בדיקה פיזיקלית-שגיא פרנקל

בדיקה פיזיקלית-שגיא פרנקל

לפני שש שנים כשעברתי קורס פרמדיקים במד"א,הייתה לנו הרצאה מדהימה בנושא בדיקה פיזיקלית, מאת המרצה הנפלא הזה שאת שמו רשמתי בכותרת. אני מחפשת אחר ההרצאה הזאת, אז אם למישהו יש פרוטוקול שלה או מצגת שלה , אשמח לעזרה. החלק אותו אני מחפשת הוא קולות לב. אם מישהו מכם מכיר אתר/מסמך/מצגת שמסבירה על קולות הלב- מספיק גם באופן שטחי- מה אומר כל קול והיכן מאזינים לו- אז אשמח . תודה רבה מראש לכל העונים אפרת

amitp

New member
היי אפרת

1. עמית פרנקל ולא שגיא פרנקל. 2. יש אתרים רבים בנושא ואני מניח שאיפושהו יש לי גם כמה סיכומים בנושא: # מקום מומלץ מאוד להתחיל ממנו הוא כאן, אתר שכולל הסברים ממצים מאוד בליווי קולות מוקלטים וסרטונים אודות ההפרעות השכיחות. # את נקודות ההאזנה הבסיסיות אפשר לראות פה. למי שרוצה הסברים ממצים יותר אפשר למצוא סרטים מלאים שמדגימים את הבדיקה הפיסיקלית: # א1 # א2 - בסוף ההודעה # א3 - בסוף ההודעה אשתדל להוסיף עוד מחר.

New member
אני מוכן להעביר לך הרצאה שכזו בחינם

רק תזמיני אותי לקפה בשע"צ. ואם עוד כמה ירצו לשמוע הרצאה בנושא, אפשר כבר לאסוף אנשים ולקבוע מקום מסודר וזמן מאורגן. ואם לא אז רק אני ואת
אבירם

אולי בנתיים תוכל לרשום לי בארבעה משפטים מהם

נקודות האזנה ומה אמורים לשמוע בכל אחת מהן? חוץ מזה, הרצאות שלך שמעתי מספיק (בסימולציות)
תודה מראש אוהבת אפרת

New member
4 משפטים

4 נקודות האזנה 1. נק' אאורטלית , איפה שנמצא החיבור של ליד V1, במקום חיבור של המנובריום והסטרונום בגבול הסטרנום הימני. שומעים בה אוושות שקשורות למסתם ההאורטלי, כלומר אוושה סיסטולית שמתאימה להיצרות אאורטלית ואוושה דיאסטולית שמתאימה לאי ספיקה (רגורגיציה) אאורטלית. 2. נק' פופלומנית, איפה שנמצא החיבור של ליד V2, החיבור של המנובריום והסטרנום בגבול הסטרנום השמאלי, אותו דבר כמו המסתם האאורטלי רק לגבי המסתם הפולומנלי. 3. נק' מיטרלית, באזור האפקס , איפה שנמצאה החיבור של ליד V4, מרווח בין צלעי חמישי בקו אמצע קלויקולרי, ושם שומעים אוושות שקשורות למסתם המיטראלי, כלומר אוושה סיסטולית מתאימה להיצרות מיטראלית, ואוושה דיאסטולית מתאימה לאי ספיקה מיטראלית. 4. נק' ERB, נמצאת ברווח בין צלעי רביעי בגבול הסטרנום השמאלי (בערך V3 אבל לא בדיוק) ושם אמורים לשמוע הפרעות שקשורות למסתם הטריקוספידלי. ולא לשכוח עוד שתי נקודות חשובות להאזנה קרדיאלית, האקסילה שלשם אפשר לשמוע הקרנה של איוושות ממקור המסתמים העלייתיים-חדריים, והצוואר ששם ניתן לשמוע אוושות שמקרינות מהמסתמים בכלים הגדולים. (וגם אוושות של הקרוטידים, אבל זה לא הדיון) כמובן שהנושא הרבה יותר סבוך מזה, אבל כבר עברתי על מכסת המשפטים המומלצת. כשאני מסביר את זה In person אני גם מצליח לשיר אוושות שמתאימות למצבים השונים, אבל זה לפחות "על קצה המזלג". תמונה http://www.ecconline.info/assets/images/a_auscultation_areas.jpg נ.ב. אני מקווה שלמדתי עוד איזה דבר או שניים מאז ששמעת אותי מעביר סימולציות, אחרת 6 השנים האחרונות היו קצת בזבוז

גם אז הייתה לך בעיה עם לספור משפטים../images/Emo8.gif

זה ארבע???? ואני בטוחה שלמדת המון בשש שנים האחרונות! תודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודהתודה תודה תודה אפרת

cpr pro

New member
וואי איזה כיף לך...!!בע"ה גם אני עוד כמה שנים

יש כאן עוד?

למעלה