בדיקות ראשוניות

בדיקות ראשוניות

שלום לכם, כמו שאתם רואים אני חדשה כאן, ישנו חשד שלאבי בן ה-63 יש דימנסיה, שלמיטב הבנתי זוהי התחלה או סוג של אלצהיימר, החשד הוא שבעקבות אירוע מוחי שהיה לו לפני כ-15 שנה התפתח העניין. הבעיה היא שהרופאים אינם בטוחים בכך, בינתיים אמרו לו כי הוא צריך להשיג עזרה בבית (הוא חי בגפו) או לעבור לבית אבות,השאלה איפה לפי דעתכם ניתן לאבחן זאת בצורה הטובה ביותר כדי לדעת איזה סוג של טיפול הוא צריך. אני חושבת שמכיוון שהוא גר לבד וכן הוא סובל מבעיות בלב (היו לו מספר התקפי לב) הוא נכנס לדיכאון ולכן חש בתתחושות אלו - יכול להיות שאני טועה אך איפה אני יכולה להשיג את המידע?

מני בר

New member
שלום

ברוכה הבאה. כדי להבין ממה סובל יש לבצע הערכה גריאטרית אצל פסיכוגריאטר או נוירולוג. דכאון הוא אחד הסממנים לדימנסיה אבל יכול כמובן לנבוע גם מהבדידות.. יש בבתי החולים הגדולים מרפאות זכרון.כדאי לפנות לשם לקבלת יעוץ. בהצלחה

אירילה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה לפורום החדשה

בנושא האבחון מני בר ציין כי יש מרפאות זיכרון בבתי החולים הגדולים בארץ, על אביך לעבור אבחון באחת ממרפאות הזיכרון שם יוכלו לאבחן באם בכלל סובל מאלצהיימר ,לנוחיותך ישנם בפורום קישורים ,בדף הראשי ,היכנסי לקישור עמותת אלצהיימר שם תוכלי למצוא את כתובן של מרפאות הזיכרון השונות ,רבים ממליצים על בי"ח איכילוב ,כמו כן ישנם קישורי םנוספים בנושא דמנציה ,אלצהיימר ,תרופות ועוד . כן מחקרים טוענים כי ארועים מוחיים יש בהם כדי לפתח אלצהיימר ,לא נקבע בוודאות אך טוענים שארוע מוחי הוא מקדם במקרה זה. אנחנו כאן עבורך וחברי הפורום ישמחו לעזור לך ככל שיוכלו מתוך נסיונם הרב בטיפול בבן משפחה חולה שיהיה לכם רק טוב וחג שבועות שמח גרשון

ענתי44

New member
ברוכה הבאה החדשה../images/Emo24.gif

ראשית דמנציה (שיטיון) הינה תסמונת אשר אופייני לה הפרעות בתפקודים שכליים כמו בעיות זיכרון איתפקוד בחיי היום יום וגם בשינויים באישיות החולה. מרבית החולים הם זקנים, ושחיכות המחלה עולה עם הגיל, ברם ידוע על חולים צעירים ( כאו בפורום יש סיפור של חולה בת 38 מאנגליה). רוב מקרי הדמנציה הם מאלצהיימר ( ע" ש הרופא שאיבחן אותה) וניתן לקבוע אלצהיימר בוודאות רק אחרי המוות. כמו שאמרו לך את חייבת להביא את אבא למרפאת זיכרון שם יאבחנו אותו. בין אם אבא סובל מאלצהיימר או משהו אחר, ברור כי אינו יכול להשאר לגור בגפו. ואת חייבת לחשוב על מה הכי טוב בשביל משפחתך ולחפש אלטרנטיבה. חיזקי ואמצי חדשה יקרה ותזכרי שבכל שאלה או בעיה ואפילו סתם בשביל לשפוך את הלב ( כפי שתראי אני למשל עושה את זה הרבה) אנחנו כאן בשבילך. הייתי מציעה לך כשתדעי יותר מה יש לאבא לחפש חומר הסברה על הבעיה כדי שיעזור לך בהחלטות ובטיפול. וגם כאן הפורום הוא מקור מצוין כמו העמותה או צוות הרופאים.

אנימו

New member
ענתי. כל הכבוד. הנה מ"נתמכת" את

לאט לאט מגלה סימני "תומכת"!
אכן התמיכה נותנת דלק לנתמך.

למעלה