בדילמה, לא ממש יודעת מה לעשות

• פותח הנושא MTFNK
  • פורסם בתאריך

MTFNK

New member
בדילמה, לא ממש יודעת מה לעשות

יש לי חבר ילדות שאנחנו מזמן לא בקשר. פעם אחרונה שדיברנו היה לפני כשנתיים שלוש. הוא לא רוצה קשר ממה שאני מבינה. (הרגע ראיתי שמופיעה לי הודעה בצ'אט של הפייסבוק עוד לפני שאני שולחת הודעה שאי אפשר לשלוח לו)

שלשום בערב אני מקבלת מאין הבזק "X (-השם שלו) לא במצב טוב". לא חשבתי עליו כבר מלא זמן אבל פתאום זה מה שאני מקבלת (או אולי מדמיינת, אבל זה לא נראה לי כמו דמיון במקרה הזה). לפי מה שהבנתי מדובר במצב נפשי.

אתמול, פתחתי קלף בלי להסתכל והלכתי להתקלח, בכוונה שבזמן המקלחת אקבל את הקלף. ואז קרה דבר שפעם ראשונה קורה לי. כששטפתי פנים פתאום קיבלתי בהבזק את הקלף בלי להתכוון לזה - פשוט ראיתי את הקלף. מכאן שיכול להיות שאני מתחילה לקבל דברים כהבזקים. יש לציין שמרגע שנכנסתי למקלחת ועד לאותו רגע, שכחתי לגמרי שפתחתי קלף.

עכשיו אמרתי נפתח קלף כדי לשאול לגביו ונראה באינטרנט מה המשמעות. ויצא - 10 עלה - קלף שאומר
בושה פשע מאסר מוות בגרדום - קלף אזהרה. באתר אחר היה כתוב :A very unlucky card. If near a good card, it can cancel it out. If found with bad cards, makes them twice as bad.
אחר כך אמרתי נפתח עוד קלף נראה ליד מה זה מופיע, ויצא 7 עלה - עוני בלתי צפוי בשל מוות במשפחה, צער ומצוקה. באתר השני, פחות קשור יש לציין Sorrow and quarrels. Avoid arguments with friends. Let them "win" for now.
והקלף השלישי שלפני שהוצאתי זיהיתי כ3 לב וכך היה - עוני צער ובושה בעקבות חוסר תבונה - קלף אזהרה (באתר השני זה פרשנות לא ממש קשורה גם פה).

השאלה, איך להתייחס לזה? לנסות ליצור קשר בכל מקרה? לראות אם אני יכולה לעזור איכשהו אם הוא אכן במצב לא טוב.

מה הייתם עושים?

אני הייתי מתקשרת או מנסה ליצור קשר ולנסות להגיע אליו

תקשיבי את יכולה ממש לעזור לו (התלבטתי האם לרשום את הביטוי להציל את חייו לא גדול מידי פה ,או אפילו לשנות את חייו לטובה באופן משמעותי)
אני מבינה שהוא אדם שיש לו מקום בליבך למרות שאתם כבר שנתיים שלוש לא בקשר
ועדיין הוא חשוב /יקר לך ובשעות מצוקה כשהכל מסביב שחור ואפל מספיק גפרור אחד להאיר ולהבריח את החשכה
רק תעשי את זה בזהירות שלא יפגע בך באיזו שהיא צורה !!!
זו כמובן דעתי האישית

MTFNK

New member
כמו שכתבתי לelar84

יכול להיות שאני טועה והכל בסדר איתו. אפשר לומר שאני עושה את צעדיי הראשונים בעולם התקשור ולא בטוחה אם זה באמת נכון או לא...
&nbsp

elar84

New member
רעיון

אפשר שתשתפי מדוע הוא לא רוצה בקשר איתך?
אני חושבת שזה פרט שיכול לעזור לנו להבין את הסטואציה טוב יותר.
מצד אחד אם בן אדם במפורש רוצה שתניחי לו, אין לך כול כך מה לעשות.
השאלה אם משהו קריטי קרה ביניכם או שזה משהו בסדר גודל פחות חמור.
זה נשמע שמשהו גדול קרה, ואת צריכה לכבדו.
אבל, אולי תעזרי לו בעקיפין.
יש לכם חבר/מכר משותפים? אולי תבקשי ממישהו שמכיר אותו לעזור לו. ואז תוכלי גם לגשש אם יש סיכוי לחזרה לקשר.

MTFNK

New member
לא קרה ביננינו כלום

אני פשוט מבינה שהוא לא ממש רוצה קשר, בגלל ההודעה שראיתי בפייסבוק ובגלל שהוא לא בקשר... כבר הרבה שנים שהוא לא בקשר ורק אני יוזמת.

אם אני צודקת והוא לא במצב טוב אולי הוא ישמח לקבל עזרה (אם יש משהו שאני יכולה לעזור לו) מצד שני יש מצב שאני לא צודקת ואם זה כך ואצור איתו קשר בסגנון של "הכל בסדר? כי..." או רק "הכל בסדר?" אני איראה ממש פתטית...

אמא שלי ואמא שלו חברות טובות. לא יודעת אם הן עדיין בקשר. גם להתקשר לאמא שלי ולשאול יכול להשמע קצת פתטי... אני לא ממש בקשר עם אמא שלי...

elar84

New member
אם לא קרה דבר

אל תסיקי מסקנות בגלל ההודעה בפייסבוק.
למה שלא תחדשו את הקשר למען חידוש הקשר?
אם הוא באמת צריך את עזרתך, זה יהיה מעולה.
ואם לא פשוט תחזרו לקשר.

מהצד השני, זה שתקחי סיכון בלקבל סירוב לחידוש הקשר, ואז מה?
יש לך בעיה כלשהי לקבל סירוב?
אני חושבת ששווה לקחת את "הסיכון" הזה, כי אם הוא יסרב זה לא אומר שום דבר שלילי עלייך.
אלא רק ההיפך, כי את היית בסדר גמור ואף צריכה להיות גאה בעצמך.

MTFNK

New member
לא אוהבת להיות ניג'ס על גבול האובססיבית

כבר משהו כמו 10 שנים שהוא לא יוזם ורק אני יוזמת, בשנים הראשונות הוא היה נראה שמח על זה שאני שומרת על קשר, זאת אומרת הייתי באה אליו והיינו מבלים זמן ביחד. ב2011 נפגשתי איתו פעם אחרונה ומאז כלום חוץ משיחה לפני כשנתיים.
&nbsp
שוב, אני לא רוצה להיראות אובססיבית לקשר איתו. יש לי נטייה לרצות לחדש קשרים מהעבר וזה לא תמיד עושה לי טוב. אני לא תמיד מבינה שזה שקשר היה טוב בעבר כבר לא טוב ולא מתאים להווה וכנראה גם לעתיד.

elar84

New member
אני מבינה

אז ראשית את צריכה להבין בינך לבין עצמך אם הוא עושה לך טוב.
תנקי את הרעשים שאומרים לך שאת זו שרק יוזמת, וכול השיפוטיות.
תנסי רק לראות אם את רוצה בקשר איתו, ואם זה לטובתך האישית?

יש אנשים שפחות מסוגלים לשמר קשרים, לא כולם טובים בכך, כמובן שכול מקרה לגופו. הכול באמת תלוי במי הוא ומה הוא.
אבל יש אנשים שפחות שומרים ואתה זה שיותר מתקשר יותר יוזם, זה לא אומר כלום על טיב הקשר.
בכול מקרה, חשוב לדעת אם את באמת רוצה זאת ואח"כ להחליט.

ואגב, את יכולה גם לעזור לו נקודתית וזה לא אומר שאת חייבת להישאר איתו בקשר.

רותי 11

New member
MTFNK היקרה

להרגיש אובססיבית אחרי שנתיים שלא דיברתם
זה ממש לא מרגיש ככה.
ואם קיבלת משהו זה באמת אומר על הקשר שיש
ביניכם, אני הייתי מנסה לברר או דרך חברים
משותפיאו באמת לפנות ישירות ולשאול האם הכל
בסדר.
ובהמשך לפוסט שהעליתי היום אם יקרה משהו
ואת תדחי את הקשר ביניכם את עלולה לחוש
חרטה על כך אז כדי שזה לא יקרה תבררי

MTFNK

New member
צריכה לאזור קצת אומץ ולנסות להתקשר אליו =/

נראה לי זה יהיה קצת חשוד להתקשר לאמא שלי ולשאול אותה, "אמא, את עדיין בקשר עם X, אמא של Y? מה שלומם?"
אולי הכי טוב לנסות להתקשר אליו בתקווה שלא החליף מספר או משהו ושהשיחה תזרום

אולי תשאלי בנימוס באסמאס אם

הוא מסכים להפגש ושאת רוצה לראות אותו? אולי לשבת על כוס קפה?
מסעדה? סתם להפגש היכן שהוא כזה כזה או שתבקשי שיחזור אלייך או שתתקשרי במועד מאוחר יותר

MTFNK

New member
לא רוצה להציע לו להיפגש. מעדיפה רק לדבר איתו לראות שהכל בסדר

כשחברה שלי

שלא ראיתי המון זמן חשבה שאני מנסה להתאבד ( לא ניסיתי פשוט היה לי וירוס אנרגטי
והרגשתי דפיקות לב וכל מיני סימפטומים ואמרתי לחברה שאני חושבת שאני אמות כי הרגשתי רע
והיא שלחה לי משטרה הביתה כי לא עניתי לה אחר כך ואז כולם חשבו שניסיתי להתאבד באיזור מגורי
),
אז היא ניסתה לקבוע איתי כל מיני פעמים להפגש. והביעה נכונות רצון והתלהבות לראות ולהפגש איתי

היי אני רוצה לנסות לשדך לך מישהי.

אני לא מכירה אותה אישית מכירה מהפורומים אבל היא גם רוחנית החיסרון הוא שהיא אוהבת
חתולים אבל יש לי תחושה שתוכלו להתגבר על כך.
אני יכולה לדבר איתה ותנסו לדבר במסרים ואולי להכיר?

אני אשאל אותה גם מזמן לא דיברתי איתה

פתאום חשבתי למה לא לשדך ביניכן?
מקווה שהיא תענה לי במסרים דיברנו תקופה והיא ממש חמודה ונסיכה אמיתית
ואני גם די נהנית לשדך אנשים אז למה לא? ויש לה בלוג בכל אופן שלחתי לה מסר לגבי זה.
חושבת ששווה לכן לדבר ולראות אם יש כימיה והתאמה. ויש לה בלוג . ולא יודעת בא לי לשדך אותכן
ובקיצור תגידי כן. ומקווה שהיא תענה בהקדם ותגיד כן גם. לפחות תנסו לדבר לדעתי.טוב אני בכל
מקרה כותבת לה עליך ומקסימום תגידי לא.

למעלה