בדיקות עומסים

זורום

New member
בדיקות עומסים

איך אתם בודקים עומסים של אפליקציית Web מבוססת IIS/ASP? ישנם כלים מומלצים? שיטות? מסמכים עם כללי אצבע לקונפיגורציות מומלצות?

vinney

Well-known member
לא נראה לי

תבדוק עם מרקורי. זאת אחת התוכנות הכי טובות בתחום, אבל היא עולה הרבה.

תוכנות לבדיקה:

web application stress - תוכנה חינמית של microsoft (כן יש כזה דבר) שמסוגלת לספק עומס יפה, וגם נותנת סטטיסטיקות לא רעות בכלל. (מומלצת על ידי....
) opensta - תוכנת open source על חלונות (גם כזה דבר קיים) אם בא לך להתבסס על לינוקס אז קיימת תוכנה שנקראת siege שמתקמפלת בקלות על רד האט, ונותנת את העומס הגבוה ביותר מPC אחד, אבל מוגבלת מאוד מבחינת פונקציונליות. אם בתוכנות שעולות כסף חשקה נפשך אז המוכרות לי הן webload וloadrunner, האחרונה נותנת עומס מעט גבוה יותר וגם בעלת פונקציונליות טובה יותר (יותר פרוטוקולים) אך קצת פחות נוחה לשימוש.

זורום

New member
ועוד שאלות...

WAS - מה זה עומס יפה? היא תומכת בבדיקות מבוזרות? איך OpenSTA ? רצינית? מה אי/אפשר לעשות איתה?

מה לבדוק:

כדאי: 1. לבדוק מה היכולת המקסימלית של האפליקצייה מבחינת תעבורה (TPS, throughput וכו...) 2. לבדוק response time בעומס נמוך, עומס מקסימלי ועומס בתנאים קיצוניים. 3. להשאיר את האפליקצייה תחת עומס לזמן רב, ובסוף הבדיקה לבדוק את הכל מחדש כמו כן את תנאי המערכת כגון מצב זיכרון וכו... 4. כל הבדיקות הקודמות, כפול כל המודולים של האפליקצייה....... תזכור שבדיקות עומס הן עולם שלם בפני עצמו ורק נתתי כאן טיפים כלליים. תפתח אותם לפי האפליקצייה הספציפית שלכם.

vinney

Well-known member
עוד כמה

* לבדוק זמני תגובה לבקשות ממס' מחשבים שונים בו זמנית (עם vusers של loadrunner זה נעשה בקלות, בשאר - אין לי מושג) * במידה ויש לך טפסים ומעברי דפים - לבדוק מה קורה כשמספר מחשבים שונים ניגשים למספר דפים שונים באתר, במידה והאפליקציה כתובה בNET, אם לא מדייקים - מחשב אחד יקבל תוצאות הבקשות של מחשב אחר, ראיתי את זה קורה

זורום

New member
תוכנית בדיקות

יש למישהו תוכנית בדיקות עומסים רלבנטית (אפליקציית WEB) לדוגמא?

Scott

New member
נצל"ש. איך לבדוק עומסים

בפרוטוקולי SMTP, POP3? (אילו אפליקציות, כמובן שעדיפות ל-Open Source). 10X

למעלה