בדיקת דם CMV

shira721

New member
בדיקת דם CMV

ביצעתי בדיקת דם והתוצאות
CMV Ab lgG 102 positive U/mL
CMV Ab Igm 19.20 equivocal U/mL
היתה בבדיקה הערה , "מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות.

הייתי אצל רופא בבנק הזרע, אמר לי שהבדיקה לא תקינה, ובמצב הזה לא יהיה אפשר למכור מנת זרע או להתחיל טיפולים. הפנה אותי לבצע בדיקה נוספת ולתאם תור במרפאה למחלות זיהומיות.
האם עליי לחשוש שמא המצב לא ישתפר בבדיקה הבאה. ואין מצב שאוכל לבצע טיפולי פוריות?
חוששת מאוד אשמח לקבל מענה

בדיקת דם CMV

חלק גדול מהאוכלוסיה חלה במחלה או נדבק. לפי הבדיקות עושה רושם של הדבקה בזמן בשבועות האחרונים. צריך לחזור על הבדיקה , וגם אם זה חיובי בעתיד (עוד מספר חודשים) תוכל לעבור טיפולים או לתת זרע.

shira721

New member
מעט מוטרדת כי הגיל לא משחק לטובתי.

וכל דחיה של הטיפולי הפוריות מעט מלחיץ אותי.
העניין הוא שבבנק הזרע אמרו לי שאם הבדיקה הזאת לא תהיה תקינה אין אפשרות שארכוש זרע.
לא כל כך ברור לי, שלמרות שכל הבדיקות היו תקינות, בגלל בדיקת דם אחת שהרי ניכר אצל אחוז גדול באוכלוסיה, לא מאשרים לי טיפולי פוריות.

shira721

New member
האם יש מצב ש CMV Ab Igm

ישאר במצב הנוכחי (גבולי) או שמא יהיה positive בדיקה נוספת שאבצע לאחר חודש בערך? האם משמעות הדבר שהנגיף עדיין קיים ופעיל והמערכת החיסונית מפתחת נוגדנים. חוששת, מפחדת ואין לי שקט שזו הסיבה שיעצור את כל התהליך.
החשש הוא שיסרבו לאשר לי לרכוש מנת זרע לצורך טיפולי פוריות.
תודה דר' על התגובה.

shira721

New member
מה גם מלחיץ אף יותר...

שהנגיף פעיל ועלול לפגוע בעובר ולכן לא מומלץ להתחיל טיפול בשלב זה.

CMV

בדיקת ה IGM היא בדיקת נוגדנים שמצביעה על הדבקה בשבועות האחרונים אבל יכול להשאר חיובית אפילו מספר שנים ולא משמשת בהמשך כבדיקה לאישור או לא של ההפרייה.
לאור זאת יש בדיקה נוספת שנקראת AVIDITY שכאשר היא גבוהה מרמזת על הדבקה מעל ל 3 חודשים. בדרך כלל נהוג להמתין לפחות 3-6 חודשים עד לכניסה להריון מרגע שמקבלים IGM חיובי.

shira721

New member
שאלה לגבי בדיקת AVIDITY

האם לצורך הבדיקה הזו אפשר שרופא משפחה יפנה או שמא עליי לקבל הפניה רק מרופא ממרפאת מחלות זהומיות.
תיאמתי תור למרפאת מחלות זהומיות בירושלים (אני גרה באשדוד) אבל לא ביצעתי את בדיקת AVIDITY, אני חוששת שמא אגיע לירושלים לשווא בלי תוצאות הבדיקה הנ"ל והוא שיפנה אותי ושוב אצטרך לחזור אליו...האם רופאת משפחה גם יכולה להפנות לבדיקה הזו?

מודה לך דר' מאוד על התגובות.

CMV

בד"כ הגינקולוג או רופא למחלות זיהומיות. לגבי רופא המשפחה זה תלוי בקופות אבל אני לא חושב שיש מניעה. מציע שתשאלי את רופא המשפחה.

shira721

New member
מודה לך דר' על המענה!

למעלה