בדיחה רפואית

bimbo15

New member
ויוויאן, זה מה שאת עושה ב-4.00 לפנות בוקר?

אני למשל, אכלתי בשעה זו אפרסמון. היה טעים במיוחד בעיקר, כנראה, בשל השעה המוזרה...

Sigal H

New member
מה שכל בנאדם שפוי עושה בארבע לפנות בוקר

מקלל את הכאבים ומחכה שיבואו הצהריים...
&nbsp
(כן, גם אני אחרי לילה לא לילה
)

bimbo15

New member
אני לא מבינה דבר אחד (קצת יותר, אבל לא חשוב):

הרי הלילה נועד למנוחה, לאגור כוחות חדשים, אם אפשר, ולהיות רגועים. אז מדוע דווקא בלילה הרגל כואבת לי נורא, עד שאני מוכרחה לקום ולטייל קצת (ולאכול אפרסמון)
.
וכל לילה אותו סיפור

יש למישהו/מישהי תשובה, או רעיון כלשהו?

Sigal H

New member
כמו ילדים קטנים

הכאבים לא רוצים ללכת לישון בלילה ויעשו ה-כ-ל כדי להישאר רק עוד קצת.
או שהם חובבי אסטרונומיה ומתעקשים להעביר לנו מסר: בואו נצא להתבונן בשמיים! רק שאנחנו לא מבינים ומבזבזים את כל זמן הצפייה בלטייל במקומות נטולי ירח ולאכול אפרסמונים.
או שהם פשוט זוהרים בחושך.
&nbsp
(או שאני צריכה כבר מזמן ללכת למקלחת. חת'כת משימה, אוספת כוחות... :))

את התשובה ההומוריסטית סיגל נתנה

אז אני אנסה את הרצינית יבשושית (אבל עם מוח שלא זוכר כלום).

אז ככה, לגבי האפרסמון: מסתבר שזו הפרעת שינה (לא הפרעת אכילה) שמי שיש לו בעיות שינה קשות, להרדם או לחזור לישון אחרי התעוררות אכילה ודווקא של פחממות וסוכרים זה מנגנון של הגוף שעוזר להרדם. אני לא הבנתי את בולמוסי האכילה שלי בשעות קטנות של לילה לבן, ואז הרופא שיניים הגאון שלי כשסיפרתי לו על זה הסביר לי:

שכשהגוף צריך לפרק סוכרים זמינים אז האנרגיה הולכת לקיבה וכך "יורדת" פעילות של אנרגיה במוח והוא יותר משתחרר לישון.

זה היה הסבר בניסוח ממש לא מוצלח ולא מדויק, אבל זה מה שאני מסוגלת לו כרגע.

----

ולגבי למה הכאבים דווקא בלילה, גם לזה יש הסברים הגיוניים. שאני לא יודעת להסביר, בטח לא את כולם, כי יש כמה, עכשיו. זה קשור לשחרור של השרירים ואז "צצים" כאבים שקודם השרירים החזיקו אותם אחרת. וגם הורמונים, בלילה משתחררים הורמונים אחרים לגמרי (ויש מי שזה משובש אצלו, כמונו כפי הנראה) והורמונים במעגליהם השונים גם משפיעים על תחושת כאב.

גם כן ניסוח ממש לא מנוסח למשהו שיש לי בראש איפשהו אבל אין לי מילים.

זוכרת שלאורך תהליך האבחון שלי, אחת השאלות הקבועות היתה אם כואב יותר ביום או יותר בלילה. כך שיש זה הסבר.

bimbo15

New member
ויוויאן, יש לך טעות גדולה: ההסבר שלך דווקא ברור ומוצלח

אולי פעם גם אוכל למצוא ולהביא איזה משהו יותר מסודר על הנושא הזה.
מה שיותר חשוב זה מה עושים עם זה.

וגם על זה יש לי כל מיני מילים, אבל אין לי כוח.....
אבל יש מה לעשות, לא צריך לקבל את זה כגזרת גורל.

כי גם נהיה איזה מן מעגל כזה, כמו הרגל, שהגוף רגיל לקום בלילה, להכאיב, ולקבל את האפרסמון שלו

ואפשר וכדאי לשבור את המעגל הזה. אני למשל, אם קולטת כבר שהולך לבוא לילה לבן שכזה, מראש אני תוקעת לפני שנכנסת לישון מלא שוקולד וכל מיני דברים כאלה ולא מחכה שזה יקרה כשכבר אהיה במיטה אחרי שעתיים של ניסיון להרדם. וזה עובד. לפעמים.

איזה מזל שיש פורום שער גם בלילה

ואפשר "לבלות" בו.

כן, בארבע בבוקר הרשתי לעצמי קצת רוח דבדיחותא, כשבשש בערב חשבתי שאני הולכת למות.
ושרדתי את זה. השבח לאל.
מקווה לא להגיע לשם שוב. שאתה מגיע למצב של מחשבות למי להתקשר שיזמין אמבולנס והאם תצליח לעשות את הטלפון הזה, כשאתה יודע שאין מה שיוכלו לעזור לך במיון. ומחשבות האם מרגישים מראש כשהולכים לחטוף שבץ מוחי... כך היה נראה האחה"צ והערב, ותודה לכדורים שהצליחו להעביר אותי למצב קצת יותר טוב. ולניסיון שצברתי לדאבוני.

מאחל לכולנו שאת הלילה הזה נבלה בשינה

bimbo15

New member
ויוויאן יקירתי, אשמח אם מחר תבשרי לנו שישנת מצויין

אומרים שפחמימות לפני השינה עוזרות להירדם. לעומת זאת, בשוקולד יש קקאו וזה קופאין. אז צריך להזהר מלהגזים.

מאחלת לך שינה מתוקה עם חלומות נעימים

תודה רבה. כיף לשמוע, ממישהו שבאמת מבין

אתמול ישנתי נגיד מארבע וחצי עד שמונה, משהו כזה. לא בדיוק לילה. אבל לפחות אני לא מרגישה יותר גרוע.
והנה, הלילה: שתכננתי להסדיר את השעות שינה סוף סוף, שלא לדבר על זה שהיום ממש התכוונתי להתקלח (אחרי המון זמן.... ), כבר נהיה עוד מעט שוב ארבע בבוקר.
אז יש לי תירוץ טוב, בחירות וזה.. אבל תמיד יש תירוצים

ולגבי מה שאומרים על שוקולד וקפאין. אז אני על בשרי גיליתי (ואולי זה רק אצלי) ששוקולד, ואני מדברת על לפרק חבילות במיטה, כן עוזר לי להרדם. למרות מה שאומרים על הקפאין.

מה שהכי מטריד אותי בסיפור הזה זה השיניים. כי אז לא מצליחה לקום לצחצח. היה זמן שעשיתי לי ערכה של לצחצח במיטה. ואני עוד לא מתמודדת עם זה בכלל אבל ההזנחה שלי את ההיגיינה הדנטלית מאז שאני חולה (רק כי אין כוח לתחזוקה הזו, לא מסיבה אחרת) נותנת את אותותיה. וזה ממש מלחיץ אותי.

אז אם הצלחתי לצחצח לפני השינה אני רואה בזה הישג

שיגידו מה שיגידו על מה כדאי או לא כדאי לפני השינה. במחלמה כמו במלחמה, מה שעובד - עובד.
כמובן ששואפת להסדיר את זה. אבל לפחות ויתרתי על הקטע של הלקאה עצמית, וזה כבר עוזר.

מקווה לשמוע מכן שמישהו ישן טוב לפחות. עם חלומות חמודים.
למען האמת אני מקווה לקום מחר ולגלות שה-16.3 ושהיום הזה היה חלום. או לקום בעוד שנתיים לבחירות הבאות, אבל צריך להזהר במשאלות שלנו, אבל אני אומרת את זה רק כווי אוף ספיץ'.

לילות מבורכים שיהיו לנו

Sigal H

New member
לא יודעת אם החלומות היו חמודים,

אבל לפחות הלילה הצלחתי לישון. אמנם אחרי אחת לפנות בוקר, אבל עדיין נחשב. ואז קמתי לתוצאות כאלה... דמוקרטיה זה שם המשחק, אם נרצה או לא, ואני מקבלת את הדין. וזה מספיק פוליטיקה להיום, עכשיו אסקפיזם. יש לי שישה ספרים חדשים, מישהו צריך לדאוג להם

היגיון של אנשים שלא מבינים מה זה להיות חולה - הבחורה אוהבת לקרוא, נביא לה את הספרים הכי ארוכים שנמצא. אז מה אם הם שוקלים טון וחצי, כמה שיותר מילים יותר טוב, לא?...
&nbsp
באשר לנשנושי הלילה, אני מנסה להימנע מהם אחרת ארוחת הבוקר לא מתקבלת בברכה במערכת העיכול שלי. לא יודעת למה, אולי גם היא צריכה מנוחת לילה. אבל אם זה עובד בשבילכן - אגודל מונף.
&nbsp
וההיגיינה הדנטלית... את לא לבד
. להתרעננות במקום רחצות מתבקשות בימים פחות טובים יש לי מגבוני רענון ומי פה. זה אולי פחות יעיל, אבל זריז, בישיבה, ונותן תחושה קצת יותר טובה. וכן, כל דבר כזה הוא הישג, על אחת כמה וכמה שאת מסוגלת לברך עליו ולא להלקות את עצמך. זה בפני עצמו משחרר לא מעט מהאנרגיה לטובת שיפור המצב, או לפחות שיפור הסבילות. אז חיוך גדול לך כאן.
&nbsp
עליי לסיים את החפירה
כאן לפני שאאחר. להת'

למעלה