בדיקות שאלה

בדיקות שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

קודם כל חג שמח לכולם רציתי לדעת האם בדיקות דם כמו כימיה בדם כימיה בשתן המטולוגיה ספירת דם -מכשיר שתן כללי שתן מיקרוסקופיה אנדוקרינולוגיה אמורות להראות משהו במידה ויש לופוס? או שרק בהסתמך על התוצאות של אימונולוגיה שכוללות את הבדיקות של ANA C3 וכו אמורות לתת אינדיקציה שהמחלה קיימת? אשמח לקבל תשובה על מנת שאוכל לנסות לפענח את הבדיקות.

גימבה

New member
כן, בד"כ יש גם ביטוי ללופוס

בבדיקות שציינת (לפחות בחלקן).

gaia20

New member
תלוי היכן הפגיעה

אם אין לך פגיעה כלייתית, לא נראה לי שאת אמורה לראות משהו בבדיקות שתן בכימיה בדם, אם אני לא טועה, אמורה להיות שם בדיקה של כדוריות לבנות, היא תהיה נמוכה אם את למשל לוקחת סטרואידים או תרופות כימותרפיות. אולי זה בספירה בעצמם..... נראה לי קצת בעייתי להסתכל על חלקים מסוימים, דווקא אצל חולי לופוס צריך להסתכל על התמונה השלמה, כלומר - לא רק בדיקות דם אלא גם הרגשה כללית. וגם אז זה לא תמיד ברור. רוצה לציין נקודה חשובה - אנחנו כחולים כרוניים, שנמצאים במעקב מתמיד, לומדים בסופו של דבר לפענח את הבדיקות של עצמינו, אבל לפעמים, דברים שהם "קטנים",כמו המוגלובין 11 פלוס (זה מעט מתחת לגבול התחתון), עלולים להקפיץ אותנו ולהכניס אותנו למתח מיותר, במיוחד לחולים שאינם נוהגים לפענח מיד תוצאות בדיקות עם קבלתן ומעדיפים לחכות שהרופא יסתכל על זה ואינם מבינים שיש בדיקות שזה לא טרגדיה אם הן מעט סוטות מהנורמה.זה פשוט עלול לפעמים לגרום לסטרס.....

למעלה