בדיקות דם - אילו בדיקות לבקש?

אמאלה 1

New member
בדיקות דם - אילו בדיקות לבקש?

שלום, רציתי לערוך בדיקות דם מקיפות במסגרת קופת החולים לבני בן ה-3.5. הסיבה העיקרית היא שלאחרונה הוא נראה חיוור, ולעיתים קרובות גם עייף. ייתכן שיש לו מחסור בברזל? אם כבר דוקרים אותו - חשבתי שכדאי לבקש בדיקות נוספות לספירת דם פשוטה. האם תוכלו להמליץ לי אילו בדיקות כדאי לבצע?

razgalili

New member
חוזר על הודעות מהעבר

בדיקות שכדאי לעשות (ואולי אפשר לעשות בקופת חולים) מינרלים בדם בשתן ובשער, ולפחות אבץ נחושת ברזל ומתכות רעילות. פנל מלא של בלוטת התירואיד (כלומר TSH T3 T4 freeT3 freeT4( בדיקה לרמות של הורמון גדילה. (מסתבר שלהרבה ילדים בספקטרום אין מספיק למרות שהם גדלים נורמלי) בדיקות צואה לפטריות וטפילים במעיים. תפקודי כבד כליות וספירת דם (בד"כ יהיו בסדר, אבל כדאי לדעת אם לא) בדיקות לDHEA, קורטיזול, פרולקטין. בדיקת סוכר בדם ו A1C (בודקת אם לילד יש סכרת או נטיה לסכרת) יש להדגיש שאנחנו תמיד קיבלנו הדרכה מרופא כך שלא נאלצנו להחליט על בדיקות לבד, כך שהידע שלי בנקודה זו לוקה בחסר.

אמאלה ט

New member
בדיקות דם

אני מוסיפה מספר בדיקות לרשימה של רז שניתן לעשות בארצנו: אנזימים בדם LACTAT LACTIC חומצות אמינו בדם חומצות אורגניות בשתן AMMONIA חומרים מחזדים בשתן VERY LONG FATTY ACIDS ZINC COPPER IGE מגנזיום CRP CPK SMA מקווה שעזרתי. אם יש עוד בדיקות נחוצות אולי כדאי להוסיף. ולעשות סיכום של כל הבדיקות. אשמח לקבל המלצות של בדיקות שכדאי לעשות למרות שאין אותם בארץ. לטענת הרופא שלי אין בדיקה שמומלץ לבצע ולא קיימת בארץ. אז תעדכנו, ונאתגר אותו קצת. המשך יום טוב לכולנו.

razgalili

New member
ד"ר עוזי אופנהיימר

אולי אתה יכול לעזור לנו? איזה בדיקות ניתן להשיג מקופ"ח? איזה בדיקות היית מציע?

uziop

New member
בדיקות

שלום לך מומלץ: ספירת דם , כימיה מלאה כולל תפקודי כבד וכליות , ברזל ופריטין ותפקודי בלוטת תריס , ויטמין 12-B וחומצה פוליט. המשך לפי התוצאות בברכה

razgalili

New member
לעניות דעתי

לכל הילדים בספקטרום יש מחסור חמור בכל הויטמינים מקבוצת הB. הבדיקות לא מהוות אינדקציה טובה לצורך של הילד בויטמין. אם קופת חולים נותנת בדיקה אז למה לא אולי נלמד מזה משהו, לרוב ילדים בספקטרום יש בעיה רצינית ביכולת לעשות מתילציה של ויטמין B12. הבדיקה יכולה להראות כמויות גדולות של ויטמין B12 בדם של הילד, מה שהבדיקה לא מראה זה שלילד יש מחסור ענק בויטמין B12 בצורה שעברה מתילציה (מתילוקובלמין)

למעלה