בדיקה רפואית לגרין קארד

gigalala2

New member
בדיקה רפואית לגרין קארד

היי,
אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון לשאול בו את השאלה הזאת אם לא בבקשה תפנו אותי לנכון.
אני גר בארה״ב כבר 3 שנים ובינואר הגשתי בקשה לגרין קארד בעקבות נישואים לאזרחית. עשיתי כבר את השלב של הסריקת טביעות אצבע(בעצם זה כל היד) ועכשיו השאלה שלי מתי יש לבצע את הבדיקה הרפואית? כרגע אני חסר מעש(מכיוון שעדין אין אישור עבודה) ומחפש מה לעשות, השאלה אם אני בכלל יכול לעשות את זה והאם יש לזה תוקף עד למתי שאצטרך את זה? ולמתי בכלל צריך את זה?

תודה גדולה מראש

metm98

New member
אם אני זוכר נכון, חכה בסבלנות עד שיבקשו ממך לעשות את הבדיקה

ויתכן שהאבטלה הכפויה הזאת היא זמן טוב ללימודים (פורמלים או לא).
בהצלחה!
&nbsp

gigalala2

New member
תודה

יש לך מושג כמה זמן התראה מקבלים לפני שצריך לעשות את זה? כן אני לומד עוד כמה שפות תכנות כדי לשפר את הקו״ח (יש לא תואר במדמ״ח)

תודה שוב

Anat Shemer RDI

New member
נדמה לי שהתוקף

של הבדיקה עצמה אצל הרופא שמאושר ע"י ההגירה מוגבל (אולי 3 חודשים? לא זוכרת) - תבדוק בגוגל. אבל יש דברים שאתה בהחלט יכול לנצל את הזמן כדי לעשות, למשל אם חסרים לך חיסונים, או שאתה צריך להשיג מסמכים מישראל על חיסונים שקיבלת ולא מתועדים באנגלית. אם חסר תיעוד של חיסונים שאתה בטוח שקיבלת אפשר גם לבקש מרופא המשפחה בדיקה לנוגדנים - אלה דברים שלוקחים זמן .

gigalala2

New member
תודה

יש לך מושג כמה זמן התראה מקבלים לפני שצריך לעשות את זה?
יש צורך לתרגם מסמכים? או שקופות החולים מסוגלים לספק באנגלית לצרכים האלה?

Anat Shemer RDI

New member
בעבר היתה אפשרות

לקבל מלשכת הבריאות המחוזית דף חיסונים "בינלאומי", כלומר באנגלית. אבל דברים כאלה משתנים כל הזמן, גם מבחינה פורמאלית וגם בהיבט של הבדלים בין לשכות שונות, בתלות לאדם שמולו אתה עובד. כדאי לך לבדוק מה צריך ולהתחיל לאסוף את המידע ולהשלים חיסונים. אנחנו ניסינו להוציא את התיק הרפואי (או פנקס החיסונים?) של גידי מארכיון קופת-חולים, זה לקח המון זמן ובאלאגאן ואני לא זוכרת אפילו אם הצלחנו. נדמה לי שזה היה בהקשר של מחלות ילדות שהיינו צריכים להראות שהוא חלה בהן, ונדמה לי שבסוף עשינו בדיקת נוגדנים. אבל אני ממש לא זוכרת את הפרטים... (הבאלאגאן הבירוקראטי הזה, זה מסוג הדברים שאני מדחיקה ברגע שהם כבר לא רלבנטים).

התוקף הוא שנה (בתוך ארה"ב)

וחוץ מבדיקת חיסונים יש בדיקות דם ושתן ובדיקה גופנית (מאוד מאוד כללית).
במידה ועברה שנה, תקבל RFE שבו תתבקש להביא טפסים רפואיים עדכניים.
אני לא בטוח איך זה במסלול של גרין קארד דרך נישואים, אבל במסלול של גרין קארד דרך עבודה, צריך לצרף את הבדיקות הרפאויות (אתה תקבל מעטפה עם חותמת של הרופא הגירה) כחלק מטופס I-485, ובמידה והבדיקות פגות תוקף או צריך לעשות השלמות, יבקשו להביא את הבדיקות המעודכנות לראיון (שהוא חלק מהתהליך של I-485).
מהנסיון האישי, הבדיקות הרפואיות שלנו פגו תוקף עד שהגיע התור לראיון, והיינו צריכים לעשות מחדש (החלק הכואב זה בעיקר התשלום לרופא ההגירה). לא חיכינו לRFE ומזל שכך, שכן המכתב של הRFE הגיע 4 ימים לפני הראיון (ולוקח זמן להכין את הבדיקות הרפואיות, צריך לשלוח למעבדה ועושים גם בדיקה לשחפת - שלוקחת זמן).

למעלה