בדיקות גופניות בצבא

ronenaviv

New member
בדיקות גופניות בצבא

שלום, שאלה לי אליכם נ צריכה לעבור מחר את הבדיקות של הצו הזה, ואני יודת שצריכים לעשות בדיקות גופניות, אני באמת לא מסוגלת, לא יכולה לחשוב על ה אפילו, שרופא שאני לא מכירה יעשה ליבדיקה, ייראה אותי בתחתונים בלד. לא יכולה ולא מוכנה.. אלה אם רופאה בלבד תעשה לי את הבדיקה צמה ותראה אוי ללא הבגדים ללא נוכחות של גבר. או לחילופין רופא פרטי מאצלי. אשממח לקבל עצות כי זה באמת מלחיץ אותי, ני פשוט לא מסוגלת לזה.. תודה

ronenaviv

New member
מכתב מידיד שלה

שלום לכולכם ותודה לזמן שאתםן מקדישים לקריאת ההודעה קודם כל. הבחורה צריכה לעבור מחר בדדיקות צו ראשון הכוללות כידוע לכולנו בדיקות גופניות. היא אינה מסוגלת (תקראו לזה סעיף נפשי,אינטימי,ערכים אישיים) שבחו, אפילו שהינו רופא שהיא לא מכירה יבדוק אותה,ייראה אוהת ערומה, אפילו עם לבנים ואפילו לכמה דקות בלבד. כידוע לי בדיקה פרטית אינה אפשרית לכן אשמח לשאול ולדעת כי האם דרישה של בדיקה על ידי רופאה בלבד - וללא שוםדבר או רופא אשר יהיה נוכחת הינה הקשה לגיטימית המוגדרת בחוק?. אני יודע מסיפורים אשר "עשו להן המוות" עד שהסכימו שתבדוק אותן רופאה אפילו שבכו, וסירבו בתוקף. כמו אוסיף ואשאל ברשותכם עוד שאלה, הם, לחייל או פקיד,או רופא הנמצא שם , יש את הזכות על פי חוק לצעוק על הבחורה אשר מסרבת לעבור את הבדיקה ומבקשת אישה בלבד? שאלה אחרונה, האם אפשרי על פי חוק שיתללוה אליה לבדקיה נציג שהיא בחורת אפילו לבדיקה עצמה? הרבה הרבה תודה שוב ויום נעים.

יא

New member
בדיקת רופא

שלום רב, בקשתה של בחורה כי רופאה אשה תידוק אותה הינה דרישה לגיטימית, ונראה כי מוסדות הצבא יקיימו אותה. לפי מיטב ידיעתי, ניתן לדרוש כי במהלך בדיקת רופא, יהא נוכח בחדר אדם נוסף. יכול להיות שץהיה נוכחת בחדר אחות (ולאו דוקא חברתה של המתגייסת). מכל מקום, גיוס קל ושירות נעים. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

ronenaviv

New member
תודה לך

הרבה תודה לך על התגובה ידידי, העניין הוא שהיא אינה רוצה שבחור בכלל יהיה נוכח וכך אפילו אם רופא יבדוק ואדם נוסף יהיה נוכח זה לא יעזור, ואני יודע שאם לא יימצא לכך פיתרון זה יגרום לבעיות - לא תלך ללשכה, תסרב להיבדק. אני יודע שבכוח הם לא יכולים לבדוק אותה- האמת הדבר? אבל אני רוצה להרגיע אותה..אז האם לפי החוק היא יכולהלדרוש שרק רופאה תבדוק אותה ולא יהיה שום זכר נוכח במידה והדבר מפריע לה וגורם לה לבעיה רצינית.? הרבה הרבה תודה על היחס. אביב רונן

יא

New member
בדיקת רופא

שלום רב, מה שאני מציע לך, כי חברתך תפנה לקצין העיר, תפרט בפניו את הבעיה ותשאל אותו מה ניתן לעשות למענה. בדרך כלל, הפועלים בקצין העיר עושים את הניתן כדי לסייע ולתת פתרונות לפונים אליהם. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

its moi

New member
עבור חברתך כבר מאוחר מידי

אבל בצבא כל בדיקה של בחורה שנעשית ע"י רופא גבר, חובה שתהיה חיילת נוכחת עם הרופא והנבדקת.

למעלה