בדיחה: כיפה אדומה והזאב

rmoses1

New member
בדיחה: כיפה אדומה והזאב

"¡Lobo, qué orejas más coloradotas tienes!" - אוזניים (צבעוניות?) "Sí..." "¡Lobo, qué cara más roja tienes!" - פנים אדומות "Sí..." "¡Lobo, qué hinchadas tienes las venas del cuello!" - ורידים בולטים בצוואר "Sí..." "¡Lobo, qué apretados tienes los dientes!" - שיניים חזקות "Caperucita, ¿me quieres dejar cagar en paz?" - תני לחרבן בשקט​

rmoses1

New member
הדלקת נרות חנוכה בברזיל

נרות החנוכה הודלקו ברחוב המרכזי של ס.פאולו. האירוע שודר ע"י הטלוויזיה ליותר ממאה ושמונים מיליון בתים וגם המושל הפתיע בני שמחה דקות ספורות לקראת השעה 8 בערב אמש (חמישי), קיבל השליח הרב יוסי אלפרין שיחת טלפון בהולה, על הקו היה לא פחות ממושל מדינת ס. פאולו בברזיל, מר ג'וסה סארה. "אני יודע שמדובר ברגע האחרון, אני רק רוצה להודיע שאני מתכוון להגיע להדלקה". לגלריית תמונות שנייה מהאירוע לחצו כאן קצת לאחר השעה 8, מסוקו של המושל חג מעל רחוב פאוליסטה, מקום ההדלקה. המסוק נחת על גג בניין סמוך והמושל הגיע למקום ברכב משוריין, כאשר המקום מאובטח בעשרות אנשי כוחות הבטחון. יחד עמו הגיע ראש העיר של ס. פאולו, מר ג'ילבארטו קאסאב, המשתתף זו השנה השלישית בהדלקה, שניהם חבושים בכיפה. לצד אורחי הכבוד, הגיעו שלוחי הרבי, רבני קהילות, אישי ציבור, פולטיקאים, נשיאי ארגונים יהודים, נכבדים ועשרות מבני הקהילה היהודית בעיר, שהוזמנו לאירוע שעות ספורות לפני, בשל האישור לאירוע שהגיע ברגע האחרון, כפי שפורסם ב'שטורעם'. האירוע הועבר בשידור חי ע"י תחנת הטלוויזיה הארצית - 'גלובו', לכ-180(!) מליון בתי אב ברחבי המדינה, כאשר עשרות כלי תקשורת מהיבשת כולה דיווחו על האירוע המרשים ועל אורחיו המכובדים. אל המנוף עלו הרב דני אשכנזי, ומושל מדינת ס. פאולו מר סארה שהדליק את הנר הראשון, לאחריו עלה ראש העיר מר קאסאב לצד אחד מנכבדי הקהילה שהדליקו את הנר השלישי והרביעי לקול תשואת הנוכחים. המושל שנאם לאחר ההדלקה, פתח את נאומו במילים: "חג שמח" בעברית רהוטה. בהמשך נאומו דיבר על המסר החשוב של החג, שקצת אור דוחה הרבה חושך. הרב יוסי אלפרין, בנו של השליח הראשי לברזיל הרב שבתי אלפרין ומנהל הפעילות, הודה בסיום האירוע למושל וראש העיר שהקדישו מזמנם להשתתף באירוע המרגש. "אני מברך אתכם שברזיל תדע רק שקט ובטחון", אמר בסיום האירוע. "שתמשיכו להאיר ולתת רק טוב לכל אזרחיה". מערכת 'שטורעם' מגישה גלריית תמונות מהצלם הרשמי של העירייה. מהאירוע הנחשב ל"הדלקה הנצפית ביותר בעולם". http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=21283&lang=hebrew

natyh

New member
היממת אותי לחלוטין ... עכשיו....

הם הדליקו נרות בספרדית ..... בברזיל ....
.... ?

rmoses1

New member
../images/Emo13.gifלא לשכוח שמדובר בפורום "תרבות לטינית" גם..

rmoses1

New member
פתגם חשוב, ועוד מילים

El lenguaje de la verdad es sencillo. השפה של האמת היא פשטות ! The expression of truth is simplicity. וכמה מילים: oscuro חשוך, כהה - dark polvoriento מאובק - dusty rechinador חורק (כמו דלת חורקת, עושה רעש) - creaky http://www.spanishstudies.com/learn_spanish_vocabulary.htm --------------------------------------- ביטויים (מי מתנדב לתרגם?) si no fuera por - except for si no fuera porque - except for siempre que - whenever-provided that or as long as siempre y cuando - provided

Rebeccan

New member
תרגום ? por favor

si no fuera por - except for אילולא (כד זה נותר, מקדשנו לא הואר .......) si no fuera porque - except for אלמלא .... (דומה לאילולא...) siempre que - whenever-provided that or as long as כל עוד ש..... siempre y cuando - provided בהנחה ש......... / במידה ו.........

למעלה