בדיקת אפשרויות טיסה

MichCantor

New member
בדיקת אפשרויות טיסה

האם מישהו מכיר אתר כלשהו שבו אני יכול לבדוק מאילו יעדים באירופה, מגיעות טיסות לעיר וויניפג? בתודה מראש, מישל

Skyfire42

New member
איסתא או וואלה!טורס

לשני האתרים יש מנוע חיפוש טוב לטיסות. תכניסי מסלול תל אביב-וויניפג ותקבלי תוצאות של חברות אירופאיות שעושות את המסלול (זרקתי תאריך וקיבלתי 6 חברות) וכן חברות אמריקאיות/קנדיות שטסות דרך צפון אמריקה.

באתר של שדה התעופה של ויניפג YWG אבל.....

אין הרבה מה למצוא. הטיסה היחידה כניראה מאירופה היא טיסה שבועית של ZOOM מלונדון גאטוויק. האם יש חברה ישראלית שטסה לשם? אם לא זה יהיה מסובך להיסחב עם ים של מזוודות של משפחת מהגרים ועוד כלוב של כלב. בהצלחה.

MichCantor

New member
ולסיכום...

אחרי בדיקות גם באתר איסתא (או וואלה), הדרכים היחידות לטוס לוויניפג עם חיות הן: או עם החברה האוסטרית או דרך ארה"ב. או כמובן להטיס את הכלבה בקרגו.

אני מניח שבמצב כזה ניוארק זה הפתרון היחיד

יש היגיון רב לטוס באל על או ב קונטיננטל מנתב"ג לניוארק, ומשם לויניפג בחברה שמוכנה להטיס בעלי חיים במחיר שפוי. הטיסות הישירות של קונטיננטל לויניפג הם לפעמים מאד יקרות וצריך להזמין הרבה זמן מראש כדי לקבל מחיר סביר. אתם לא חייבים להמשיך באותה חברה. אם אתם עוברים עם כלב דרך ארצות הברית צריך לקחת בחשבון שני דברים: א. חיוני שלכולכם תהיה ויזה אמריקנית. ב.לכלבה צריכה להיות תעודת בריאות בינלאומית שניתנת רק על ידי הויטרינר המחוזי של משרד החקלאות בישראל. קובעים פגישה שבוע מראש , ל 8-10 ימים לפני הטיסה, (צריך להביא את פנקס החיסונים של הכלבה והרישיון מהרשות המקומית). האם יש טיסה ישירה מוינה לויניפג? לא ראיתי את זה בלוח הטיסות, נראה לי שאתה טועה.

MichCantor

New member
ישנה טיסה (לא ישירה) ת"א לוויניפג עם האוסטרים

פשוט היא יקרה יותר. אין לנו ויזות אמריקאיות (לכולנו) והבנתי שכעת לנסות להוציא כשאתה בתהליך הגירה (ואתה חייב לציין זאת) זה לא נכון כי יכול להיות שתידחה (מה שיפגע בניסיון להוציא בעתיד.

dannyk27

New member
האוסטריים ובדים עם אייר קנדה (קוד שיירינג)

משמע מטורונטו תטוס עם אייר קנדה.

Skyfire42

New member
צריך להזהר ולבדוק טוב

הרבה פעמים טיסה פנימית (טורונטו-וויניפג) רשומה תחת חברה אירופאית אבל למעשה היא קוד-שייר של איר-קנדה ואז לא יעלו את הכלבה למטוס. הייתי בודק ישירות מול החברה לפני הזמנה.

נכון, בדקתי שוב ואין טיסות מניו ארק.

בבדיקה יסודית מול איר קנדה כשירות לציבור, אני מאשר חד משמעית שאייר קנדה כן מטיסים בעלי חיים. אבל יש מגבלה של מקום וצריך לבצע את הכירטוס של האנשים ולהבטיח מקום לכלב באותה שיחת טלפון למחלקת הזמנות. הם מטיסים כלבים בתא המטען של המטוס, באותה טיסה יחד עם הנוסע, בתנאי שהטיסה החלה מיעד שמחוץ לקנדה. ואז גם הטיסה הפנימית של הכלב ובעליו ייעשו באותה טיסה ובאותו מטוס. המגבלות החדשות חלות רק על טיסות שבהם מפקידים את הכלב לראשונה בתוך קנדה.... ושוב הדגשה יש לבצע את ההזמנה של הטיסה למשפחה ולכלב באותה הזמנה רק כך מובטח שהכלב יטוס באותה טיסה שלכם ישירות מתל אביב לויניפג, גם אם נפגשתם איתו במכס לדקה קלה. (לא סביר, סביר שתעודת הבריאות תוצמד לכלוב ואיר קנדה תסדיר גם את העניין של המחלקה הויטרינרית בבביקורת הגבולות). לא לשכוח להשאיר לחניית הביניים בטורונטו לפחות 4 שעות כדי לעשות את הלנדינג כהלכתו ולא לפספס את הטיסה הבאה. גם מטען...גם כלב....יותר טוב טיסה קצת יותר ארוכה אבל עם שקט נפשי.

MichCantor

New member
הטסת חיות עם אייר קנדה

משיחה שקיימתי אתמול עם אייר קנדה בארץ, עם עמיל מכס ו חברים בפורום, הנה המידע שבידי: אייר קנדה מטיסים כיום חיות רק בקרגו. ז"א בתא המטען אך רק במקום שיש בו קרגו (מטען לא של הנוסעים) ההטסה מבוצעת דרך עמיל מכס כמו מטען רגיל (לא מזוודות, לא מטען נלווה לנוסע) ניתן לתאם הטסה באותו מטוס עם הנוסע. העלויות מטורפות! הם מחשבים את משקל המטען עפ"י משקל נפחי של הכלוב. ז"א, כלב גדול במשקל 40 ק"ג עם כלוב גדול. הם לוקחים את נפח הכלוב ומחלקים ב- 6000 ונקבלים משקל נפחי. זה עולה 22 $ לק"ג. מחישוב עם עמיל המכס יוצא לכלב גדול משהו כמו 1,800 $ שזה המון. באל על לדוגמא, מטיסים חיות ותא המטען (לא כקרגו) וזה עולה כ- 300$ לכלב דומה. מישל

Skyfire42

New member
אפשר גם להיות יצירתיים

את יכולה לנסות לטוס למיניאפוליס ולעבור את הגבול בנסיעה (כ-700 ק"מ).

ruth1983

New member
אני ממש מתחילה לרחם עליכם

גם ככה קשה לטוס עם ילדים קטנים ועוד לידאוג לכלב כל הכבוד!!!

זה לא נורא, עשינו את זה ולא היתה ממש בעיה.

טסנו עם שני כלבים, שני ילדים, 8 מזוודות גדולות ו 8 תיקי יד, עם חניית ביניים בניו ארק, והיינו צריכים לעבור מטרמינל לטרמינל ברכבת הפנימית, חויה לא נעימה אבל לא ממש נורא. לכולם שלום.

MichCantor

New member
מה דעתך על הוצאת ויזה לארה"ב עכשיו?

אני יודע שזו בעיה כאשר ישנו תהליך הגירה ויש לדווח עליו. ובכל זאת, אם אנחנו מגיעים כמשפחה שלמה ומבקשים לנסוע לאירוע משפחתי (אמיתי לגמרי) ולאחר מכן לוויניפג. בברכה, מישל

למעלה