בדיקת דם ושתן

• פותח הנושא Scept
  • פורסם בתאריך

Scept

New member
בדיקת דם ושתן

שלום. לפני כמה ימים ראיתי תוצאות של בדיקות דם ושתן שנערכו לי, וראיתי שבשתן שלי יש 0.36 מיקרואלבומין (חלבונים) כשהנורמה היא 0-0.03 . אני לומד כרגע ביולוגיה של כיתה י', ככה שאוטומטית קישרתי לנזק בכליות... הקטע הוא- קיבלתי את הסכרת רק לפני שנה, (אני עם איזון של 6 ומשהו A1C , אחרי ירח דבש), ומבירור קצר גיליתי שבדיקות למיקרואלבומינוריה בדר"כ לא עושים בכלל (לפחות בחו"ל) לפני שעברו 5 שנים, כך שאין סיכוי שמדובר בסיבוך של הסכרת אני מניח... בנוסף, פתאום הגיע טלפון מהבי"ח והקדימו לי את הבדיקה ב10 ימים, ל11.5, כאילו דוקא כדי להדאיג אותי עוד יותר. מישהו יכול להגיד לי מה המשמעות? בתודה, אייל.

Scept

New member
תוספת

באותו זמן, בשל בעיה שפירטתי בהודעה הזאת, הייתי על 200+- במשך כמה ימים. חשבתי שכדאי להוסיף...

Scept

New member
תודה, אבל

אין שם הסבר בנושא- רק כותבים שבבדיקת שתן כללית בודקים גם אם יש חלבונים בשתן, ואם לוחצים מגיעים להגדרה של חלבונים. מה המשמעות של המצאות החלבונים בשתן?

sweetguy1

New member
חלבון בשתן מצביע על פגיעה בכלי דם

בדרך כלל, אבל במקרה שלך זה לא הגיוני ולפי מה שאני למדתי עד עכשיו במצב שלך הכי הגיוני זה משהו זמני וכתוצאה מפעילות גופנית מוגזמת שעשית בימים שלפני הבדיקה ושזה עובר תוך 10 ימים במידה ואתה לא עושה שום פעילות

Scept

New member
מממ...

בזמן הבדיקה, עברו בערך שבועיים מאז שעשיתי פעילות מאומצת, מסיבות שונות ומשונות... תודה רבה, אבל אני לא חושב שזה זה. עוד רעיונות? בתודה, אייל.

sweetguy1

New member
זה יכול לקרות גם מחבלה שקיבלת

יש עוד המון סיבות אבל הכי פחות הגיוני זה פגיעה בכליות בגלל גילך,האיזון שלך וגיל הסכרת...

sweetguy1

New member
לScept

בעקרון זה מאד נדיר שלמישהו במצב כמו שלך יהיה מיקרואלבונין גבוה בשתן. לדעתי ישנם 2 אפשרויות הגיונית: 1)טעות בבדיקת השתן. 2)ייתכן ועשית בימים שלפני הבדיקה פעילות גופנית מאד מאומצת ומעבר לרגיל. כשעושים פעילות גופנית יוצאת דופן ומאומצת יותר מהרגיל ישנה עלייה במיקרואלבומין ובCPK (למי שמכיר) שזה לדעתי מה שקרה אצלך. במידה ואתה חושב שיש אפשרות כזאת תספר לנו וכמובן גם לרופא שלך. בכל מקרה תשתה הרבה מים עד לבדיקה הבאה שלך ואל תעשה שום פעילות גופנית עד לבדיקה.

sweetguy1

New member
הכי טוב זה לשאול מספר רופאים

ולקבל מספר חוות דעת. ישנם מספר פורומים רפואיים בנושא סוכרת ששם אפשר לשאול שאלות רפואיות ולקבל תשובות מקצועיות מרופאים במקום להסתמך על סתם דעות של אנשים בפורום. שלחתי בשבילך את שאלתך למספר פורומים של סוכרת וכבר באחד מהם קיבלת תשובה(לגבי השאר תצטרך לחכות): פורום1 פורום2 פורום3

Scept

New member
תודה רבה מאוד ../images/Emo13.gif

מזמן לא ראיתי מישהו שמוכן להשקיע כל כך בשביל לעזור... קבל צל"ש. אני רואה שרוב הרופאים המליצו על בדיקה נוספת, של איסוף שתן 24 שעות... אני אחכה לפגישה עם הרופא שלי- רופא מעולה- ואראה מה יקרה. (הרופא הוא ד"ר אמנון צונג מקפלן). בתודה, אייל.

sweetguy1

New member
על לא דבר../images/Emo92.gif

כפי שראית ועוד תראה הכי כדאי זה לשאול מספר רופאים בפורומים ולא רופא אחד ולקבל מספר תשובות עד לפגישה עם הרופא שלך. כשאתה שואל שאלה רפואית אנשים שאינם רופאים בפורום גם הם עונים לך תשובות נכונות אתה אף פעם לא יכול לדעת אם הם צודקים ובכל מקרה תצטרך לשאול את הרופא שלך, אז עדיף בנתיים לשאול מספר רופאים ולקבל תשובות.

ל-Scept גש לרופא

בפורום יש המון נשמות טובות,אבל בסוף זה הגוף שלך. אז כדאי שתדאג לתחזוקה שלו רופא יכול והכי חשוב יודע להמליץ לך על טיפול מתאים בנושא הזה הכולל תרופות ו/או דיאטה מתאימה

Scept

New member
ברור שניגש-

פשוט התור לרופא הוא ב11, ועד אז, רציתי לדעת... ולסוויטגיא- קיבלתי ממך הודעה חסרת תוכן בפרטי... מעוניין לפרט? בתודה, אייל.

למעלה