בדיקת דם לחתולה - האם מומלץ לבצע?

אננידו

New member
בדיקת דם לחתולה - האם מומלץ לבצע?

הווטרינר המליץ לבצע לחתולה בדיקת דם במכשיר חדש שהביא. מצד אחד, אני עצמי מקפידה לבצע בדיקות דם תקופתיות ואילו החתולה מעולם לא נבדקה, אז נראה שכדאי. מצד שני, לקיחת הדם כרוכה בטשטוש - די מפחיד.

האם מומלץ או מסוכן לבצע בדיקה כזאת?
האם מישהו מכם אכן מבצע? אם כן, אחת לכמה זמן?
כל עצה תתקבל בברכה.

אננידו

New member
החתולה בת כמעט 7, פעילה ובריאה

הבדיקה לא עקב מחלה ידועה, אלא "בדיקה מונעת" כפי שממליצים לאנשים לעשות. הטשטוש נדרש לדבריו ע"מ לקחת את דגימת הדם.

ארמורגם

New member
אם ניתן לקחת דם ללא טשטוש, אין בעיה לבצע

וטרינר מיומן יצליח לקחת דם גם ללא טשטוש, אלא אם כן החתול ממש מתפרע במרפאה.
אם זה המצב, ואין בעיה נראית לעין, הייתי מוותר על התענוג רק כדי לספק תעסוקה למכשיר החדש שהוטרינר רכש וצריך להצדיק את ההוצאה הכספית.
&nbsp
לשאלתך, אני ביצעתי פעם בדיקת דם ללא סיבה מיוחדת, כמובן ללא טשטוש. הבעיה התגלתה לאחר הבדיקה, בקופה. מאז לא חזרתי על המהלך.

אננידו

New member
החתולה רגועה ולא מתפרעת

בבדיקה האחרונה אצלו כל מה שרצתה זה להיכנס בחזרה לכלו הנשיאה, אבל לא שרטה או התפרעה. מעניין מה שכתבת שניתן לקחת דם בלי טשטוש. נראה לי שזה מה שיקבע אם אבצע את הבדיקה או לא.

ארמורגם

New member
החתולה שלי מתנהגת בדיוק אותו דבר

כל מה שהיא רוצה אצל וטרינר זה להיעלם בתוך עצמה.
אז קודם כל קבלי טיפ: בכלל לא להוציא אותה מהכלוב.
אם מדובר בכלוב מסוג אטלס, שמורכב משני חלקים, פשוט לפתוח את החלק העליון ולתת לה להישאר בחלק התחתון. זה פחות ילחיץ אותה מאשר שולחן הבדיקות הקר והלא תמיד מחוטא.
&nbsp
ודבר שני, בהחלט ניתן לקחת דם ללא טשטוש אצל חתולים שאצלם אינסטינקט ה-fight or flight ("הילחם או ברח") מתבטא ב"ברח". פשוט הרבה יותר נוח לוטרינר לעבוד כשהפציינט מורדם, ווטרינרים מתחילים בכלל לא מכירים את הקונספט של לקחת דם מחתול ללא טשטוש. ככה לימדו אותם וככה הם פועלים. זה יותר בטוח להם, ומכניס יותר כסף למרפאה.
&nbsp
אבל צריך לזכור שחומרי הטשטוש וההרדמה לעולם לא יוצאים לגמרי מהגוף, ועם הזמן הכמויות מצטברות והחתול מפתח סוג של "חסינות" לחומרים, ואז יש צורך במינונים הולכים וגדלים כדי שישפיעו, ואז גם רמת הסיכון עולה. זאת מעבר לעובדה שכל הרדמה וטשטוש מלווים בסיכונים בפני עצמם.
&nbsp
שיהיה בהצלחה, ותעדכני בבקשה!

dimitrygo

Active member
מנהל
בעיקרון בגיל כזה ואם החתולה בריאה לא חייבים לעשות בדיקת דם

ואם החתולה רגועה ולא מתפרעת אצל וטרינר אז אין צורך בטשטוש.

ozir

New member
ממש כולם ענו לך בפה אחד!!

איזה כיף.

-----------------------------------------------------------------------------------
בלי שאלות ובלי צורך להזדהות, יש לי קו פתוח לגברים ביום א, ה 22:00- 00 : 00 ב 077-4002093 לשאלות ביהדות, עזרה, הקשבה, הלכה ואמונה.
לנשים/בנות במייל בלבד [email protected] גם גברים/בנים יכולים לפנות במייל.
"אין על בורא עולם בעולם"
ר' עוז

צניפי

New member
אני נמנעת עד כמה שאפשר מבדיקות דם

אלא אם כן יש לה בעיה רפואית כמו הקאות בלתי פוסקות וכו.
זה סתם מכניס אותם לסטרס. והטשטוש הזה מאד לא בריא. כדאין ברירה אז אין ברירה.
אבל אם החתולה בריאה ואין איתה בעיות, אין שום סיבה לעשות בדיקות מיותרות.
זה רק יכניס עוד כסף לקופת הוטרינר ויפחית את בריאות החתולה.
כאמור, אם יש לה בעיה רפואית שממש דורשת בדיקת דם אז כמובן שצריך.
יש וטרינרים שאוהבים להפציץ בבדיקות כי זה מגדיל להם את ההכנסה.
את מכירה את הוטרינר שלך ויודעתכמה הוא אחראי. בכל אופן, סתם לעשות בדיקת דם בלי שיש בעיה, נשמע לי רעיון רע

למעלה