בדיקת דם לילדה בת 8

racheal

New member
בדיקת דם לילדה בת 8

אחייניתי בת 8 ואינה מוכנה בשום פנים ואופן לעבור בדיקת דם פשוטה אשר תעזור לנו להבין את פשר החום וכאבי הגרון שחוזרים על עצמם מידי שבוע-שבועיים. עשו לה משטח גרון שנימצא תקין. לצערי הרב חלק מהמשפחה נידבק במחלת הנשיקה ורופאת הילדים רוצה לבדוק אם מדובר במחלת הנשיקה גם אצל אחייניתי (עקב החום החוזר). כיצד ניתן לבצע בדיקת דם לילדה בו בזמן שהיא היסטרית בנוגע לבדיקה, דיברנו איתה מס' פעמים והיא פוחדת שהמחט תישאר תקועה או שתישבר, כל מיני פחדים שלא מובנים. אנחנו לא רוצים להשתמש בכוח כדי לא לגרום לה לטראומה, אבל מה ניתן לעשות? מישהו ניתקל בתופעה הזאת? האם ניתן לעשות משהו? אודה על תשובה.

racheal

New member
על איזה ספר את מדברת?

אני לא מכירה שום ספר בנושא. יש לך משהו להמליץ? אני מכירה רק ספרים מגמילה מחיתולים, שלום למוצצים ולבקבוקים וכל מיני כאלה אבל ספר על בדיקת דם?

עינת

New member
כיוון שמעולם לא נדרשתי להתמודד

עם בעיה מסוג זה (לשמחתי) ,איני יודעת שם ספציפי של ספר, אך מתוך קריאה בעיתונות וצפיה בתכנית טלויזיה זו או אחרת, ידוע לי כי יש כמה וכמה ספרים שדנים בשאלת טיפולים רפואיים, התמודדות עם מחלות ,אשפוז וכ"ד. הדבר הכי טוב לדעתי הוא לגשת לחנות הספרים הקרובה ולהתיעץ עם המוכרן/ית, להם יש את הידע מן הסתם.

faith2

New member
שמעי...

אצלנו- שיחדו אותי במתנות
ועכשיו לפתרון יותר נחמד- תבקשו בדיקת דם ע"י פרפרית, זאת מחט ממש ממש דקה- אפשר לעבוד עליה ולהגיד שפרפרית לא נכנסת לעור, אלא מונחת על העור- שקר לבן אחד לא יסגיר אותכם

racheal

New member
תודה, אנחנו ננסה את העניין הזה

על זה באמת לא חשבנו, ואנחנו בהחלט ננסה את זה. מקווה מאוד שזה יצליח.

Fuhor

New member
עוד רעיונות...

חוץ מהפרפרית (זה דבר חדש?) ניתן להשיג חומרים מאלחשים למריחה / ריסוס על העור. אבל לצורך כך יש לקבל מרשם רפואי מהרופא (שווה גם לבדוק אם יש משהו שניתן לקנות ללא מרשם בסופרפארם). אני יודע שרופאי שינים לילדים משתמשים במשחה שנמרחת על החניכיים לפני זריקת ההרדמה - זה אמור להפחית את הכאב מהדקירה. תבדקת עם הרופא אם ניתן להשיג דבר דומה בבית המרקחת. אני חושב שבשילוב עם הפרפרית ואחות שיודעת מה היא עושה (אחות שמצליחה להחדיר את המחט בפעם הראשונה ועושה את כל התהליך במהירות) התהליך יהיה פחות טראומטי. ניתן גם לעשות משהו קיצוני יותר: בשנה שעברה בית החולים שניידר לילדים השתתף בפרויקט עולמי שנקרא "בית חולים לדובים". על המדשאה בנו "בית חולים" קטן, כל ילד מאושפז קיבל דובי ואיתו הוא עבר "במחלקות" השונות בהתאם לטיפול שהיה צריך לקבל. הוא העביר את הדובי את אותו הטיפול וקיבל הסברים מהרופאים על הטיפולים השונים. המחקרים שנעשו על ההליך הראו שרמת החרדה של הילדים ירדה כשהם ידעו מה הם הולכים לעבור. דבר דומה קראתי בירחון של רופאי השינים בארץ - אם הילדים נחשפים למכשירים ולמידע לפני ההליך - הם יותר רגועים ופוחדים פחות וגם קל יותר לטפל בהם. אז אולי אפשר לעשות אותו דבר בקטן עם הילדה - שתעשה "בדיקת דם" לדובי ותבין טוב יותר את ההליך (אבל יש לזכור שהצוות הרפואי בדרך כלל לא אוהב עניינים כאלו ועשוי להקשות על הביצוע). ואם שום דבר לא הולך, תמיד ניתון לשחד אותה במתנות. בהצלחה!

Dark faith

New member
לא נראה לי שעושים את זה לבדיקת דם..

וחוץ מזה, מהתנסותי- בזריקות שמים מעין חומר קפוא כזה על העור, תאמינו לי זה הרבה יותר כואב....אני כמעט התעלפתי במקום...שלמרות הפחד העצום שלי ממחטים- העדפתי פשוט להתמודד עם המחט וזהו...

Fuhor

New member
הקרם הוא דבר שההורים צריכים לעשות

באןפן עצמאי. ההורים צריכים למרוח את הקרם מספר דקות לפני הפעולה באופן עצמאי (בלי קשר לאחיות שלא עושות דברים כאלו, וגם עדיף שלא ידעו על זה!). יש רופאי משפחה שמוכנים לשתף פעולה עם דברים כאלו (וזה לא דבר מסוכן או לא חוקי!).

Dark faith

New member
אה ובקשר לדובי...

באמת נשמע רעיון מעולה! שהיא תראה שכביכול לדובי לא כואב, אז היא תבין שאין ממה לחשוש

racheal

New member
הנוער של היום פיקח הרבה יותר.....

האמת שזה אחלה רעיון, לי הוא ניראה מצויין אבל הבעיה היא שהילדים של היום הם כל כך פיקחים שמאוד קשה לשחד אותם. לא משנה מה שהבטחנו לה ואיזה פרס או מתנה גדולה היא תקבל, היא עדיין היתה בהיסטריה שלה. באחד הימים היא שאלה אותי אם היא תיצטרך לעשות בדיקות דם כשהיא תהיה בהיריון (מדובר בילדה בת 8), עניתי לה שכן בכדי שיראו שהכל בסדר ושהעובר בסדר. והיא ענתה לי שאצלה יהיה הכל בסדר והיא לא חושבת שהיא תיצטרך בכלל בדיקות דם. בכל אופן, ננסה להתחיל לעבוד איתה על הפחדים שלה ולהראות לה שהשד הוא לא נורא, היא אפילו הלכה עם אימה שהיתה צריכה לעשות בדיקת דם והילדה התעוותה לגמרי. אני מקווה שאולי דרך עזרה רפואית מקצועית נוכל לבצע את הבדיקה. בכל אופן, תודה

gal-or

New member
לאימא,

שלום לך, דבר ראשון, אל תשקרי לה!!!! דקירת המחט היא מאוד מאוד כואבת!!!! דבר שני, אל תנסו להעביר את החרדות שלכם אליה. דבר שלישי, יש תכשירים שצריך למרוח על העור כשעה לפני הדקירה. מקווה שעזרתי,\ עדי

למעלה