בדיקות

bengamin

New member
בדיקות

שלום רב, הים הינו אצל רופא משפחה והסברנו לו שבנינו באובחן בהתפתחות לילד כCOMMUNICATION DESRDER NOS , ביקשנו ממנו הפניה לבדיקות דם , שתן וכ"ו בני הוא בן 2.6 וישלנו חשד שישלו קנדידה , הסברתי לרופא וביקשתי לבצע בדיקות. היתם צריכים לראות את הפרצוף שלו , הוא לא הבין הבדל במושגים כמו פדד או אוטיזם . נלחץ מאוד ואמר לפנות לרופא בהתפתחות לילד שתתן הפניה כי הוא לא מבין במה מדובר. נורא תצבני ופשוט צרחתי שאני לא מוכנה לאבד זמן יקר ולא למתין אפילו יום נוסף ( אנחנו כבר חודש ממתינים לטיפולים בהתפתחות לילד וזה לא יקרה בחצי שנה הקרובה נמסר לי בעדינות ). אמרתי לו שאני לא מוכנה להמתין לרופא , אז הוא הפנה אותי לאורולוג , הסביר לי שהוא מבין בתהליכי מטבוליזם והוא יתן לי הפניה לבדיקות. פשוט אסון , איך רופא משפחה לא מתעניין בתחום , אין לו מושג מה זה . הוא אפילו לא בדק רשימה של בדיקות וחלק הגדול מהם סטנדרטי לגמרה. הוא פשוט ניפנף אותנו בקלות . שאלה לי אליכם האם מישהו יכול להמליץ על רופא ילדים ממכבי או רופא אחר ? רופא שמבין מה זה בדיקת קנדידה או ח' אמינו למשל. אודה לכולכם, מתוסכלת, אמא של בנימין

ברוכה הבאה ../images/Emo10.gif

למרב הצער מה שאת מספרת יוצר תחושה של דז'ה-וו. היתה תקופה שביליתי בריצה מרופא לרופא בנסיון לשכנע אותם לרשום בדיקות ולעזור בחיפוש. זה חסר תוחלת. ראשית, יסלחו לי כל באי הפורום, שאני חושב שעושה עבודה חשובה מאד, אבל מה שעל דפים אלה נראה כעובדות מוגמרות איננו כזה, וזכותם של רופאים לא לרצות לשתף פעולה. כיום אנחנו בפוזיציה של רפואת שוליים. לא נעים להגיד. קחי דוגמה - קנדידה. בזרם המרכזי של הרפואה זה נחשב לכלום. אין מחקרים מוצקים ואין קונצנזוס. זה שאנחנו מנסים להכחיד אותה וזה עוזר לרוב הילדים שלנו זה בסדר; זה שאולי בעוד כמה שנים יהיה ברור לכולם שדיסביוזיס (ריבוי קנדידה) מזיק ביותר זה אולי נכון אבל עדיין הרופא לא ידע על מה את מדברת. חבל על האנרגיות שלך. ספציפית - שלחי בדיקת קנדידה לבי"ח אלישע, או אם את יכולה להרשות לעצמך - לאחת המעבדות האמריקאיות. זה עדיף על ריצות לרופאים, מפח נפש, ותוצאות שנויות במחלוקת. זה מוביל לנקודה השניה - כמעט כל הבדיקות של קופת חולים הן מבחינתי מחוץ לתחום. במקרים רבים הם חוסכים ועושים סינון ראשוני או כל מיני טריקים כדי לחסוך בעלות בדיקה, ולכן אני מעדיף לשלוח בדיקות באופן פרטי. נכון אם תצליחי להוציא בדיקה כמותית של חומצות אמינו - זה יתן לך אינפורמציה, אבל בגדול - רוב מה שמדברים עליו פה, לא ברור לי איך עושים דרך קופ"ח. נקודה שלישית, ושוב תוך התנצלות - חשוב שתביני שאף בדיקה מאלו לא תראה לך את האור, תמצא את הבעיה ותצביע על המזור. הן רק מקטינות את כמות הניחושים. אז כן, בדקי קנדידה ועשי ספירת דם וכימיה כללית מורחבת ומתכות בדם ובדיקות אימונולוגיות וכיוב' אבל קחי את זה בהקשר הנכון.

למעלה