בדיקת אלכוהול

atrac3

New member
בדיקת אלכוהול

שלום, האם מותר לסרב? במה זה כרוך? אם מותר אז מה הטעם? מה הרמה המותרת (דברו איתי בכוסות\כמות)
 

be_roo

New member
מותר לסרב פשוט כי אף אחד לא יוכל

להכריח אותך להבדק אם תתנגד פיזית. הבעיה היא שגם על הסירוב עצמו תקבל זימון למשפט והשופטים לא ממש מחבבים סרבנות שכזו, והעונש כולל בדר"כ קנס של כמה אלפי שקלים ולא מעט חודשי פסילה בפועל ועל תנאי. את הרמה המותרת עוברים בדר"כ בשתית המשקה השני, הבירה השניה, השוט השני, כוס היין השניה, הם כבר יכניסו אותך לתחום האוסר למשך כשעתיים לאחר מכן.
 

sandradee

New member
אני חושבת שזה קצת אחרת

כידוע לי לשוטר מותר לסרב אך לקצין משטרה אסור אבל בכל מקרה למה לשתות ולנהוג? באמת ...בלי להצטדק גם אני נהנית יותר במועדון להזמין בירה ולא כוס קולה עם קש אבל בירה אחת מספיקה לנהיגה שלך ואיך אומרים...כל המוסיף גורע גם אם אתה לא מסיע אף אחד איתך ברכב הכביש לצערך לא של אבא שלך ואתה יכול לפגוע באחרים וכמובן שגם בעצמך
 

be_roo

New member
אתה חושב ואתה טועה.

לסרב כל אחד יכול, תמיד. האופציה הזו לא נובעת מהחוק אלא מהמציאות, אף אחד לא יוכל לבדוק אותך ולקחת דגימת דם או אויר אם תתנגד לכך באופן אקטיבי. למה לשתות ולנהוג? אין באמת סיבה. אבל השאלה היא למה אתה קורא "לשתות ולנהוג". אם שתיתי לפני שעתיים שליש בירה ועכשיו אנהג, זה נחשב? ואם עברו 3 שעות או רק שעה או שבוע וחצי? או אולי שתיתי חצי ולא שליש? אלכוהול מתפרק בגוף תוך פרק זמן מסויים, אומנם אין אחידות וכל אחד מושפע מעט אחרת אבל אפשר לקחת טווח בטחון. מי שמתכנן ערב של שתיה, מוטב שיקח מונית הביתה, ומי שישב לארוחה עם שתי כוסות יין יוכל לחשב תוך כמה זמן הוא כשיר לנהיגה. אבל איסור גורף רק גורם לאנשים לזלזל.
 

sandradee

New member
אני בת!!!!!

זה קודם כל דבר שני רשמתי למעלה- משקה אחד מותר!
 

be_roo

New member
אלוהים ישמור, איזה אסון, איך טעיתי!

וכמובן שבמסגרת זו פספספת לגמרי את כוונתי. גם משקה אחד בלבד משפיע על היכולות המוטוריות והקוגנטיביות. כל מה שצריך זה להיות מודע לכך ולא לנהוג מיד אלא לתת לגוף זמן לפרק את האלכוהול.
 

נצנצ

New member
../images/Emo45.gif

כל מילה בסלע.... אצלי אין מצב שאני שותה ונוהגת פשוט לא סומכת עלעצמי בהשפעת אלכוהול.
 

be_roo

New member
זו בדיוק הבעיה. כאשר אדם שותה הרבה

יכולת השיפוט שלו נפגעת גם לגבי היכולת להחליט האם הוא כשיר לנהיגה. לכן אדם אחראי שיודע שהוא מתכוון לשתות כמות גדולה, מראש יוותר על האופציה לנהוג כדי לא לעמוד בדילמה בשעה שהוא אינו כשיר להחליט.
 
כפי שנאמר למעלה...

תסרב,תקבל זימון למשפט,קנס מעל 1000 ש"ח ואף שלילה. עכשיו השאלה היא,למה להגיע לידי סירוב ?? למה להגיע לידי החלטה בה נהגים צריכים לעמוד בדילמה "אני קצת שתיתי,לנהוג או לא לנהוג?" שתית !!! אל תנהג !!! אלא אם כן,עברו שעות מאז הכוס האחרונה. אני למשל לגבי עצמי יודע,שגם אחרי ליטר בירה/3 כוסיות חריפות,אני כשיר לנהיגה.הכמות הזו לא משפיעה עליי ממש,אלא רק אחרי הכוס/ית הבאה !! אבל אם אני יודע שאני הולך לשתות במועדון/פאב/בר,אני גם לוקח לעצמי פרק זמן שבו אני אשב בשקט ולא אזוז משם,עד אשר האלכוהול יפורק ממני. כלומר שתיתי בירה,חצי ליטר בירה,לוקח לי בערך 20 דקות לשתות בניחותא,אני אשתה שני חצאים במשך שעה ! לאחר מכן אני יושב במקומי,או לא יודע מה עושה,הולך בא,רץ רוקד לא יודע מה,במשך שעתיים פלוס ומזמין רק קולה/ספרייט וכד' ! הנה לאחרונה הייתי באיזה מועדון,בתיאטרון ביפו,שתיתי 400 מ"ל בירה ו2.5 ייגמייסטר [עוד חצי כוסית שתו איתי שתי ידידות]. הגענו לשם ב11 בערך,נשארנו עד 4 לפנות בוקר. זמן שלקחתי בחשבון שיספיק לי לחזור לכשירות מלאה,למרות,שהכל היה בסדר עם כל האלכוהול בכל הערב. אז צריך לדעת לא להגיע לידי סירוב בדיקה. אם שוטר רוצה לבדוק אותך,שיבדוק. נפלת בבדיקה,תן לחבר שלך את המפתחות שינהג הוא. כל החברים נפלו בבדיקה ??? לכו לאיזו חצי שעה/שעה לאיזה בית קפה,שבו על כוס קפה ותירגעו. אחר כך תוכלו לצאת הביתה בנהיגה זהירה. סעו בביטחה. מהירות לא הורגת,אלכוהול בטוח הורג !!!
 
למעלה