בדיקה לפני חיסון

Davidn15

New member
בדיקה לפני חיסון

שלום,רציתי לשאול האם הכרחי לעשות בדיקה בריאותית לפני החיסון של החתול.לפי מחירונים אני רואה שהמחירים לבדיקה יכולים לעלות על מאה שקל (זה באמת נכון?) זאת אומרת על חיסון מרובע ובדיקה אני אשלם כמעט שלוש מאות שקל.
עוד דבר,האם אפשר לתעל גם אם לחתול אין סימן לתולעים והאם צריך לעשות בדיקה לפני תילוע?
החתול כמעט בן חודשיים .תודה מראש:)

dimitrygo

Active member
מנהל
במקרה של חתול בוגר/מבוגר נהוג לשלב בדיקה גופנית וחיסון

זה לא חובה אבל כדאי. לרוב זה מבטל את עלות הביקור שבהרבה מקרים וטרינים גובים בנוסף לחיסון כך שבפועל לא תשלם יותר מדי. במקרה של חתול צעיר אפשר לוותר על הבדיקה אבל שוב כך בחשבון את מה שכתבתי לגבי עלות הביקור. אם אין לך וטרינר קבוע כדאי להתקשר לכמה מרפאות ולברר את המחירים.
&nbsp
תילוע לא חובה לעשות אם אין לחתול תולעים ופרעושים ולמיטב ידיעתי אין בדיקה מיוחדת לפני תילוע.

חיסון ותילוע

לפני כל חיסון חובה לבצע בדיקה!
תחשבו על מצב שבו בעל חיים חולה יקבל חיסון שעלול להחליש אותו עוד יותר ואף להביא למותו!
רוב הווטרינרים, ואני גם ביניהם, כוללים את המחיר הבדיקה בעלות החסיון, כלומר משלמים על חיסון כולל בדיקה ואין תוספת לבדיקה בנפרד.
לגבי התילוע - אני רוצה לתקן את מה שכתבו לפניי - חובה לבצע תילוע, גם אם אין סימנים ממספר סיבות:
- רוב הגורים נגועים בתולעים, ואף נדבקו מזה מאימם.
- ברוב המקרים (בסביבות 50-60%) יש תולעים מבלי שיש סימנים חיצוניים.
- תולעים מדבקות לבני אדם
- תולעים מחלישות את מערכת החיסון ועלולות להוביל למצב שבו החיסון אינו יעיל.

מקווה שסידרתי קצת את המצב

Davidn15

New member
הבנתי אז

אני פשוט אשאל את הוטרינר אם החיסון כולל את הבדיקה ומה עלות הביקור.ראיתי שעלות ביקור יכולה לעלות גם מאה שקל +.
תודה.

meedas

New member
בדרך כלל

אם באים לחיסון משלמים רק על החיסון (והבדיקה הכללית הנלוות כלולה במחיר)
מחיר לביקור נגבה אם באים רק לבדיקה, שלא במסגרת הביקור השנתי לחיסון
כמובן שיש גם וטרינרים שייגבו עבור כל דבר בנפרד.

למעלה