בדיחה על מעשייה:

ישב בן אדם ליד הים ודג דגים. פתאום באה לו מהמים פצצה משגעת מתחילה לשיר לו שירים, והוא מבסוט עד השמיים. אחר-כך אמר לה: תאמיני לי, מצאת לך בחור נשמה. אמרה: שמע בחור, אנחנו הצפוניות פה בים לא צריכות נשמה. פעם הבאה שתבוא, אם תבוא נשמה, תעוף, תבוא גבר, תקבל. התבאס, הלך לפסיכולוג. אמר לו: אני רוצה להוציא את הנשמה שלי כי החברה שלי לא רוצה נשמה. אמר הפסיכולוג: לבטים אישיותיים פנימיים אופייניים לגיל ההתבגרות, וההתלבטות בין זוגיות ארוטית לבין חוסן אישיות מעיד על התפתחות נפשית לגיטימית. התעצבן הדייג אמר: אוי, מבלבל ת'שכל. הלך לשוק, אמר למוכרים: מי רוצה לקנות נשמה? מי רוצה לקנות את הנשמה שלי? צחקו עליו כולם, הצביעו עליו ואמרו לו מה אתה פסיכי? מי צריך את הנשמה שלך? בוא תעבוד אתנו עד שתצא לך הנשמה. התבאס והלך. אמרו לו יש אחת מכשפה עושה קסמים, לך אליה היא תוציא לך את הנשמה. הלך אליה. מה אתה מחפש פה ילד? אמרה. אל תדברי לא יפה, אמר, לא נעים ככה, אני רוצה להוציא את הנשמה שלי כי החברה שלי לא אוהבת נשמה. אמרה השתגעת מה אתה פסיכי? אמר: תעשי את העבודה שלך וזהו. אמרה לו: טוב, אתה רואה את הסכין הזאת? נבהל: מה את רוצה לדקור אותי? לא, מה נראה לך? אמרה, אתה חותך את הצל שלך והנשמה הולכת, הצל זה הנשמה. איזה מגניב, אמר. כשרצה לחתוך את הנשמה אמרה לו: ככה אתה זורק אותי אחרי כל מה שהיה בינינו? אמר לה ילה תחפף העיף אותה לכל הרוחות. קפץ למים התחרמן עם הצפונית. אחרי שנה באה הנשמה ואמרה לו: מצאתי בית ספר שאפשר ללמוד ממנו ולהחכים משהו מפוצץ, אולי תבוא. לא צריך, אמר, מה הקטע להחכים אני רוצה את החברה שלי. סתלקי. אחרי שנה חזרה שוב אמרה לו: בוא נלך לחפש זהב במערב הפרוע. ילה ילה קחי מרחק אמר לה, אני עם החברה שלי. אחרי שנה באה הנשמה אמרה לו: יש בחורה אחת כוסית משהו בדיסקוטק בוא נלך לרקוד אתה. חשב: לא נורא, כמה דקות לרקוד אתה אחר-כך אני אחזור לצפונית בים. לקח את הצל הלך והרביץ ריקוד עם הבחורה. אחרי שהלכו, ראו איש והנשמה אמרה לו: תגנוב לו את הארנק. גנב. הלכו וראו ילד. אמרה לו: תן לו בעיטה. נתן. אמר לה: מה יש לך משוגעת אמרת לי לעשות דברים רעים? אמרה לו הנשמה: מגיע לך, שחררת אותי להסתובב בעולם, התלכלכתי בעולם ועכשיו אני רעה. אמר: בסדר, עכשיו תחפפי ממני. אמרה לו: מצטערת, סדרו אותך. אחרי שלקחת אותי בחזרה אתה לא יכול להחזיר, זאת הפרוצדורה. נבהל אמר: אני אקשור את הידיים והרגליים שלי כדי לא לעשות את הדברים הרעים שאת אומרת לי ואלך לחברה שלי. אמרה לו: מה הקטע עם החברה שלך? רד ממנה, יש פי מיליון שוות ממנה בעולם. אוי שתקי, אמר וקפץ למים. פתאום ראה שהחברה שוכבת מתה. בכה, עלה עליה, חיבק אותה נישק אותה, בא הים לקח אותם טבעו מתו. בבוקר בא הפסיכולוג וקילל, קילל, מה זה קילל. אמר חכם: הפסיכולוג – או שהוא מברך או שהוא מקלל, אבל הוא אף-פעם לא שותק.

למעלה