בדיקה - עוד כמה וזהו
Dinosaur: Collector's Edition - Region 1 ביקורות טובות הוא לא קיבל וגם לא הכניס כל כך הרבה כסף כפי שציפו לנוכח התקציב שלו אבל אני מקדים את המאוחר. הסרט הזה שונה מכל הסרטים שאי פעם דיסני עשתה מבחינת העלילה עצמה והנסיון לעשות משהו חדש מבחינה ויזואלית. תקציבו של הסרט הגיע בסופו של דבר באופן בלתי רשמי ליותר מ- 200 מליון דולר כולל יחסי ציבור. הוא הכניס 356 מליון ברחבי העולם ועדיין הם לא היו מרוצים לדעתי למרות שהם הרוויחו עליו כ- 150 מליון נטו לא כולל מוצרים נלווים. אבל את מי זה באמת מעניין.. הסרט עצמו הוא החשוב ולכן נחלק את הביקורת על התוכן לכמה חלקים: הסיפור, ההיבט הוויזואלי והפסקול של הסרט. - הסיפור: משהו פה היה חסר וזה גרם בעיקר לכשלון הביקורתי העצום שהוא קיבל. אין שירים, אין הפתעות, אין בדיחות והדמויות לא מצליחות לגרום להזדהות איתן. הסיפור די יבש ומזכיר סרטים איכותיים וישנים יותר כמו המסע לעמק החלומות: הסרט מתרחש בתקופת הדינוזאורים (כמה מפתיע.. ) סביב הדמות הראשית, דינוזאור בשם אלאדר, ומתחיל בביצה שמגיעה ללהקת קופים המחליטים לאמץ את היצור. הסיפור מקבל תפנית כשמטאור פוגע בכדוה"א וגורם להם לנדוד למקום טוב יותר.. זהו. כל הסרט מתרחש בעיקר סביב הנדידה עצמה והמכשולים בדרך. דיסני ניסו להעלות פה רעיונות של אכפתיות מהזולת ועבודת צוות אולם זה לא כל כך פעל ואין פה קסם כמו בשאר הסרטים. בנוסף לזה יש הרבה אלימות ולכן הסרט קיבל בארה"ב דירוג של- PG. היוצרים מתייחסים לזה בקומנטרי ואומרים שהם היו חייבים לעשות את זה כי הם שאפו ליצור סרט ש- "נראה" מציאותי למרות שהדמויות מדברות. אבל.. זה לא אומר שהוא לא מהנה ומרגש אלא פשוט קצת שונה ממה שהתרגלנו לצפות מדיסני המאבדת את זה עם הזמן. הקאסט של הקולות לא כולל כוכבים גדולים ופה ניכר צמצום הוצאות על מנת להשקיע יותר במראה עצמו ולא בסיפור והדיבוב היות והסרט בכלל היה אמור להיות ללא דיאלוגים בהתחלה. - ההיבט הוויזואלי:
וואו. הלאה.. - הפסקול: הפסקול דומיננטי בעיקר על ידי נעימה נפלאה החוזרת על עצמה קצת יותר מידי בסרט. צפיתי בו מספר פעמים ואני עדיין מזמזם אותה לפעמים.. היא פשוט לא יוצאת מהראש ומעניקה אווירה מדהימה. היא מזכירה לי יצירות רבות התורמות להרמת מצב הרוח ויש בה קסם מסויים שעושה את זה כמו שצריך. - ההיבט הוויזואלי, נסיון שני: תיארתי בערך את דעתי במילה אחת כפי שניאו היטיב לנסח זאת במטריקס הראשון. הסרט מורכב משילוב של נופים אמיתיים ממקומות כמו הוואי עם אנימציה ממוחשבת והפעם בלי עזרת Pixar האגדית. כל הדמויות נראות ממש טוב (מהמידול עצמו ועד הטקסטור) והתאורה בסרט מצויינת ומתאימה את עצמה לאווירה. האנימציה עצמה קצת מגושמת לפעמים ולא מעניקה עומק לדמויות אבל מה שהדהים הוא השילוב בינה לבין הרקע. היוצרים צילמו בכמה מקומות שונים בעולם נופים מדהימים ואפילו שילבו ביניהם בחלק מהצילומים וזה עוצר נשימה. סצינות הפתיחה של הסרט ופגיעת המטאור משאירות אותי עם פה פעור בכל פעם שאני רואה אותן אולם הן לא היחידות שמצליחות להדהים וברוב הסרט נשמרת רמה גבוהה מאוד של איכות. אין ספק שהשקיעו פה המון עבודה כמו לדוגמה צילום מיוחד המעניק הצצה אל מבטו של דינוזאור.
המארז + תפריט: המארז מכיל 2 דיסקים כיאה למהדורת אספנות אולם הוא עבה מידי ותופס יותר מקום מקופסה רגילה של Keep Case וזאת בגלל שהוא נפתח משתי הצדדים. העיצוב הרבה יותר טוב מהגרסה הרגילה של ה- DVD ותופס את העין במלוא מובן המילה. הדיסק הראשון מכיל את הסרט וכמה תוספות. הדיסק השני מכיל רק תוספות ויש הרבה Easter Eggs הניתנים בקלות למציאה על ידי לחיצה על ריבוע ובו ראש מאובן של דינוזאור. הם כוללים קטעים שונים וסרטון על מיחזור שזכה בפרס בינלאומי. התפריט של הדיסק הראשון שונה מהשני ונראה הרבה יותר טוב. התפריט בדיסק השני נראה כמו עבודה לא גמורה וכל האופציות מופיעות על מעין צג מחשב מיושן ומאכזב לראות זאת לאור ההשקעה בסרט עצמו.
וידאו: התמונה מוצגת במסך רחב אנמופרי (1.85:1). כפי שניתן לצפות מסרט שנעשה ברובו במחשב האיכות מאד טובה ואין כמעט סצינות מגורענות. הצבעים ברורים מאוד והמעבר בין הצבע צהוב של המדבר לירוק של הדשא חד מאוד ומדגיש את חוזק הצבעים והניגוד. יש כמה קטעים חשוכים בסרט שנראים בסדר גמור ולא מצאתי בעיות ראויות להתייחסות. איכות התמונה תורמת מאוד לחוויה ולהערכת העבודה שהושקעה בסרט שהיה בהפקה בערך 10 שנים וכל פעם נדחה עקב חוסר טכנולוגיה.
אודיו: ניתן לבחור בערוץ DD 5.1 או DTS 5.1 באנגלית ומצורף גם ערוץ DS בצרפתית. הקשבתי רק ל- DD וזה נשמע מצויין למרות שאין לי מערכת רמקולים איכותית. יש הפרדה טובה לפי ההתרחשויות והצליל מאוד נקי. שומעים באופן מפורט כל דריכה של דינוזאור על הקרקע ומרגישים לפעמים ממש את העוצמה והכובד. לא יצא לי לשמוע את ערוץ ה- DTS אבל אחד מחברי הפורום עזר לי וציין שיש הבדל גדול לדעתו והוא נשמע מוגבר, חד ונקי . עד כמה שהייתי מאוד רוצה לכתוב ביקורת מפורטת לא הקשבתי לערוץ הצרפתי.. עד כאן!
תוספות: אתחיל בזה שזאת באמת מהדורת אספנות מצויינת הכוללת הרבה תוספות. הדיסק הראשון מכיל 2 קומנטרי: הראשון של הבמאים וראשי צוות האפקטים המיוחדים והשני עם המפיק וצוות ההפקה.
סיכום: תוכן: הסיפור - 5 (המון פוטנציאל מבוזבז אולם עדיין מהנה) ההיבט הוויזואלי - 9 (זה נראה פשוט מדהים לאורך כל הסרט) הפסקול - 8 (באמת מעולה רק חבל שחוזר יותר מידי על עצמו) המארז - 9 (למרות העובי הוא ממש יפה) תפריט - 7 (פספוס קטן היה להם פה בדיסק השני) וידאו - 8 (נראה מעולה וזאת פשוט חוויה) אודיו - 8 (לא היו בעיות מיוחדות והוא מרצה מאוד) תוספות - סה"כ
Dinosaur: Collector's Edition - Region 1 ביקורות טובות הוא לא קיבל וגם לא הכניס כל כך הרבה כסף כפי שציפו לנוכח התקציב שלו אבל אני מקדים את המאוחר. הסרט הזה שונה מכל הסרטים שאי פעם דיסני עשתה מבחינת העלילה עצמה והנסיון לעשות משהו חדש מבחינה ויזואלית. תקציבו של הסרט הגיע בסופו של דבר באופן בלתי רשמי ליותר מ- 200 מליון דולר כולל יחסי ציבור. הוא הכניס 356 מליון ברחבי העולם ועדיין הם לא היו מרוצים לדעתי למרות שהם הרוויחו עליו כ- 150 מליון נטו לא כולל מוצרים נלווים. אבל את מי זה באמת מעניין.. הסרט עצמו הוא החשוב ולכן נחלק את הביקורת על התוכן לכמה חלקים: הסיפור, ההיבט הוויזואלי והפסקול של הסרט. - הסיפור: משהו פה היה חסר וזה גרם בעיקר לכשלון הביקורתי העצום שהוא קיבל. אין שירים, אין הפתעות, אין בדיחות והדמויות לא מצליחות לגרום להזדהות איתן. הסיפור די יבש ומזכיר סרטים איכותיים וישנים יותר כמו המסע לעמק החלומות: הסרט מתרחש בתקופת הדינוזאורים (כמה מפתיע.. ) סביב הדמות הראשית, דינוזאור בשם אלאדר, ומתחיל בביצה שמגיעה ללהקת קופים המחליטים לאמץ את היצור. הסיפור מקבל תפנית כשמטאור פוגע בכדוה"א וגורם להם לנדוד למקום טוב יותר.. זהו. כל הסרט מתרחש בעיקר סביב הנדידה עצמה והמכשולים בדרך. דיסני ניסו להעלות פה רעיונות של אכפתיות מהזולת ועבודת צוות אולם זה לא כל כך פעל ואין פה קסם כמו בשאר הסרטים. בנוסף לזה יש הרבה אלימות ולכן הסרט קיבל בארה"ב דירוג של- PG. היוצרים מתייחסים לזה בקומנטרי ואומרים שהם היו חייבים לעשות את זה כי הם שאפו ליצור סרט ש- "נראה" מציאותי למרות שהדמויות מדברות. אבל.. זה לא אומר שהוא לא מהנה ומרגש אלא פשוט קצת שונה ממה שהתרגלנו לצפות מדיסני המאבדת את זה עם הזמן. הקאסט של הקולות לא כולל כוכבים גדולים ופה ניכר צמצום הוצאות על מנת להשקיע יותר במראה עצמו ולא בסיפור והדיבוב היות והסרט בכלל היה אמור להיות ללא דיאלוגים בהתחלה. - ההיבט הוויזואלי: