כפי שנאמר למעלה...
תסרב,תקבל זימון למשפט,קנס מעל 1000 ש"ח ואף שלילה. עכשיו השאלה היא,למה להגיע לידי סירוב ?? למה להגיע לידי החלטה בה נהגים צריכים לעמוד בדילמה "אני קצת שתיתי,לנהוג או לא לנהוג?" שתית !!! אל תנהג !!! אלא אם כן,עברו שעות מאז הכוס האחרונה. אני למשל לגבי עצמי יודע,שגם אחרי ליטר בירה/3 כוסיות חריפות,אני כשיר לנהיגה.הכמות הזו לא משפיעה עליי ממש,אלא רק אחרי הכוס/ית הבאה !! אבל אם אני יודע שאני הולך לשתות במועדון/פאב/בר,אני גם לוקח לעצמי פרק זמן שבו אני אשב בשקט ולא אזוז משם,עד אשר האלכוהול יפורק ממני. כלומר שתיתי בירה,חצי ליטר בירה,לוקח לי בערך 20 דקות לשתות בניחותא,אני אשתה שני חצאים במשך שעה ! לאחר מכן אני יושב במקומי,או לא יודע מה עושה,הולך בא,רץ רוקד לא יודע מה,במשך שעתיים פלוס ומזמין רק קולה/ספרייט וכד' ! הנה לאחרונה הייתי באיזה מועדון,בתיאטרון ביפו,שתיתי 400 מ"ל בירה ו2.5 ייגמייסטר [עוד חצי כוסית שתו איתי שתי ידידות]. הגענו לשם ב11 בערך,נשארנו עד 4 לפנות בוקר. זמן שלקחתי בחשבון שיספיק לי לחזור לכשירות מלאה,למרות,שהכל היה בסדר עם כל האלכוהול בכל הערב. אז צריך לדעת לא להגיע לידי סירוב בדיקה. אם שוטר רוצה לבדוק אותך,שיבדוק. נפלת בבדיקה,תן לחבר שלך את המפתחות שינהג הוא. כל החברים נפלו בבדיקה ??? לכו לאיזו חצי שעה/שעה לאיזה בית קפה,שבו על כוס קפה ותירגעו. אחר כך תוכלו לצאת הביתה בנהיגה זהירה. סעו בביטחה. מהירות לא הורגת,אלכוהול בטוח הורג !!!