בדיקות טסטוסטרון מדויקות

RuthPeleg

New member
בדיקות טסטוסטרון מדויקות

אני אישה טרנסג'נדרית ארבעה חודשים בטיפול הורמונלי והתברר לי שאין אפשרות בקופה שלי מכבי להשיג תוצאות טסטוסטרון מדויקות. הערכים שלי פשוט יוצאים מתחת לתחום המדיד, אבל זהו תחום שבו לנקבות מלידה אמורים להיות ערכים מעל אפס ומתחת לתחום הזה.

אני מקבלת מידע סותר מכמה כיוונים, היות ושמעתי שיש מקומות בהם אפשר להשיג תוצאות יותר מדויקות שמודדות מתחת לתחום הזה ומאידך האנדוקרינולוגית שלי אומרת שאין מקום כזה...

אז האם יש פה טרנסיות שמקבלות ערכים מדויקים בתחום הנקבי בבדיקות ואם כן באיזו קופה ואיזה סניף? חשוב לי לדעת בקרוב כי עוד 10 ימים נסגר חלון הזדמנות לעבור קופה.

כמו כן, האם יש דרך אולי להשיג ערכת בדיקה עצמית שאני יכולה לבדוק את זה ולעקוב אחרי זה בעצמי, רצוי ברמה יום יומית? זו כמובן צריכה להיות בדיקה מספיק טובה כדי למדוד את הערכים הקטנים האלה, אחרת זה מפספס את הפואנטה עבורי.

Ellianne

New member
למה זה כל-כך חשוב לך?

לדעת את רמת הטסטוסטרון המדויקת?

בכל מקרה, במכבי רושמים "מתחת ל 1.5" ויש קופות שבהם רושמים "מתחת ל 0.8"

koantin

New member
רות, ב"כללית" מקבלים מקסימום דיוק של...

מתחת ל-0.9.

למה את צריכה בדיוק של יותר מזה? זה לא ישנה דבר, ואלו ערכים זעירים שלא משפיעים כלל בכל מקרה.

RuthPeleg

New member
קצת מביך

קראתי שהערכים התקניים עבור הוגדרו נקבות בעת לידה הוא בין 0.2 ל-1.2.

ידעתי שהטיפול עלול לפגוע ביכולת שלי להגיע לזקפה וברגישות המינית שלי, והוא די ריסק אותם ובהתחלה לא היה ממש אכפת לי. העיקר שיקרה המעבר. המעבר עדיין הכי חשוב לי ואני מפחדת לשחק עם זה כי עדיין לא קרה שינוי כלשהו בפנים שלי שזה מה שאני הכי מקווה וצריכה שיקרה כדי להרגיש פחות דיספורית.

ציפיתי שלא יהיה לי מה להפסיד מבחינת דינמיקה בזוגיות, אבל היום יש לי בת זוג מהממת ואני מתוסכלת מהנתק בין מה שאני מרגישה בלב ומה שאני רואה בעיניים מצד אחד ואיך שזה אמור להדליק אותי מהנסיון שלי לבין איך שהגוף שלי מגיב כיום. (בבקשה לא לרמוז שאני כבר לא נמשכת לנשים, אני יודעת אל מי אני נמשכת)

נדיר שיש לי זקפות והן באות ללא שליטה בזמנים שלווא דווקא מתאימים והן מתות בשנייה מהטריגר הרגשי הכי קטן. אני בטוחה במאתיים אחוז שהאולטרא רגישות הזו וצורך בתנאים רגשיים מושלמים כדי לקיים זקפה היא תוצאה של ההורמונים כי קודם הייתי מאוד חרמנית ובשנייה היה עומד לי באותם תנאים. זה ממש קשה לי ומתסכל אותי הנתק הזה. זה גורם לי להרגיש פגומה. אין לי דיספוריה לגבי איבר המין שלי. אני רוצה גוף נשי עד כמה שאפשר חוץ ממנו שלא כזה אכפת לי שישאר ככה.

לכן אני מחפשת אפשרות לדעת ערכים מדויקים ולראות אם יש לי טווח או להוריד מינון של חוסם או לעשות דברים קטנים שיכולים להעלות לי טיפה את הטסטוסטרון בלי לצאת מהטווח הנקבי הזה. מה אם יש לי אפס מוחלט ואם היה לי בסביבות 1-1.2 זה היה יכול לתת את הנגיעה הקלה הנוספת הזו שתקל עלי מספיק יחד עם עבודה עצמית אחרת?

אז כל דבר שיכול לעזור, כולל אולי לראות אם הטסטוסטרון שלי באפס מוחלט או קצת מעל כדי שאוכל לדעת בדיוק מה קורה אם אני מנסה להוריד מינון חוסם או לוקחת תוספים שיכולים לדחוף טיפה למעלה את הטסטוסטרון שלי בלי שזה יוצא מהטווח הנקבי - אני רוצה לנסות - ואני רוצה להיות בטוחה שמה שאני מנסה לא פוגע במעבר שלי - שהוא הכי חשוב לי.

זה אולי נשמע כמו לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל אני יודעת מה העדיפויות שלי ואני מחפשת את האפשרות לנקוט במאמצים איך לצמצם את המחיר שאני משלמת עבור המעבר עד כמה שניתן בלי לסכן אותו. אני מודעת לכך שיתכן שזה מה יש, אבל אני רוצה לנסות.

Ellianne

New member
סתם שתדעי

להיות ב׳טווח׳ לא באמת מבטיח נישוי יותר או פחות מוצלח. נתחיל מזה שהטווח הזה הוא בסה״כ ממוצעים של מיליוני נשים. שנית, בין אם נרצה או לא, הטווח הוא של נקבות ביולוגיות. להיות קצת מעליו כדי לתפקד מינית לא יהרוס לך את ה׳נישוי׳.

RuthPeleg

New member
חוסר ודאות

יש בעיה של חוסר ודאות, היות והנישוי לא קרה עדיין. אם הייתי עוברת כבר נישוי הייתי יכולה להתנסות בהורדת מינון חוסם ולראות אם יש רגרסיה בנישוי.

מה גם שהמינון שלי גם ככה נמוך ואין לי הרבה מרחב לשחק איתו כך שהשינוי ברמת הטסטוסטרון עלולה להיות ממש משמעותית.

RuthPeleg

New member
לא...

לא משנה. זה מה יש. לא רוצה לדחוף עוד סמים לגוף שלי.

Ellianne

New member
התכוונתי

שאם תיהי קצת מעל ה׳טווח׳ שמספיק לך כדי לתפקד מינית, זה לא בהכרח יפגע לך בנישוי. להיות בדיוק בין 1-1.2 לא באמת מבטיח ׳נישוי׳ יותר או פחות טוב. אלו הם הרי טווחים של נקבות ביולוגיות עם מיליוני אסטרוגנים בגוף ורחם. אין טעם להשוות את עצמך לאנדוקרינולוגיה של נשים ביולוגיות, זה לא עובד ככה, בין אם נרצה או לא.

אני לא חושבת שתפסידי משהו אם תיהי ב 1.2-1.8 במקום 1-1.2, לדוגמא.

בכל מקרה, תתייעצי עם אנדו׳ או עם טרנסיות ׳עובדות׳ שמצליחות לתפקד.

RuthPeleg

New member
הבעיה הייתה

שאני לוקחת גם ככה כמות קטנה והטסטוסטרון שלי היה נמוך יחסית לזכרים בגיל שלי גם לפני ההורמונים (תקני אבל בחלק נמוך שלו).

יחד עם זאת, זה לא רק כמות טסטוסטרון שמשפיעה על הגוף אלה גם נוכחות קולטנים ורגישות. הכמות שהייתה לי אז הספיקה עבור דחף מיני מאוד "בריא", אפילו קצת יותר מדי "בריא" לטעמי.

הצלחתי לתפוס את האנדוקרינולוגית שלי ולדבר איתה על זה באריכות. מצאנו דרך שבה נוכל לשנות את כמות החוסם שלי במידה קטנה יחסית ממה שחששתי שאהיה חייבת לשנות, כך שאני מקווה באמת שהשינוי ברמות שלי יהיה קטן יחסית ושיחזור לי מספיק שאוכל להסתדר.

לקחת פחות סמים (בניגוד להצעת הויאגרה) זו בהחלט אופציה מבחינתי, והיא אמרה לי גם שטווח של נקבות הוא בתכלס יותר גדול מזה כך שבאמת יש לנו טווח יותר גדול לשחק איתו ממה שחשבתי.

koantin

New member
טרנסיות שעובדות בתעשיית המין...

מגברת מסוימת ידועה בקהילה(של לקוחות המין, לפחות), נודע לי שהן לא לוקחות בכלל או כמעט חוסמי טסט' ומשתמשות בהרבה ויאגרה וכדומה.

RuthPeleg

New member
מזל שאני לא...

מזל שאני לא עובדת בתעשיית המין ורק רוצה להנות מדי פעם כמו שבת זוג שלי נהנית. אני ממש לא מעוניינת להיות חיית מין מטורפת.

למעלה