בדיקות

• פותח הנושא uziop
  • פורסם בתאריך

uziop

New member
בדיקות

בדיקות ראשוניות שניתן לעשות בקופת חולים ספירת דם CBC שקיעת דם ESR מדד דלקת CRP כימיה מלא כולל תפקודי כבד וכליות SMA-12 תפקודי בלוטת תריס TSH FT4 FT3 TT3 מערכת חיסונית IGA,IGM,IGE ,IGG נוגדנים לוירוסים EBV,CMV,MUMPS,RUBELLA נוגדנים כמותי! MEASLES, HHV-6 נוגדנים לגלוטן TRANSGLUTAMINASE,ENDOMESIAL GLIADIN, נוגדנים לבלוטת תריס ANTITHYROID PEROXIDASE ANTITHYROGLOBULIN נוגדנים למיאלין ANTIMYELIN-BASIC-PROTEIN נוגדנים לקנדידה CANDIDA AB מתכות IRON,FERRITIN,TRANSFERRIN ZINC,COPPER ,LEAD,CERULOPLASMIN G-6-PD חומצה פולית ויטמין C ויטמין B1 B6 B12 קרוטן מגנזיום אמוניה קורטיזול חומצות אמינו בפלסמה (דגש על הומוציטאין, ציסטאין,אדנוזין.טירוזין,פנילאלנין,ציסטטיונין, - אך רצוי עוד) בדיקות צואה [ תרבית אירובית/אנאירובית תרבית לפטריה /שמר נוכחות חומצות שומן נוכחות לויקוציטים פרזיטים שתן שתן כללית ןתרבית אסוף שתן 24 שעות – חלבון מיקרוגלובולין סידן מגנזיום קראטינין חומצות אמינו – כמותי חומצות אורגניות – כמותי

razgalili

New member
לד"ראופנהיים

האם ניתן לקבל בדיקות לבלוטת התריס, להורמות גדילה ולהורמוני מין?

uziop

New member
בדיקות

כן ,בודאי . גשו לרופא המשפחה שלכם

Freed1

New member
תודה על הפרוט - ושאלות לגבי הפרשנות

האם יש לך ידע לגבי הפרשנות ואופן הטיפול? יש לנו תוצאות לרוב הבדיקות הנ"ל (ונוספות מחו"ל), אך האמונה הרווחת היא שגם כשהתוצאות חיוביות יכול להיות מחסור בויטמינים, מינרלים, אי סבילות לגלוטן וכדומה. מה דעתך על כך? האם יש אפשרות שמעבדה שעושה את בדיקת המתכות תבדוק גם מתכות נוספות (למשל כספית...). תודה!

uziop

New member
פרשנות

ניתן לקבל פרשנות על כל הבדיקות מב שאיני יודע עדיין על משמעות התוצאות - אני מתכוון ללמוד ולהתייעץ עם מומחים אחרים בתחום . לגבי בדיקת כספית בשתן - ניתן לעשות זאת בארץ אך העניין מסורבל במקצת ואיני בטוח שאמין לחלוטין בשלב זה . אמשיך לברר בעניין בברכה

לדר' אופנהיים

בוקר טוב, אני עוברת על רשימת הבדיקות שרשמת וכבר רואה בדימיוני את רופא הילדים מבטל את רובה בתירוצים של "הוא לא צריך", "לא כל מה שכתוב באינטרנט הוא נכון" וכו'. נראה לי שקיים קושי רב לשכנע את רופא המשפחה/ילדים בנחיצות של הבדיקות הללו. כשתומר אובחן ע"י דיצה צחור היא צרפה לאבחון רשימה של בדיקות נחוצות ואותן עשינו דרך הקופה. הרשימה שלך מכילה בדיקות אלו והרבה יותר. איך בכל זאת לדעתך ניתן לשכנע את רופא קופ"ח (במקרה שלנו כללית) לקבל את הבדיקות. תודה, דורית

uziop

New member
בדיקות

שלום לכם בקשר לקבלת שיתוף פעולה עם הרופא . איני רואה כל סיבה למה שרופא המשפחה ימנע מכם בדיקות שהינם בסל רוב הרופאים כאמור לא מודעים לגורמים ולסיבוכים של אוטיזם - אך אני בטוח שישמחו ללמוד, ואם לא - שיבצעו בדיקות על סמך המלצות של רופאים אחרים. באם אין שיתוף פעולה כזה לשביעות רצונכם - מומלץ להחליף רופא. בברכה

אמאלה ט

New member
לד"ר עוזי אופנהיימר

כל הכבוד... ותודה על ההשקעה והפרסום של הבדיקות. היינו היום אצל הרופא בקופת חולים. לטענתו חלק מהבדיקות לא ניתן לבצע דרך הקופה והם: HHV-6,LEAD,ויטמיןC נוגדנים למיאלין,ונוגדנים לקנדידה,B6 אני אבדוק גם בביה"ח שניידר. מדוע החומצות אמינו ואורגניות לא מגיעות כמותית? בהצלחה בדרך החדשה. מחזיקים לך אצבעות.

uziop

New member
בדיקות

בדיקות לנוגדני מיאלין עופרת הרפס 6 קנדידה - אין בעיה לעשות יתכן שיש צורך באשור מיוחד - תלוי ברצונו הטוב של הרופא שלכם. בדיקות לויטמינים ניתן לעשות במעבדות יחודיות (בתי חולים) ובאשור מיוחד. בברכה

razgalili

New member
דוקטור

הייתי רוצה להעלות את הרשימה הזו כמאמר לראש הפורום. האם יש משהו שהיית רוצה להוסיף?

ביקשנו את הבדיקות בשניידר

במהלך האישפוז ודיי צחקו עלינו... בסוף עשו כמה בדיקות אני מעלה את התשובות החריגות אשמח להסברים: HCT 33.3 התווך 37-49% MCV 74.5 התווך 78-93% MICRO% 5.6 התווך 0-2.5% NEUT% 51.3 התווך 23-48% LYM% 38.7 התווך 45-58% אשמח לתשובות אם יש צורך אוכל להעלות את הערכים התקינים גם המון תודה מראש

neomyz

New member
הסברי הצנועים

MCV- mean carposcular volume זהו נפח כדורית דם אדומה, שכאן הוא קטן מהממוצע, מה שמסביר HCT (המטוקריט) נמוך שמודד את האחוז שתופסות כדוריות הדם מהפלסמה. נפח נמוך של כדורית דם יכול להצביע על אנמיה מיקרוציטית, שזו אנמיה מחוסר ברזל. האם ההמוגלובין היה תקין? LYM - לימפוציטים נמוך יכול לנבוע מחסר תזונתי, כשיש מחסור של חלבונים בגוף במצב תזונתי ירוד. סביר להניח שיש עוד סיבות לממצאים הנ"ל שאני לא יודעת ולא מבינה בהם, לכן רצוי בכל מקרה להתייעץ עם רופא. אלה ערכים של בדיקה שגרתית וכל רופא יכול להסביר את התוצאות הנ"ל.

תודה

ההמוגלובין היה תקין 11.7 והרופא אמר שהערכים תקינים שהפער לא משמעותי אבל משום מה הכל נראה לי משמעותי בהחלט אשמח לתגובות נוספות

למעלה