בדיקות

o111

New member
בדיקות

השבוע אובחנתי כחולת לופוס לאחר שהיו לי נוגדנים של לופוס ,אחת הבדיקות שקבלתי השבוע מהמרפאה היא בדיקת fana והיא יצאה חיובית . האם משהו יודע על מה זה מצביעה ,האם זה שייך למחלה? תודה

ל3

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

וחבל שבנסיבות האלה אבל הגעת לבית מקסים ולאנשים חמים ומבינים. עד כמה שידוע לי ANF הוא סוג מסוים של נוגדן שמצביע על הישנות המחלה אם הוא חורג את הנורמה הקיימת. אולי כדאי שתפני שאלה זו לפורום ראומטולוגיה כאן בתפוז ותקבלי תשובה מקצועית. מקווה לראות אותך פה בהמשך

gaia20

New member
הי, ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

האמת היא שאני לא כל כך מבינה בבדיקות, אבל חכמות\ים ממני עוד מעט יענו לך...
בנתיים נשאר לי לברך אותה על כניסתך לבית שלנו אומנם צר לי שקבלת את הזאב אבל שמחה שמצאת אותנו ואת לא צריכה להתמודד לבד עם שום דבר

ברוכה הבאה וקצת על הבדיקה

שלום לך קודם כל מאחלת לך שיהיה לך לופוס קל, ואומרת לך, על סמך ניסיון של שנים רבות עם המחלה, שניתן בהחלט לקיים עם המחלה חיים מלאים וסדירים. למיטב ידיעתי, בדיקת הANF היא בדיקה: Anti Nucleour Factor , והיא בודקת את ייצור הנוגדנים העצמיים. אני מבינה שהבדיקה אצלך יצאה חיובית, וזה אכן אחד הקריטריונים לאבחנה של לופוס. נדרשים עוד מספר קריטריונים, וסביר להניח שהם קיימים אצלך, אחרת לא היו ממהרים לאשר לך את קיומה של המחלה. אנחנו תמיד כאן לרשותך. הרבה בריאות

למעלה