בדיקות התאמה לניתוח

• פותח הנושא nawa
  • פורסם בתאריך

nawa

New member
בדיקות התאמה לניתוח

שלום רב, עברתי בדיקות התאמה בשלושה מכוני עיניים, כולם יש לציין בעלי שם ומוניטין בשתיים מהמכונים נמצאתי מתאים לשיטת לאסק ובמכון נוסף נמצאתי מתאים לשיטת לאסיק - מה ההבדל בין השיטות ומה השיטה הבטוחה יותר ? כמו כן במכונים שהוצא לי ניתוח לאסק דיברו על קוסטום ויו - מה זה בדיוק הקוסטום ויו הזה ? באינטרנט קראתי שהקוסטום ויו זו טכנולוגיה שמתווספת למכשירי הלייזר הישנים יותר כדי לקבל תוצאות טובות יותר ואילו מכשיר האלגרטו כולל כבר טכנולוגיה זו - האם זה נכון ? אם זה נכון באיזה מכונים קיים מכשיר האלגרטו ? בתודה, מועמד לניתוח.

ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר וליטוש מותאם

כיום קיימות שתי שיטות להסרת משקפיים בלייזר: 1. לייזר על פני השטח - Surface ablation בשיטה זו מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית ("העור של הקרנית" הנקרא אפיתל) ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני שטח הקרנית החשוף. בסיום הניתוח נותרת הקרנית חשופה ללא ה"עור" שלה. שכבת האפיתל משלימה עצמה תוך כשבוע עד 10 ימים בממוצע. יתרונות השיטה הם בפשטות הביצוע, מהירות הביצוע, הדיוק והבטיחות (אחוזי סיבוכים נמוכים) חסרונות השיטה הוא בעובדה שיש חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר ניתוח, התאוששות איטית של הראיה (שבוע עד 10 ימים עד שהראיה חוזרת להיות לראיה תפקודית). יתרונות השיטה: מהירה לביצוע, פשוטה לביצוע, מדוייקת ומעל לכל היא נחשבת לשיטה הבטוחה ביותר מבין כל השיטות להסרת משקפיים. חסרונות השיטה: התאוששות איטית של הראיה חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח סיבוכים: 1. עכירות במרכז הקרנית כתוצאה מריפוי בעייתי של שכבת האפיתל (כ- 0.5% סיכון). 2. עיוות של הקרנית keratoectasia (מאוד נדיר בשיטה זו אך בספרות תוארו מספר מקרים בודדים של סיבוך זה בשיטת הלייזר על פני שטח הקרנית) 3. זיהום בקרנית (נדיר כנראה 1:10000 ניתוחים). הסיכון לסיבוך הוא עד 1% בלבד. סיבוכים אילו ניתנים לטיפול אך מחייבים התערבות נוספת . שמות נרדפים לשיטה זו: PRK, LASEK, Epi-lasik, ASA,Super PRK ועוד.... 2. לייזר מתחת לכיפה - Deep stromal ablation בשיטה זו חותכים כיפה של הקרנית בעובי של כ- 20% מעובי הקרנית (החיתוך יכול להתבצע בעזרת סכין מיוחדת הנקראית מיקרוקרטום או על ידי מכשיר לייזר הנקרא intralase) לאחר החיתוך, מרימים את הכיפה (כמו שמרימים מכסה מנוע) ומבצעים את ליטוש הלייזר בעומק הקרנית. בסיום הליטוש מחזירים את כיפת הקרנית למקומה. יתרונות השיטה: התאוששת מהירה של הראיה (תוך כ- 48 שעות בממוצע), העדר כאבים לאחר הניתוח. חסרונות השיטה: צמצום בטווח המספרים שניתן להסיר בקרנית נתונה (יחסית לשיטה הראשונה), הכיפה נצמדת למקומה עם תהליך ריפוי מצומצם (מכה חזקה מאוד בזווית נכונה עלולה לגרום לתזוזה של הכיפה גם שנים לאחר הניתוח) סיבוכים אופיניים לכיפת הקרנית. סיבוכים: 1. בעיות מכאניות בחיתוך כיפת הקרנית (חיתוך חלקי, חיתוך לא מרכזי, חור לולאת כפתור, כיפה לא סדירה ועוד..) 2. דלקת לא זיהומית מתחת לכיפה DLK, 3. צמיחת אפיתל בין שכבות הקרנית epithelial ingrowth 4. קמטים או קפלים בכיפת הקרנית Folds and striae 5. תזוזה של הכיפה כתוצאה משיפשוף או חבלה זמן קצר לאחר הניתוח 6. עיוות של הקרנית Keratoectasia שכיח יותר מאשר בשיטה הראשונה מכיוון שליטוש הלייזר מבוצע בעומק הקרנית וקרוב יותר לקו מחצית הקרנית. 7. זיהום (סיבוך נדיר) כנראה 1:10000 ניתוחים. אחוז הסיכון לסיבוכים בשיטה זו הוא עד- 5% כל הסיבוכים ניתנים בסופו של דבר לטיפול אך הדרך אל האושר יכולה להיות ארוכה ומתסכלת. אפשר לאמר שחדות הראיה לאחר שלושה חודשים זהה בשתי השיטות. לכל עין יש עיוותיים אופטיים יחודיים(אברציות Aberrations) המהווים מעיין "טביעת אצבעות" של העין. קיימת טכונולוגיה של איבחון קידמת הגל (Wave front analysis) המאפשרת למפות את העיוותים האופטיים היחודיים של כל עין ועין. על בסיס מיפוי מדוייק זה ניתן לבצע ליטוש לייזר מותאם יחודית לכל עין ועין - custom Ablation. ליטוש מותאם אישית מעלה את הסיכויים לראיה טובה לאחר הניתוח. השמות המסחריים של הליטוש המותאם אישית הם CustomView ו- Zyoptix. יצרני מכשיר האלגרטו טוענים שהמכשיר שלהם יוצר פחות עיוותיים אופטיים ממכשירים אחרים אך אין זה נכון שטכונלוגית הליטוש המותאם אישית כלולה במכשיר עצמו. הרי אם העיוותים האופטיים של כל עין יחודיים לה כיצד יכול מכשיר האלגרטו ללטש בצורה מותאמת יחודית לכל עין אם אינו מסוגל לבצע מיפוי לפני הניתוח ? הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה והסברים, אני בטוח שלאחר מכן יהיו הדברים ברורים יותר ותוכל לקבל החלטה מבוססת על עובדות ולא על אגדות. לרשותך תמיד

nawa

New member
../images/Emo51.gif רבה על התגובה המהירה

אני אכן אקבל את עצתך ואקבע פגישה לבדיקת התאמה, הבעיה היא שאני גר בחיפה ולהגיע לירושלים רק לצורך בדיקת התאמה זו קצת טרחה...אמנם עשיתי בדיקת התאמה במכון הדסה אופטימל בחיפה אבל די התאכזבתי מהרופא המנתח וכמובן שלא אזכיר את שמו, הוא די נראה לי חובבני...האם בדיקת ההתאמה חייבת להיעשות על ידי הרופא המנתח או שיש אפשרות אחרת ? תודה.

בדיקת התאמה

רצוי מאוד שבדיקת ההתאמה תבוצע על ידי הרופא המנתח. לכל אחד מהרופאים המנתחים יש העדפות משלו ונקודות הדגשה שונות. אולם תמיד ניתן לתאם בין שני מנתחים אם המטופל מעונין בכך אשמח לשרת אותך

nawa

New member
בדיקת התאמה

שלום שוב דר לנדאו, האם בדיקת ההתאמה והניתוח נעשים בירושלים כי כפי שאמרתי קודם זה קצת טרחה להגיע עד ירושלים לבדיקת התאמה מה גם שלא מומלץ לנהוג לאחר בדיקה כזו... כיוון שאני יודע שאני מתאים לניתוח באופן עקרוני, לאחר שעשיתי כבר 3 בדיקות התאמה האם יש אפשרות לעשות בדיקת התאמה וניתוח באותו היום ? תודה, נאור.

מה קורה בבדיקת התאמה

נאור שלום בדיקת התאמה במכון שלנו נמשכת מספר שעות. במסגרת הבדיקה מבוצעים: 1. בדיקת תשבורת של העינייים -רפרקציה כדי לקבל את מרשם המשקפיים או התיקון הדרוש. 2. מיפוי של הקרנית בשני מכשירים שונים. 3. מדידת עובי הקרנית בשתי העיניים. 4. בדיקת עיניים מלאה כולל הרחבת אישונים. בסיום הבדיקות יש הרצאה המסבירה בצורה מאוד מפורטת את הניתוחים השונים להסרת משקפיים, יתרונות, חסרונות, סיכויים להצלחה, סיכוניים וסיבוכים. לאחר ההרצאה, כשיש שפה משותפת אני יושב עם כל מועמד לניתוח בארבע עיניים מסביר על הממצאים בבדיקה של העיניים שלו, מה אופי ליקוי הראיה, צורת הקרנית, עובי הקרנית, איזו שיטה לדעתי היא השיטה הכי מתאימה למועמד. מכיוון שבמסגרת הבדיקה מרחיבים אישונים לא ניתן לבצע את טיפול הלייזר באותו יום. למועמדים לניתוח הגרים רחוק אני ממליץ לבא לבדיקת ההתאמה, לשמוע ולהתרשם. לאחר בדיקת ההתאמה להחליט על מועד הניתוח המועדף עליהם ולשרין זמן לניתוח. ביום שלפני הניתוח ניתן לתאם חדר במלון בירושלים במחיר מיוחד, לאחר שנת לילה טובה במלון, באים לניתוח. חוזרים למלון ללילה הראשון לאחר הניתוח. בבוקר למחרת הניתוח באים לבדיקה של הרופא המנתח ולאחר מכן חוזרים הביתה. עלי לציין שהמעקב אצלנו הוא קפדני וארוך, יום לאחר הניתוח, כשבוע לאחר הניתוח, כחודש לאחר הניתוח, שלושה חודשים לאחר הניתוח, חצי שנה לאחר הניתוח ובשנה לאחר הניתוח. אם חלילה יש בעיה, המעקב יותר צפוף לפי הצורך. אני מצפה מהמנותחים שלי להגיע לביקורות גם אם הכל בסדר והם גרים רחוק. אנא, זכור, אני עושה כל מאמץ שניתוח להסרת משקפיים יהיה "חוויה" חד פעמית, ועל מנת לעשות את זה כמו שצריך יש צורך להשקיע כסף וזמן. אשמח לשרת אותך

לא יודע איזו שיטה טובה יותר או עדיפה

אבל יש לי כמה שאלות: - על מה רוב הרופאיים ממליצים ? על איזו שיטה ? - האם הניתוח הוא טוב לטווח הארוך ? זאת אומרת לעשרות השנים הבאות ? - כמה עולה כיום ניתוח כזה ? - איפה אפשר להתחיל את התהליך הזה ? - רופאים\מרפאות מומלצות ? אני ממש מת להפטר מהמשקפיים.

אין שיטה מושלמת

לצערי אין שיטה מושלמת לניתוח להסרת משקפיים. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. אחד התפקידים של הרופא המנתח הוא להמליץ למועמד לניתוח איזו שיטה תיתן לו את מירב היתרונות ומיעוט החסרונות, אך צריך להיות ברור שלכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. הניסון הקיים היום עם ניתוחי לייזר להסרת משקפיים הוא כ- 15 שנים והמחקרים הגדולים מראים שהתוצאות יציבות למשך 15 שנים לפחות. אין לנו כל מידע לגבי הטווחים הארוכים יותר. מתוך הניסיון המתועד ברפואה לאורך 300 השנים האחרונות הסבירות שהניתוח ישאר יציב גם לאחר מספר עשרות שנים הוא גבוה מאוד. הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה, במסגרת יבדקו העיניים שלך כדי לוודא שאכן ניתן לבצע את הניתוח בבטחה, ינתן הסבר מקיף על השיטות השונות להסרת משקפיים, יתרונות וחסרונות, סיכויים וסיכונים. בסוף בבדיקת ההתאמה ניתן יעוץ אישי לכל מועמד. אשמח לשרת אותך

למעלה