בדיקות דם

odedazulay1

New member
בדיקות דם

אני מאובחן עם בכצ'ט ופעם אחרונה שהייתי אצל הראומטולוג הוא כתב בהמלצות לבצע בדיקום מעבדה ל :antiphospholipid anticardiolipin lupus anticoagulant
השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לבדיקות האלו שלפי מה שאני מבין קשורות לתפקודי קרישה מצורה כל שהיא
רציתי לדעת אם ואיזה ערך אבחוני או הערכתי יכול להיות להם בכלל ובבכצ'ט בפרט
ושאלה נוספת: הוא גם רוצה לשלול FMF האם FMF יכולה להדמות לבכצ'ט ברמה שאפשר לטעות בינהן?

RE:

שלום עודד,
1. בדיקת הנוגדנים שציינת מהווה חלק מן ההערכה הראומטולוגית המעבדתית. בחולי behcet אין בהכרח עליה בשכיחות הנוגדנים הללו, כך שההנחה שלי שהבדיקה מבוצעת לצורך screening. כמו-כן, לבדיקה ישנה משמעות רבה במידה וחווית אירוע תרומבוטי בעבר.
2. באוכלוסיית הנשאים של מוטציות של FMF, קיימת שכיחות גבוהה יותר של מחלת Behcet. מכיוון שבדיקת המוטציות המצויות ב-FMF הינה זמינה, לעיתים מבצעים את הבדיקה. בהעדר קליניקה של FMF, לא בהכרח קיימת השלכה טיפולית ישירה, אך גם כאן בדיקת הסטטוס של המוטציה הינה חשובה.
3. לעיתים חולי Behcet ו-FMF עלולים לפתח סיבוכים דומים כגון סוגים מסויימים של vasculitis. יתכן Overlap מסויים בין התסמינים של המחלות אך לרוב הן שןנןת בצורתן הקלאסית.

odedazulay1

New member
,תודה. שכחתי לשאול גם לגבי נוגדני asca

יש הגיון שבבכצ'ט ה asca iga +igg יהיו גבוהים? ובגם ה immunoglobulin a
הasca שלי 107.3.:iga וה igg:37.3 ערך ייחוס:20
Immunoglobulin A 466.9 ערך ייחוס 400
אני בבירור גסטרו בשאלה של ibd ועד עכשיו לא מוצאים שום דבר לא בקולונוסקופיה לא בגסטרוסקופיה לא ב cte ולא בקפסולה רק לציין שתסמינין מתאימים קיימים לתקופות אבל לפי מה שאני מבין יכולים להיות במהבכצ'ט גם
הגסטרולוג עדיין משוכנע שיש קרוהן אבל לא מעוניין להתקדם בבירור לניתוח חקר והאמת גם אני לא כל עוד המצב סביר
אפשרי שהרמות החריגות של ה asca וה Immunoglobulin A קשורות לבכצ'ט ולאו דווקא לקרוהן?
הראומטולוג שלי שולל אבל לא מוצא הסבר לעניין
הנחתי שהוא רוצה לעריך סיכונים מסויימים
ולתת טיפול מונע אם יש כזה
&nbsp
&nbsp

RE:

שלום עודד,
אתה מציג מקרה שבו קשה להגדיר חד-משמעית את המחלה ממנה אתה סובל. אנו נתקלים במקרים סבוכים או כאלה שלא ניתנים להגדרה חד-משמעית לעיתים קרובות ומחליטים לגבי הטיפול בעבודת צוות משותפת כגון ראומטולוגיה/גסטרו תוך מעקב ודיון לאורך הדרך. יתכן overlap בין שתי מחלות או שצורת מחלה אחת טרם התפתחה במלואה.
מציעה לחזור לדיון עם הראומטולוג המטפל שלך.
בהצלחה!

למעלה