בדיקות גנטיות לקראת הריון שני

בדיקות גנטיות לקראת הריון שני

הי בנות,

הילדה שלי בת ארבעה חודשים היום (הזמן טססס וזו לא קלישאה). היא נולדה אחרי טיפולי IVF ו- PGD, והתחלתי ברורים לקראת חזרה לטיפולים כשהיא תהיה בת חצי שנה (בערך).

אז היום הייתי היום ביעוץ גנטי באיכילוב. הרבה א-נשים שאלו אותי למה אני צריכה עוד הפעם יעוץ גנטי, הרי עשיתי אחד כזה מקיף לפני ההריון הראשון (והוא היה ממשששש מקיף), ואני אמרתי שאני רוצה להיות סגורה ובטוחה שהכל בסדר, שלא נוספו בדיקות חדשות וכו'. ואכן - מסתבר שיש המלצה לבדיקה גנטית חדשה לאשכנזים (שזו אני ) למחלה ששכיחות הנשאות שלה היא 1:70 באוכלוסיה היהודית.. די גבוהה.. בלי לחשוב פעמיים לקחו ממני דם, נפרדתי מ- 200 ש"ח ואני מחכה עכשיו לתוצאות. כמובן שאני לא ממשיכה לטיפולים לפני שיהיו לי תשובות.

אז מה שרציתי להגיד בהודעה הזו, זה שמי שחושבת על הריון שני, שלישי וכו' - לא לזלזל בצורך לבצע שוב יעוץ גנטי כדי לבדוק שאין בדיקות חדשות ושכלום לא השתנה מהפעם הקודמת. כמובן שהבדיקות הגנטיות שביצענו בעבר תקפות לכל החיים, אבל אם יש בדיקה חדשה - כדאי לשקול האם ברצונכן לבצע את הבדיקה או לא. אנחנו עושות כל כך הרבה למען הבריאות של הילדים שלנו, שחבל לפספס את הנושא הזה ולהקל בו ראש.

בהצלחה לכולן!
(ההודעה מפורסמת בכמה פורומים במקביל).
 

anguly

New member
זה בהחלט נכון

יש חידושים בבדיקות כל הזמן.
המיפוי של הגנום האנושי ומחלות גנטיות שונות מתעדכן כל הזמן, ולכן כשחוזרים לנסות בהחלט כדאי ללכת ולבדוק אם משהו השתנה.
בד"כ מי שלא עושה זו כשהיא תהרה הרופא ישלח אותה לבדיקות השלמה, רק שאז במידה ותמצא נשאות יהיה צורך במי שפיר, ברור שמי שעוברת IVF עדיף לה במידה והיא נשאית לעשות כבר PGD ולחסוך את הבלאגן בהמשך.
 
נכון, רק לתקן משהו קטן

במרבית המחלות שנבדקות בסקר הגנטי צריך ששני בני הזוג יהיו נשאים כדי שיווצר סיכוי להולדת תינוק חולה. לכן המשפט האחרון שלך לגבי ה- PGD אינו מדויק - אם אישה נמצאת נשאית אז צריך שהבן זוג נבדק לנשאות, ורק אם הוא גם נשא אז כדאי לבחון את הליך ה- PGD. אגב, זה לא המצב במחלות שמספיק שאחד מבני הזוג חולה כדי שיהיה סיכוי לילד חולה, אבל כאמור, יש מעט מאוד כאלה שנמצאות בסקר הגנטי.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה