בדיקה רפואית לפני הרשמה לחוג א"ל.

cronic1

New member
בדיקה רפואית לפני הרשמה לחוג א"ל.

האם לדעתכם יש צורך שדוג'ו או מאמן באמנויות לחימה ידרוש מנרשמים חדשים לעבור בדיקת רופא או בדיקת מאמץ? מנסיון שלי עד היום שום מכון שהתאמנתי בו לא ביקש ממני אישור רופא למעט חדר כושר,האם באמנויות לחימה יותר דינאמיות אין כאן סיכון של המכון או של הנרשם,המתאמן? האם לדעתכם כדאי ורצוי שכל מכוני האימון יאמצו גישה זאת?(לאור לא מעט בעיות לב בספורטאים).
 

cronic1

New member
כמה לדעתכם הוגן לשלם עבור אימון?

שלוש פעמים בשבוע בין שעה לשעה וחצי כל אימון. אני יודע שיש הבדל בין מכונים באזור תל אביב לבין מכונים באזור הדרום והצפון. אני משלם 185 שקלים ל 3 פעמים בחודש וזה נשמע לי די פייר,לעומת זאת ביתי מתאמנת בקראטה פעמיים בשבוע כל שיעור 45 דקות ואני משלם 220 שקלים-די יקר אך העיקר שהיא מרוצה ומתקדמת. איך אצלכם?
 

garey

New member
cronic1 חובה חובה ואבוי לאותו מאמן

אמת ויציב , חובה לעשות בדיקות ,ארגומטריה ,א.ק.ג במאמץ ,לחץ דם במאמץ , וכל הכרוך בבדיקות אלו ועלותם הם מיזעריות, 100 ש" עדיף לא???
 

cronic1

New member
דבר חשוב לכל המתאמנים

אפשר לבקש מרופא המשפחה שיפנה אותכם לקרדיולוג עבור בדיקת מאמץ,זה חינם. רק לקבל תור לוקח לעיתים חודשיים- שלושה ויש להתאזר בסבלנות.
 

garey

New member
cronic1 יש מכוני בדיקה מורשים

אין צורך לחקות לרופא משפחה , יש מכונים מורשים מטעם ההתאחדות לכדורגל , ברמת גן ,כנס לאתר שלהם, חפש או עם אתה גר בת"א קפוץ לאיצטדיון רמ"ג , במישרדי ההתאחדות קומה ראשונה בכניסה ,יש שם את כל הבדיקות הדרושות, עדיפות להיתקשר, ג'רי
 

yonik

New member
אצלנו מחייבים לעשות בדיקות

כל שנה אצל רופא ספורט שכוללת אקג במנוחה ובמאמץ.
 
חובוח

על פי חוק הספורט,ענפים לא תחרותיים אינם חייבים בבדיקות במאמץ. לכן זה כולל את רוב סגנונות אמנויות הלחימה. לרוב קופות החולים במסגרת הביטוח המשלים יש הסדר עם מכוני בדיקה.העלות כפי שנכתב,תלוי בסוג הבדיקה.לפרטים בסניף הקרוב לביתך.
 
תלוי בשיטה, במקום, ובמדריך

אצלנו חלק גדול מהאנשים מגיעים עם בעיות רפואיות (גב, ברכיים, לחץ-דם...) כי ידוע שטאי-צי עוזר לתקן אותן. למנוע מהם להתאמן איתנו זה הפוך ממה שאנחנו רוצים. מצד שני, אצלנו לא מתחרים ויכולים לעבוד הרבה יותר זהיר מאשר מי שכן מתחרה.
 

broccoli

New member
ראוי לעבור בדיקה

גם אם האומנות "רכה" ומתאימה לאנשים עם שלל מגבלות גופניות - טוב לדעת אותן לפני. למשל, אדם עם בעיית לב קשה שאינו מודע לה יכול להתמוטט באמצע אימון קאטה ארוך במיוחד.
 
בשיטה שלנו, אימון קאטה מעלה את

הדופק בכ-30%. בערך כמו הליכה בקצב קצת מהיר מהרגיל. אז מה, תגיד לאנשים לא ללכת מהר אם לא עברו בדיקה? אני מסכים שצריך להיבדק, אבל במסגרת ההיגיון.
 
אימונים ובדיקות רפואיות,

אימונים ובדיקות רפואיות היום,ברוב המועדונים וחדרי הכושר אליהם אנו נרשמים,דורשים מאיתנו אישורים רפואיים המאשרים כי מצב בריאותנו תקין,ואנו כשירים מבחינה רפואית לאימונים. דרישות אלה נובעות בעיקר מכך שבשנים האחרונות אירעו מספר מקרי מוות במסגרת פעילות ספורטיבית,ולכן חברות הביטוח המבטחות את המועדונים וחדרי הכושר דורשות אישור רפואי מהמתאמנים על מנת שיבטחו אותו,בנוסף,חוק הספורט מחייב גם הוא את המתאמנים לבצע בדיקות רפואיות לפני התחלת אימונים. אך האם אנו באמת זקוקים לכך שידרשו מאיתנו לבצע בדיקות רפואיות? הרי דבר זה צריך להיות מובן מאליו,אם ברצוננו להתחיל להתאמן ולשמור על גופנו,הרי שרצוי ומומלץ לבצע בדיקות רפואיות מקיפות בכדי לראות באיזה מצב נמצא גופנו,כך נוכל לדעת כמה ניתן להעמיס על גופנו מבלי למוטט אותו ואם נקפיד לבצע בדיקות רפואיות מידי שנה,הרי שנקבל תמונה ברורה על השינוי שחל בגופנו בשנה האחרונה וע"י כך נוכל לדעת אם מצב הכושר הגופני שלנו הולך ומשתפר.הבדיקות הרפואיות הינן למעשה בעיקר בדיקות של הלב,שזהו המנוע של גופנו ויש לבדוק אם אין פגם ולו הקטן ביותר שעלול ליצור בעייה ולהוות סיכון בריאותי במהלך האימונים.גופנו משדר אותות מצוקה,אך אנו לא יכולים להבין את כולן,ברגע שנעקוב אחר גופנו ונדע להכיר אותו מקרוב,כך נוכל להקשיב לו טוב יותר ולטפל בו בראוי וע"י כך לשפר את יכולתו וביצועיו.במקביל עלינו לשמור גם על תזונה נכונה ושינה בריאה אשר ביחד עם אימונים נכונים וסדירים מהווים את המתכונת לחיים בריאים,על כן מומלץ גם מידי שנה לבצע בדיקות רפואיות נוספות,כגון בדיקות דם. גופנו ניתן לנו במתנה ע"י הקב"ה,אם נשכיל לשמור על בריאות תקינה ואורח חיים בריא,הרי כי נוכל ליהנות מגופנו למשך שנים רבות ובריאות, לכן רצוי ומומלץ לתחזק אותו כראוי,והבדיקות הרפואיות השנתיות צריכות להוות כ"טסט" שנתי לגופנו על מנת לוודא כי כל המערכות בגוף תקינות לשנה הקרובה. אורי צבי,
 

tongi israel

New member
המלצה!

לאנשים מעל גיל 40 מאוד מומלץ לעשות בדיקות תקופתיות,מאחר שהשכיחות של התקפי לב בגיל הזה עולה בהרבה מעל הממוצע. בכלל לבדוק את הבריאות שלך זו אחריותך,לדעתי חשוב מאוד.
 
למעלה