בדיקות

yamyamon

New member
בדיקות

אהלן לכולם....אימי וסבתי חלו בסרטן אימי בסרטן השד שממנו החלימה ולאחר מספר שנים ברחם רציתי לדעת על הסיכויים שלי מבחינה גנטית לחלות ואיזה בדיקות רצוי לעשות . תודה

בדיקות

לכי לרופא כרורגי והוא יבדוק אותך במקום ופעם בחצי שנה צריך לבדוק כך אמר הרופא כרורגי שלי לבת הגדולה שלי

נאן

New member
היי ים../images/Emo24.gif

בוקר טוב ים חשוב מאוד להיות עם היד על הדופק.בגלל הסיפור המשפחתי שלכם. כדי ורצוי ללכת לכירורג שד שזה יפנה אותך ויבדוק אותך או גם רופא משפחה לעשות בדיקות גנטיות לדעת עם את נושאת את הגן . כידוע לך גנים מקבלים גם מהאבא וגם מהאמא אישית עברתי בדיקה גנטיתית והיא נמצאה שלילית אולם מהסיפור המשפחתי עולה שסבתא וסבתא רבא שלי חלו בזה. נאנוש

dsh68

New member
למה?

אבל למה גם ככה אני נבדקת ועוקבת אז מה זה משנה אם יש לי או אין לי את הגן המזורגג . ואם ימצאו שיש לי אז מה זה יעזור עדיין לא עשיתי ילדים ככה שבשום אופן כריתות וכאלו לא רלונטיות .מה את אומרת? ימוש

נאן

New member
סרטן שחלה שקט ומסוכן../images/Emo11.gif

עד שכתבתי הודעה היא נמחקה לי. ימוש לא יודעת אם יש במשפחה שלך אמא או אחות או סבתא שחלו? כמו שיש סיפור גנטי יש גם סיפור משפחתי וזה טוב שאת נבדקת. וכל דבר נבדק ונשקל אז לכבי כריתות וכדומה. הקטע באלו שנושאת את הגן זה שהיום מעקב לגבי סרטן שחלות לגבי גילוי מוקדם ולכן הוא סרטן שקט וקטלני. עובדה שבחורה שחלתה בסרטן השד כשהקולטנים יוצאים הורמונלים. מיד מעקרים אותה בצורה מלאכותית כדי שלא יהיה יצור אסטרוגן והסרטן יקבל את האוכל שלו. לכן חשוב להבדק ולדעת ולעמוד על המשמר..... אני עשיתי 2 בנות.וכשזה קרה היתי גרושה. והוצע לי להקפיא ביציות מופרות כדי שאם יקרה משהו יהיו לי עוד ילדים. לא היתי בעמדה לרוץ לבנק הזרע ולדאוג לילדים מופרים אלא לדאוג לבנותי. שאני אחיה. בסטיסטיקה המשפחתית שלי.סבתא שלי עברה פעמים סרטן שד(אין שדייםיותר) והורידו לה שחלות בסרטן הראשון. לסבתא רבא גם חלתה והורידו שד. ולי הורידו חלק מהשד ואת השחלות הטיפול ההורמונלי דפק לי את הכבד. עברתי את המסלול הדומה בשום שלב לפני שחליתי לא עלה לי בראש להוריד שדים כטיפול מונע או שחלות. בראש היה כשזה יגיע אז אשקול....אבל נבדקתי והיתי עם יד על הדופק כל שנה חשוב שיש מודעות לגילוי סרטן מוקדם זה מציל חיים זה אני מקוה עונה על השאלה למה נאנוש

אני מציע

שתגשי לרופאים במחלקה של אמך, ותבקשי להפגש עם הגנטיקאי-אונקולוג במכון, על מנת להעריך צורך בבדיקות גנטיות שונות. אני מקווה שהוא גם יסביר לך את הדילמות האתיות שתוצאות בדיקה כזאת יכולות לגרום, ושתוכלי להגיע להחלטה מושכלת. כל טוב.

למעלה