בדיקה עצמית של צוואר הרחם, יענו - אישה יכולה לבדוק את עצמה!

בדיקה עצמית של צוואר הרחם, יענו - אישה יכולה לבדוק את עצמה!

אחרי שדובר על הנושא ביני לבין דולות קולגות, הובכתי להבין כמה הנושא הזה לא ידוע ולא מספיק מוכר , אז משתפת אתכן במה שכתבתי:
קודם כל - ממש לא כל אישה תהייה בעניין!!! יש כאלה שמתעלפות כשאני מציעה להן את זה.
סוד העניין הוא להכיר את צוואר הרחם שלך לפני הלידה.
יש נשים שעושות בדיקה יומית של צוואר הרחם כדי לעקוב אחרי תהליך הביוץ (שיטה שנקראת שמ"פ), ומתוודאות לשינויים השונים שעוברים על צוואר הרחם במהלך ימי החודש. מי שמכירה כך את צוואר הרחם שלה יהיה לה ממש קל לעקוב אחרי השינויים שלו בזמן לידה. מי שלא - יכולה ללמוד להכיר אותו במהלך ההריון. בגלל שזה קצת יותר מסורבל לפילה בחודש תשיעי לדחוף אצבעות במעלה הנרתיק - אני ממליצה להתחיל יותר מוקדם אם אפשר. אבל גם בחודש תשיעי זה ממש אפשרי. פעם ביום זה מספיק... לא צריך לחטט יותר מידי.
בישיבה על קצה האסלה או בעמידה כשרגל אחת מונחת על האסלה או על קצה האמבטיה (או מה שנח לה..) בידיים נקיות, אפשר להתחיל עם אצבע אחת (האמצעית) כדי להגיע לצוואר הרחם (יותר מאוחר אפשר לעבור ל 2 אצבעות). בעצם עולים במעלה הנרתיק עד שמגיעים למשהו שקשה כמו אף, וניתן להרגיש שהוא בסופו של דבר בצורה של פייה של בקבוק. בפעמים הראשונות קשה להבין מה קורה שם אבל לאט לאט זה נהיה יותר ברור. שלום, זהו צוואר הרחם שלך.. מרגש!
אז בסוף ההריון הוא אמור להיות קשה, ארוך וסגור (וגם מעט פונה אחורה). כשמתחילה לידה הוא מתרכך, מתקצר ונפתח כמו שאנחנו יודעות, ואחרי השינויים האלה האישה יכולה לעקוב, ולהגיד - הוא יותר רך, הוא יותר קצר (נמחק) או - הוא נפתח! ממש אפשר להרגיש את הפתח מתרחב ואת הצוואר עצמו נהיה יותר דק.
אז אישה תוכל לחוות את הלידה גם מבפנים, וגם להגיד אם הצוואר משתנה ונפתח. לא תוכל להגיד כמה ס"מ כמובן - כי זה עניין של אימון, אבל תוכל להגיד אם 2 האצבעות יכולות להכנס לפתח שנפתח בצוואר הרחם (3 ס"מ בערך) ואם היא יכולה להכניס את שתיהן ולרווח אותן (פתיחה יותר גדולה). לא הרבה נשים ממשיכות עם זה עד פתיחה גדולה אבל מי שכן - הרוויחה, ומרגישה גם את ירידת הראש. (בגלל שברגע שעוברים לבית חולים הרבה נשים כבר מוותרות על העניין וחבל)
התהליך הזה, למי שבעניין, יכול מאד להעצים ולתת הרגשת שליטה וחיבור מקסים לתהליך.
מעניין אותי לשמוע תגובותיכן.
והנה עוד משהו בנושא:
[URL]http://wisewomanwayofbirth.com/checking-your-own-cervix/[/URL]

וואוו...כתבת משהו שרציתי לשאול עליו
מקסים
בהחלט נשמע מאוד מאוד מעניין

ביקשת תגובות

נעלבתי בשביל בנות בחודש תשיעי שאת מכנה "פילה"

גם ככה לא פשוט בחודשים כאלה,
גם ככה כינויים מעליבים בשבועות מתקדמים ניתזים מהסביבה בכל רגע נתון. פה לא הייתי מצפה לזה.

קצת חוש הומור נו.. סליחה אם פגעתי.

מצטערת אם זה פגע בך, זאת לא היתה הכוונה אלא להכניס קצת הומור לעניין. סליחה אם ההומור שלי לא מספיק עדין. (דרך אגב, אני מכניסה את עצמי להגדרה פילה, גם אני הייתי פילה בהריונות).

יקירה ...אני מרגישה פילה כבר בחודש שביעי

&nbsp
הקטנה צוחקת עלי ואומרת שעוד מעט ואמא השמנה שלה תתפוצץ
כמו בלון ...בוווםם
&nbsp
&nbsp

שונצו

New member
מעולה, אהבתי מאוד!

כל הכבוד לך דסי!

גם חומר מענין, טוב לדעת על האפשרות הזו, וגם כתבת מאוד יפה, אהבתי את ההומור שלך (כולל ההערה על הפילה. בעיני זה היה מצחיק
).

תודה על שהארת את עינינו

ובנוסף, אני ממליצה לך בחום לצרף את ההודעה הזו להודעות הנבחרות, כי היא מאוד חשובה בעיני. מומלץ שכל הריונית שמתכוונת ללדת טבעי תתוודע לענין הזה.

הסהר

New member
נשמע טוב, עם שתי הסתייגויות -

* לא מומלץ לעשות אחרי ירידת מיים, מסכנת זיהום למקום
* אני חוששת שבדיקה כזה יכולה לפקוע בטעות את שק מי השפיר (לחברה שלי פקעו מי השפיר רגע אחרי שרופאה בדקה לה פתיחה)

תקני אותי אם אני טועה ..
ותודה על המידע :)

צודקת לגמרי

באופן גורף לאחר ירידת מים יש להימנע מבדיקות פתיחה ומכל דבר שעלול לזהם
ובקשר לחברה שלך גם אני נתקלתי במקרים בהם המים פקעו מיד אחרי בדיקה פנימית, לדעתי
הבודקים לא נזהרו מספיק ואולי אפילו באיזו מידה כיוונו לשם. אבל יש לעשות את זה בעדינות רבה מאד.

כן ולא

נכון צריך להדגיש שאחרי ירידת מים יש להמעיט, אבל אם אלו הידיים שלך, נקיות ורחוצות, הסיכון לזיהום יורד משמעותית כי אלו החיידקים שלך, שהגוף שלך מכיר. יש המון ידע כיום על נושא מרתק שנקרא מיקרוביום, שמדבר על הסימביוזה שלנו עם מליוני המיקרואורגניזמים שחיים עלינו ובתוכו, ועל כמה החיידקים שלנו חשובים לנו. בעיקר לתינוק בלידה ואחריה - חשוב חשוב להיות במגע עם חיידקי האם, כדי לפתח לעצמו מערכת מיקרואורגניזמים משלו למען בריאותו ותיפקודו. זווית מאד מעניינת שנותנת מבט קצת שונה על כל עולם החיידקים שלנו. יש מאמרים מדהימים באינטרנט בנושא.
ולגבי פקיעת הקרומים - אם את עושה את הבדיקה בעדינות והמים פוקעים סימן שהגיע זמנם.. אם הם כאלה עדינים ודקים ופוקעים למגע עדין כנראה שהיו פוקעים בקרוב באופן טבעי.

למעלה