לי בעיה עם המוות של פרים, כבר ציינתי את זה אינספור פעמים ואני אציין שוב - עצם המוות הוא רעיון גאוני, שבירת מוסכמות מצד קולינס, אפילו סגירת מעגל. אבל הדרך שבה קטניס מגיבה למוות הזה, וגם למיתות האחרים, היא פשוט מתסכלת! ציפיתי מקטניס להתפרע מזעם ומעצבים ובמקום זה היא פשוט משתתקת? ושוב, אין לפרים הלוויה, קבורה נאותה, לא מתאבלים עליה בצורה הגיונית, אנחנו אפילו לא יודעים איך גייל ופיטה למשל הגיבו למוות הזה. אולי לגבי פיטה זה פחות רלוונטי אבל גייל אשכרה -גידל- את פרים קצת בעצמו כשקטניס הייתה במשחקים, הוא אמר לה גם שהוא היה יושב עם אמא שלה ופרים לצפות בזה. היא סוג של אחות קטנה גם בשבילו, תארי לך איזה אשם הוא מרגיש? ואנחנו לא יודעים על זה כלום חוץ מהדיאלוג המסכן שלו ושל קטניס...
אני אסביר לך מה קרה עם פרים - בגלל שהיא "התקדמה" כפאראמדיקית ובעיקרון הייתה מיועדת להפוך לרופאה (מיועדת
) היא נשלחה יחד עם המורדים לצוות החילוץ בקפיטול. סנואו השתמש בילדים כמגן על האחוזה שלו, הפצצות התפוצצו, המורדים של 12 נשלחו לשם יחד עם הצוות הרפואי כדי לטפל בילדים, אבל אז הפצצה התפוצצה שוב ופרים נפגעה. כאן זו גם הנקודה שבה אנחנו מבינים שהפצצה הזו מבוססת על הרעיון שגייל וביטי מדברים עליו בתחילת הספר.

2. את לא ממש סגורה על עצמך
מצד אחד את אומרת שפיטה רגוע הוא הנכון בשבילה, מצד שני את אומרת שגייל לא "נשבר" כי פוזי עדיין בחיים...
קודם כל אני רוצה לציין שאני בחיים לא אצליח להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית, אני יותר מדי בצד של גייל בקטע הזה
פשוט פיטה דמות כל כך שטחית... ובהמשך לדברייך, להכניס את פוזי למשוואה זה לא הדבר הנכון. גם פיטה וגם גייל שמים את קטניס מעל כל מה שיקר להם, אמנם פיטה איבד את כל המשפחה שלו אבל בפועל זה לא באמת כזה משנה לו, חוץ מלשאול פעם אחת מה קרה למשפחה שלו עיקר מה שאכפת לו ממנו זו קטניס ומערכת היחסים שלו איתה. אמנם גייל קצת יותר מפותח רגשית מפיטה (יסלחו לי המעריצות
) ולכן גם המשפחה שלו מאוד חשובה לו אבל בפועל פרים הייתה הרבה יותר חשובה לקטניס מאשר שפוזי לגייל.
דווקא אני חושבת שפיטה לא באמת יכול להבין אותה. כל מה שעובר עליו, כל ה"שגעון" הזה כביכול, זה נגזרת של שליטה של הקפיטול. פיטה עצמו היה קצת אדיש למלחמה ולמרד ומאוד נגרר אחרי קטניס, רק אחרי שהקפיטול משנה לו את הזכרונות קטניס מפריעה לו, אבל שוב, הוא נכנס למלחמה בגללה.
גייל, לעומת זאת - אפשר לראות עד כמה המשחקים השפיעו עליו גם בלי שהוא יכנס אליהם בכלל. כל כך כואב לו, הוא כל כך שבור שהוא מגיע למקומות לא הגיוניים מוסרית, ובדיוק כמו קטניס גם לו יש את נקודת השבירה במוות של פרים שבה הוא מבין כמה רחוק ונורא הוא הגיע. זה למה הוא גם מביא לקטניס את הקשת, כדי להראות לה שהוא מבין אותה ושהוא בצד שלה. בקיצור, בסוף גם קטניס וגם גייל יוצאים עם המון דם על הידיים, כששניהם אשמים בהרבה מיתות. פיטה לעולם לא יוכל להיות שווה לזה, אם כבר מישהו לא יבין מה היא עוברת זה הוא. איך היא יכולה לחיות עם מישהו כל כך טהור וחף מפשע כשהיא אשמה בכל כך הרבה? הוא לא יוכל לנחם אותה. עם גייל, לעומת זאת, היא יכולה לדעת בוודאות שהעולם זה לא רק שחור ולבן, ושניהם עומדים על האפור ושניהם יכולים לנסות להיטהר ולתקן את העוול שהם עשו ביחד. זה גם למה לא אהבתי את התירוץ של קטניס ל-"גייל זה רע ופיטה זה טוב, אז אני עם פיטה".
כמובן שבנוסף לכל זה חשוב לציין שקטניס בכלל לא בוחרת, היא פשוט נתקעת עם פיטה כברירת מחדל...

אגב ההקרבות שציינת מקודם - אני מסכימה שבמלחמה צריך להקריב. אז קטניס הקריבה את האחת והיחידה שלה, פרים. פיטה גם היה צריך להקריב משהו, ועל כן אני חושבת שקטניס הייתה ההקרבה שלו, ואז הם שווים מבחינת סוף.
יו אני כזאת חופרת כבר אמרתי את זה 8 פעמים השבוע בערך

3. אני לא מסכימה שמה שחיבר ביניהן הייתה פרים. אני חושבת שהיה משהו מאוד ייחודי במערכת היחסים שלהן, שרואים שדרש פתרון. כמו שדנה אמרה, גם אני ציפיתי שקטניס תבין שהדרך שבה היא תפסה את המוות של פרים היא בדיוק הדרך שבה אמא שלה תפסה את המוות של אבא שלה.
לבכות ביחד בגלל מכתבים נראה לי... לא סגור. מגוחך. אני חושבת ששתיהן צריכות חיבוק של ממש, אחרי כל השנים האלו. לא סתם שיחת טלפון...

וכן, כל הספר היה קצת שוק מוסרי. כמה רחוק ממשלה מוכנה ללכת. גם זה וגם משחקי הקפיטול שקוין הציעה...

נאלצת למחות!!!

לא ברור מי שם שם את הילדים קוין או סנואו...
חלק שהשאירו פתוח {בצורה מעצבנת..}
ככה שזה הדבר היחידי שאני יכולה פחות או יותר לא להסכים איתך עליו!

ויש לציין שבעקבות השרשור הזה והשניים שהוזכרו למעלה הפורום הזה הפך לפורום תמיכה נפשית בשביל קוראת מתוסכלת!

גבי, שבפעם השלישית קוראת את עורבני חקיין בתקווה שפספסתי משהו!

N o R i K o

New member
MJ מעליי, וגם בפנים

לאלא, היה ידוע שסנואו הוא זה ששם שם את הילדים. מה שהיה בסימן שאלה זה מי שלח לילדים את הפצצות, קוין או סנואו.
קוין הרי שלחה את הצוות הרפואי לשם כדי להציל את הילדים שסנואו שם שם... אחרת מה הייתה הפואנטה?

Bell4Ever

New member
לי זה היה נראה סגור לגמרי

כאילו, לא עובדתי, אבל השתכנעתי שזה מה שקרה (אחרי שקטניס דיברה עם סנואו ובשיתוף קצת היגיון):
סנואו שם את ילדי הקפיטול כדי להגן על ההאחוזה.
קוין פוצצה את ילדי הקפיטול עם רחפת מסומנת בסימן הקפיטול כדי שיחשבו שסנואו עשה את זה וגם סתם כי היא לא אוהבת את ילדי הקפיטול ובמיוחד בשביל שלב ב' של התכנית.
קוין אישרה ושלחה את פרים (שהייתה מאוד צעירה) לעזור לפצועים בידיעה שתהיה פצצה שנייה (לפי המודל של גייל) ובתקווה שהיא תיהרג וזה ישבור את קטניס.

אגב המודל הזה מוכר גם בפיגועים בארץ. אחרי פיגוע מחכים שכוחות החילוץ מגיעים ועושים עוד פיגוע. (למרות שאני לא זוכרת מתי זה קרה לאחרונה)

N o R i K o

New member
זה בדיוק מה שקרה

התכוונתי מה שהיה בסימן שאלה מבחינת קטניס. למרות שדי ברור בסוף שהפצצות של קוין.

למעלה