בדיחה שהמצאתי פעם:

Harrington

Well-known member
מנהל
לא זכור לי שהוא (דויד לוי) לא היה חכם.הוא פשוט לא ידע אנגלית.אין זה מוכיח כלום.
חבל שהוא לא יכל לדבר בצרפתית.( מניחה שידע צרפתית)
הוא נתפס או צויר כלא חכם (בלשון המעטה). זה נבע גם מהיעדר האנגלית שלו, אך גם מצורת דיבורו, התנהלותו הכללית (מה שכונה אז, היעלבויותיו המרובות) ועוד. הרי לא רק על אי-ידיעת האנגלית האיש הפך למושא לצחוקים ובדיחות בפי רוב מוחלט של הישראלים באותה תקופה (לרבות אלו שמהללים ומשבחים אותו היום כאילו היה גדול אישי ישראל מאז ומעולם).

משתפרת1

Well-known member
לא זכור לי שהוא (דויד לוי) לא היה חכם.הוא פשוט לא ידע אנגלית.אין זה מוכיח כלום.
חבל שהוא לא יכל לדבר בצרפתית.( מניחה שידע צרפתית)
הצרפתית שלו היתה מעולה. כמו העברית (המליצית אך משובחת) שלו.

לא רק בגלל זה. כשפרסם בעתון הודעת כעס על שמחשיבים אותו לטיפש, אמי אמרה שעשה לנו בושות בתקשורת פעם. כמו שהבנתי, הוא אמר לצלם מול כל העם להפסיק לצלם כדי שלא ידעו משהו שרצה להסתיר.

משתפרת1

Well-known member
לא רק בגלל זה. כשפרסם בעתון הודעת כעס על שמחשיבים אותו לטיפש, אמי אמרה שעשה לנו בושות בתקשורת פעם. כמו שהבנתי, הוא אמר לצלם מול כל העם להפסיק לצלם כדי שלא ידעו משהו שרצה להסתיר.
כל פוליטיקאי מנסה לתמרן עיתונאים. ה"בדיחה" הזו פוגענית ולא מצחיקה.

יש הרבה בדיחות עם סטריאוטיפים על קבוצות שונות, אי אפשר להימנע מזה. רוב הבדיחות יכולות להעליב אנשים מסוימים, אבל אם הן שנונות ומצחיקות כדאי לספר אותן.

mיטלמן

Well-known member
מי צחק ?
ואתה יכול ללעוג לדוד לוי עד מחרתיים,
וחוץ מהעובדה שזה מבייש אותך ללעוג למישהו לאחר מותו,
מציעה לך לקרוא קצת עליו ולחשוב מה אתה עשית בחייך, למענך, למעננו, למען המדינה?
מלבד העובדה שנדמה לך שאתה חכם ונאור ולא חומרני וכולם טיפשים וגם מורם מעם?
בעדינות, כי שנים מתחשבת, אבל נסחפת.

אני מצטער, לא התכוונתי להעליב אלא רק סיפרתי בדיחה כדי לבדח את הדעת ולשפר את מצב הרוח. מעולם לא אמרתי שכולם טיפשים, אני מאמין שרוב האנשים בעולם טיפשים כי חוכמה היא מעלה מיוחדת שניתנה למעטים. רוב האנשים פשוטים וחומרניים, זה ידוע. אני מנסה לשפר את העולם בכך שאני משפר את התקשורת שלי עם אנשים ועושה אותה יותר מעניינת, כמו להתעניין בתחביבים ובחיים הרגשיים של חברים ולפתור מריבות בעזרת הסברים. הקטעים שבהם אני משתחצן זה בצחוק. אני גם כועס על כך שהכו אותי ורדפו אותי במשך שנים בכפר ולכן אני לפעמים תוקפני. אני חושב שאני אדם מאוד רוחני, והוכחתי את זה גם ביצירה וגם בערכים וביחסי אנוש. תמיד האמנתי בדיבור ואני מנסה לשפר ולהשפיע בעזרת חוכמת הדיבור. הצטערתי לדעת ממך שדויד לוי מת, אבל היו הרבה בדיחות עליו וטבעי לספר אותן ככל בדיחה. עם זאת, מישהו פעם סיפר לי בדיחה באמת אלימה על דויד לוי וכעסתי עליו בגלל זה. אגב, לא ידעתי שדויד לוי מת בזמן האחרון. אם זה נכון, באמת לא התאים לספר עליו בדיחה.

נערך לאחרונה ב:
הGPT המליצה לי לכתוב את ההודעה באופן יותר מתחנן, היא תוכנה קצת רגשנית. בהתחלה כתבתי את זה בלי "לא התכוונתי להעליב". היא גם הציעה שאכתוב "אני מצטער מעומק לבי", לא הסכמתי. חשבתי שמיטלמן נעלבה. כן כתבתם שנעלבו: מתחשבת כתבה שהבדיחה פוגענית, וככל הידוע לי פוגעני בלשון יותר מדויקת פירושו מעליב (או מזיק, בנסיבות אחרות).

נערך לאחרונה ב:
למעלה