זה מה שאני הייתי עושה
שלב 1:
להמשיך עוד קצת להקליט מקרי בדיקה ולנגן אותם, כי כבר התחלת אז תמשיך עוד קצת אבל לא כדאי להשקיע בזה זמן רב מידיי. מבחינתי זה בגדר - Nice to know.
שלב 2:
ללמוד דרך האינטרנט שפת תיכנות, אמנם ה-QTP עובד עם VBS אבל אני מאוד הייתי ממליץ לך להתחיל ב-C, אח"כ לעשות הסבה ל-VBS.
אני מאוד אוהב את האתר הזה:
http://he.wikibooks.org/wiki/שפת_C
שלב 3:
ללמוד על ה-QTP דרך האינטרנט , ישנם המון אתרים המכילים מידע רב על הכלי הזה, נראה לי שזהו כלי האוטומציה המתועד ביותר. להבין את הארכיטקטורה שלו, כיצד הוא מזהה אובייקטים (יש כמה דרכים), איך הוא מאפיין אותם והיכן הוא שומר אותם. לדעת מושגים כמו Actions , Data Tables , Checkpoints , Synchronization, לדעת להשתמש במשתני סביבה (Environment Variables) להבדיל בין Virtual ל GUI Objects , להכיר את ה-Debugger של הכלי ולהשתמש ב-Error Handling , לעבוד מול מידע חיצוני המיוצג כ-XML או טבלאות ב-DB , לשלוט במתודות הקשורות לאובייקטים (כמו GetROProperty) וכמובן - לעבוד עם Descriptive Programing.
שלב 4:
ללמוד על עולם הבדיקות האוטומטיות - מתודולוגיות שונות בהן משתמשים, Frameworks , מחזור החיים של הבדיקות האוטומטיות, ROI לבדיקות אוטומטיות, להכיר (שמות, יתרונות, חסרונות) כלים שונים (מלבד ה-QTP) המובילים בשוק וכו'
שלב 5:
להרחיב את אופקייך בתחום הנדסת התוכנה וללמוד (שוב מהאינטרנט \ ספרות) נושאים הנלמדים באקדמיה כמו: מבני נתונים, אלגוריתמים וסיבוכיות, מערכות הפעלה, תקשורת נתונים, מבני קומפיילרים, מערכות בסיסי נתונים וכנראה שיש עוד כמה שאיני נזכר בהם כעת.
שלב 6:
ללמוד שפת תוכנה עילית, כזו שיש לה יכולות קצת מעבר ל-VBS כמו Object Oriented , Interfaces , Delegations , Indexers , Attributes ועוד ועוד ועוד ...
זה בהחלט לא יהיה מהיר, אבל יעיל ומאוד חשוב להמשך הדרך בתחום התיכנותי.
ולדעתי - אלו הם שלבי החובה שמפתח אוטומציה צריך לעבור (על שלב 6 ניתן להתווכח)