בדיקה משולשת+שקיפות עורפית

mayash2

New member
בדיקה משולשת+שקיפות עורפית

שלום אני בת 30.7 ,הריון ראשון שבוע 15.3 ביצעתי את הבדיקה המשולשת בשבוע 14.3 וכן שקיפות עורפית בשבוע 11.3 אני נמצאת בשליחות בצרפת ולכן ביצעתי את הבדיקות במדינה זו. הסיכוי שהתקבל מבדיקת החלבון העוברי בלבד הוא 1/51 כאשר הסף שממנו מחליטים על בדיקת מי שפיר הוא 1/250. כלומר, עלי לבצע בדיקה זו. בשיקלול עם בדיקת השקיפות העורפית וגילי, ההסתברות היא 1/293. לפי תוצאה זו איני אמורה לבצע את הבדיקה שכן הסף כאמור הוא 1/250. ערכי הבדיקה הם: Beta hGC libre 28,3 UI/I 1,22 MoM Alpha-foetoproteine 7,9 kUI/I 0,36 MoM Estriol non conjugue 1,4 nmoI/I 0,64 MoM תוצאת השקיפות העורפית: 1mm בנוסף ברצוני לציין כי סף גיל האישה ההרה שבו ממליצים על בדיקת מי שפיר בצרפת הוא 38 ולא 35 כמו בארץ. האם יש לכך השפעה שונה על התוצאה הסופית? ברצוני לדעת האם השיקלול לפי תוצאות הבדיקות זהה לזה שהיה מתקבל בארץ, והאם הסף השונה (1/250 במקום 1/380) משנה את משמעות הבדיקה בתודה מראש, מאיה

סף לדיקור מי שפיר

בארך גם השיקלול השני נחשב לסיכון שבו ממלימים לבצע דיקור מי שפיר. אני חושב שלא כל כך חשוב מה הסף הממולץ במדינה מסויימת אלא מה הסף שבו את מעונינת לבצע דיקור מי שפיר. ההמלצה בכל מדינה קשורה יותר במימון של הבדיקה.

למעלה