בדיקות תוכנה

mrjones111

New member
בדיקות תוכנה

שלום, רואיינתי היום לחברת תוכנה (די גדולה) באז"ת אור יהודה (לא מרקורי) לגבי משרה בבדיקות תוכנה ידניות. השכר שהם הציעו הוא 20 (!!!) ש"ח לשעה לא נתון לויכוח והיא משרה זמנית לתקופה של חודש עד שנה עם אופציה להארכה. השכר יישאר בעינו כל עוד העבודה היא בדיקות וזוהי משרה מלאה + שעות מעבר. כרגע אני מסיים תואר ראשון במדעי המחשב במכללה, אין לי ניסיון בתכנות (חוץ ממס' פרוייקטים בזמן הלימודים) או בבדיקות. יש לי ניסיון רב בתחום ה-SYSTEM ובתמיכה טכנית (כולל ניסיון צבאי) ואני מתלבט מאד אם להסכים למשרה הנ"ל, כיוון שבתחום זה אני יכול להרוויח משכורת מכובדת ביותר, אך לא לעבודה בתחום בו אני רוצה לעסוק. הסיבה היחידה שהלכתי לראיון העבודה היא כיוון שנאמר לי שקיימת אפשרות לעבור לפיתוח ואכן הבנתי ש-2 בודקים מהצוות יוצאים בעוד חודשיים לקורס של פיתוח ב-DOT NET ועוברים לפיתוח, אך הם לא יכולים להבטיח שאכן דבר כזה יכול לקרות אם אעבוד שם. האם כדאי לנסות בכל זאת לעבוד שם? אם כן, כמה זמן לדעתכם הוא זמן סביר לעבור לפיתוח במקום כזה? האם יש משהו שקיבל הצעה דומה לאחרונה/לפני מס' חודשים ואכן עבר לפיתוח? תודה

vinney

Well-known member
נשמע מסריח

20 שקל לשעה זה מה שמקבלים סטודנטים שעתיים במוקדי שירות לקוחות של פלאפון, בודקי תוכנה אמורים להוכיח קצת יותר איכות מזה. אני אשמח לדעת על איזה בית תוכנה מדובר, שלא אגיע לשם בטעות. לא כדאי להסכים להצעה, בשכר כזה אתה יכול למצוא עבודה אחרת אפילו במצב השוק עכשיו, לדעתי, אתה רק תגרום נזק לעצמך בשעבוד כזה. כמובן ההחלטה היא שלך, אבל זאת דעתי, על כל פנים.

minidror

New member
תמשיך לחפש

אני יודעת שהחיפוש יכול להיות מתיש, אבל מצב השוק לא כל כך גרוע, ושווה להתאמץ ולחכות בסבלנות להצעה יותר טובה. אני התחלתי לפני שנה כמעט ב QA ורק בימים האחרונים אני מתחילה לעשות צעדים קטנטנים לכיוון הפיתוח, אבל לדעתי זה יכול לקחת גם עוד חצי שנה עד שאני יעבור ממש. לכן אני ממש ממליצה לך למצוא משרה/חברה שבה תוכל להשתלב בטווח הרחוק, ולא תרגיש שאתה "תקוע" עם משרה זמנית בשכר גרוע כי יהיה לך קשה להחזיק מעמד. מה שהם הציעו זה בקושי שכר לסטודנטים....

Scott

New member
נקודת מבט אחרת.

אם אתה רוצה להיות מתכנת, תתכנת. אם אתה רוצה להיות איש בדיקות, תהיה איש בדיקות. בכל מקרה, תעשה את מה שאתה רוצה על הצד הטוב ביותר ככל שתוכל. ההסתכלות הזו על צוות הבדיקות כ"תחנת ביניים" שגויה, ומובילה בד"כ לזילות של המקצוע, לבדיקות פחות טובות, לחוסר מקצועיות, וחוסר עניין. SQA/QA/QC זה מקצוע ולא תחנה בדרך לפיתוח (נכון שזה עשוי להיות, אבל לא כתכנון מוקדם). אם אתה רוצה להיות תוכניתן, לא חסרים פרוייקטים, כאלה של Open Source (אפילו מס' פרוייקטים שרצים להם כאן בתפוז), כך תוכל גם לרכוש מיומנות בתכנות, במתודולוגיות תכנות (ולא במתודולוגיות QA/QC) ואפילו תוכל להוסיף זאת לרזומה שלך (וכן, תכנות קוד פתוח מאוד נחשב כיוון שהקוד שלך חשוף לביקורת של כל מי שכותב קוד באותו הפרוייקט ובכלל, כל מי שעובר על קוד המקור).

Fever2002

New member
השוק מתעורר

הדבר היחידי שמושך וזו כמובן דעתי בלבד,זו האפשרות להתפתח ולצבור ניסיון. אבל בכזה שכר אפשר לעשות תפקידים הרבה פחות מורכבים ולהרויח אפילו יותר. המצב בשוק גרם להם כנראה להציע את זה,אבל הוא מתעורר ואפשר לפזול גם הצידה ולחכות עוד טיפה בלי להתבייש. בהצלחה!

Scott

New member
אמנם השוק מתעורר

או לפחות עושה קולות של התעוררות. אבל.... כמו שיש גיוסים, יש עדיין פיטורים .רק היום ידיעות על אי.סי טל + TTI שיפטרו בסה"כ ~140 איש. גם גיוסים שנעשים כיום נעשים בפינצטה, מחפשים את הבנאדם המסויים, עם האופי המסויים, כמות הנסיון המסויימת, הידע המסויים, ודרישות השכר המסויימות עבור משרה מסויימת. ולא שזה רע, זה הדבר הנכון עבור חברות לעשות אותו, אבל במקרה כזה, חסרי הנסיון נשארים עם הסיפור של הביצה והתרנגולת (אין ניסיון כי אין מי שיתן נסיון). בכל מקרה.. שיהיה בהצלחה

אבי ע

New member
לא יכולת לנסח טוב יותר ../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif

וזו כמובן התשובה הנכונה למסר זה. אשר לעבודה בתנאי שכר נמוכים, כשלעצמו זה לגיטימי ובעמוד זה עצמו יש מסר של אדם שמעוניים בכך, בשל המלכוד שאף אחד לא מקבל אותך בלי נסיון - אז איך תרכוש נסיון ?!? ואשר לאיסיטל וTTI (שיש לי כידוע קשר-מה לאחת מהן): גם כשהשוק היה בשיאו היו גם פיטורים, קריסת חברות וכדומה. ככלל השוק באמת מתעורר ומחפשי העבודה המוכרים לי בתחום שלנו מצאו אותה די מהר (אמנם בעלי נסיון).

למעלה