בדיקת אבהות

רוית א

New member
בדיקת אבהות

האם מישהי יודעת איפה אפשר לעשות בדיקת אבהות ?

רותם111

New member
כיום יש צורך בצו

של בית משפט לעניני משפחה. את צריכה להגיש תביעה להכרה באבהות ובמסגרת התביעה לבקש בדיקת רקמות. בית המשפט יעביר את הבקשה לתגובת הפרקליטות (שהיא צד שלישי) ובאם לא תהיה התנגדות מצד הפרקליטות והאב הפוטנציאלי ישלחו אותך לערוך את הבדיקה שנערכת בתל-השומר במחלקה לסיווג רקמות. בהצלחה

רוית א

New member
תודה רותם

על המידע. דיברתי עם סיווג רקמות בתל השומר והם באמת אמרו שרק עם צו של בית משפט אפשר לעשות את הבדיקה. אחרת זה לא חוקי?! וזה לא מה שרציתי. האב (הנחמד) של הבת שלי כנראה לא כ"כ מאמין לי שהיא שלו ואנחנו באיזשהו תהליך של אולי הכרה או מפגשים והצעתי לו שנבדוק אבהות כדי שהוא ירגיש בטוח. מסתבר שזה מסובך ואני צריכה לחשוב מה עושים הלאה.

גם בהסכמה של שני הצדדים?

איך ייתכן שלא ניתן לעשות בדיקת אבהות פרטית בהסכמה של שני הצדדים ללא קשר לצו בית משפט?? נשמע לי מאוד תמוה, דווקא היה מעניין אותי לדעת. תודה!

רותם111

New member
כן גם בהסכמה

יש צורך בצו של בית המשפט בכל מקרה. נדמה לי שבדצמבר 2000 נחקק חוק חדש בכנסת שאוסר על בדיקת רקמות ללא ההליך שתארתי בתגובתי המקורית לשאלה. הכנסת חוקקה את החוק לצורך הגנה על ילדים שקיים חשש כי יוכרזו כממזרים באם תתבצע הבדיקה. כשמדובר באם רווקה הנטיה היא להסכים לבדיקה. מקווה שהבהרתי.

רוית א

New member
"תקיפת קטין"

זה מה שאמרו לי במח´ סיווג רקמות. שבאמת יש חוק חדש ונועד למנוע "תקיפת קטין". המינוח הזה קצת הצחיק אותי. מה פה תקיפה? בדיקת הדם? אבל לא הסבירו את העניין הזה של גילוי ממזרות שקצת מסביר את הסיבה שמאחורי החוק. טוב, זה באמת לא התחום שלהם. ניסיתי לדבר עם יעוץ משפטי של נעמת כדי לבדוק אם בכל זאת יש דרך לעקוף את הצורך בצו, אבל הם סגורים בחוה"מ. רותם-אולי תוכלי להבהיר לי את המשפט האחרון שכתבת: מי נוטה להסכים לבדיקה? המעבדה? כי הם לא הזכירו את האפשרות הזו ולא שאלו אם אני רווקה. אולי שווה לי שוב לדבר איתם ולבדוק?(אני רווקה כמובן)

צו משפטי

נחוץ רק מעל גיל 3. עד גיל שלש אין צורך בבדיקת אבהות , אבל , רק אם יש הסכמה של שני הצדדים (אמאבא) וניתן לרשום את האב במשרד הפנים והרשויות. אם הבדיקה נחוצה לצורך אחר ולא לצורך רישום (מה עוד יכול להיות? ) , אז כנראה שצריך צו ואת זה צריך לברר , אני לא יודעת. וברוכה המצטרפת רוית

רוית א

New member
לצערי יש סיבה אחרת

לבדיקת האבהות מלבד רישום שאנחנו (עוד) לא שם. לאב יש כנראה קשיים לקבל את העובדה שהילדה שלו. הצעתי לעשות בדיקה כי חשבתי שאחרי שיקבל את זה באופן "מדעי" אולי יתחיל באמת להתמודד עם העניין.הוא באמת קיבל מייד את ההצעה אבל לא ידעתי שזה כ"כ מסובך. בשלב זה אני לא מבקשת מזונות אבל מאוד הייתי רוצה שיהיה בקשר עם הילדה ומעבר לזה אני חייבת לדעת איפה הוא עומד כדי לדעת מה להגיד לה (היא כבר בת שנתיים). אני מנסה ללכת בטוב איתו אבל עד כה ללא הצלחה מרובה. תודה על הברכה. אני עדיין קוראת קצת את הפורום,לומדת ומנסה להבין..

רותם111

New member
המשך - בדיקת רקמות

מתנצלת על העיכוב בתגובה
כדי להבהיר את המידע שנתתי: הנטיה להסכמה לבדיקת הרקמות במקרה של אם רווקה היא של הפרקליטות שחייבת להגיב על כל בקשה. אני בהחלט מבינה את הצורך שלך בבדיקה ולכן פרטתי את ההליך. אין מוצא וחייבים להגיש את הבקשה לבדיקת רקמות דרך בית המשפט. אתם יכולים לנסח בקשה בהסכמה ולהגיש אותה. יתכן ויש אפשרות לעשות את הבדיקה בחו"ל אבל אין לי מידע לגבי זה. אני שוב חוזרת ומדגישה כי בארץ הבדיקה החוקית היחידה היא הבדיקה עם צו של בית משפט. בהצלחה

למעלה