בדיקות מים

dadi1

New member
בדיקות מים

תמיד שהיתה לי בעיה בבריכה או באקווריום בעלי חנויות הדגים היו אומרים לי להביא דגימת מים ואז הם יאבחנו את הבעיה. האם יש למישהו מושג מה הם עושים בדיוק? מה הם מציצים במיקרוסקופ ומגלים איזה סוג חיידק יש במים? הייתי רוצה לחסוך לעצמי את הטירחה ולעשות את הבדיקות בעצמי. למי יש תשובה?

עוזאבי

New member
יש להם כל מיני ערכות בדיקה...

של PH , של נינרנט ( משהוא כזה ) ועוד מלא כאבי ראש...... אני לא הייתי נותן דגימה מהמים כי המוכר תמיד יאשים אותך שעשית משהוא לא נכון ואם כל הבדקות תקינות אז הם יגידו לך שיש לך משהוא במים כדי להוציא מהם את האחריות...., תתיעצי עם עוד אנשים....

גלעד cool7

New member
עוזאבי צודק ../images/Emo13.gif

וניתן לעשות בעצמך, תבדקי בחנות הדגים איזה ערכות יש לו. אגב למי שבאמת רוצה להשקיע, אני ממליץ לפנות ליבואנים\יצרנים של ציוד למעבדות ובתי ספר ולקנות מהם ערכות כימיות\מכשירים לבדיקה (אין צורך במכשירים תאמת, לי אישית כבר היו לפני התחלתי בגידול דגים וזה מאוד נוח).

ganjaman stound

New member
לא ידוע לי מה רמת הבדיקה בחניות

אבל אם רוצים לחסוך את ההטרדה קיימות ערכות בדיקה החל מהבדיקות הפשוטות של רמות אמוניה,ניטרית,ניטראת,PH,וקשיות המים במחיר סביר בהחלט ועד לבדיקת רעלי מתכות במים שהן יותר יקרות ויותר קשות להשגה תלוי בעיקר מה המטרה אם בעיקר למעקב כללי אחרי רמת המים והתאמתם לדגים הרצויים הרי שהערכות הרגילות מספקות בהחלט ועוזרות גם להבנה הכללית מה קורה במים ואם רוצים לחסוך גם את זה הרי שהחלפות 10-15 אחוז מהמים בצורה סדירה ובתדירות גבוהה תפחית משמעותית את כל הרעלים במים ותפטור 90 אחוז מהבעיות בבריכה/אקווריום כמו שנאמר "תחזוקה מונעת"

למעלה