בדיקת דם

משהמשה2

New member
בדיקת דם

בוקר טוב רציתי לדעת האם יש בדיקת דם שיכולה לזהות אלצהיימר? תודה

zs1957

New member
תגובה למשה משה 2

כן יש . פנה לנוירולוג. זהבה שחם /עמתת אלצהיימר

משהמשה2

New member
המשך לבדיקת דם

הייתי עם אימי בבדיקה אצל נוירולוג והוא איבחן אחרי שיחה של שעה שאימי חולת אלצהיימר. למה לא שלח לבדיקת דם? האם גם קרובי משפחה צריכים לעשות אבחנה לאלצהיימר? תודה

zs1957

New member
תגובה למשה משה 2 בדיקת דם

יש מבחנים קוגנטיביים שניתן באמצעותם לאבחן אם יש לחולה ירידה בזיכרון. לחולה אלצהיימר יש בנוסף גם בעיות התנהגות, אלימות מילולית ופיזית.בבדיקות דם ניתן לאבחן האם החולה לקה באלצהיימר או בדמנציה? לידיעתך אלצהיימר היא יותר חמורה מדמנציה. אתה בהחלט רשאי לבקש מהרופא שישלח אותך לבדיקות דם וכן גם את אמך. בבדיקת דם ניתן לאתר אם האלצהיימר גנטי. כלומר אם יש פגיעה של הגן EpoE4 הבדיקה הזאת אינה כלוללה בסל הבריאות.במידה ויש ליקוי בגן שציינתי רצוי מאד שגם בני המשפחה מדרגה ראשונה יעשו בדיקה גנטית. אפשר לאבחן אלצהיימר גם ע"י בדיקה קוגנטיבית שאותה עושים בכל מרפאת זיכרוןבבי"ח. הבדיקה מבוצעת ע"י נוירופסיכלוג והיא אמינה. היא גם כלולה בסל. ניתן לקבל טופב 17 כדי לבצעה. זהבה שחם / עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
זהבה שלום

בתשובתך המלומדה למשה משה2 כתבת " לידיעתך אלצהיימר היא יותר חמורה מדמנציה... ", אני הבנתי שדימנציה היא התופעה הכללית ושאלצהיימר היא הסיבה השכיחה יותר לדמנציה. בבית חולים או במפגשים עם גורמים שונים, אני מציינת שלאמא יש דימנציה, כי המונח דימנציה לא מסעיר אותה, כמו לו הייתי אומרת אלצהיימר שמלחיץ אותה. האם אני טועה? אולי כדאי לי לשנות את הטקטיקה? לחפש דרך אחרת מחד ליידע את הרופא הבודק על המחלה ומאידך לא לציין שם זה במפורש למען אמא שלי. מה דעתך?

ronnyw

New member
אני חייבת לתקן

שלום זהבה, הנושא כבר עלה במסרים קודמים של שתינו, אני פשוט רוצה לחדד: אין בדיקת דם לגילוי אלצהיימר. אין מצב שחולה חשוד הולך, בודקים לו דם, ומגלים חיידק/נגיף/משהו שמעיד על אלצהיימר ואומרים לו: אתה חולה. יש רק בדיקות דם שמגלות אם הנבדק נושא את הגן של אלצהיימר. גם אם הוא או בני משפחתו נושאים את הגן - זה עוד לא אומר שהם חולים. יתרה מזו - ניתן לחלות גם ללא הגן הפגום. לכן שהבדיקה אינה ממש משמעותית באיתור המחלה, ולכן גם לא מרבים להפנות אליה אנשים. זה גם מה שכתבת, זהבה, אבל נראה לי שזה עשוי היה להיות לא מובן. ועד נקודה: כמו שענתי כתבה: אלצהיימר הוא אחד הגורמים לדימנסיה. (דימנסיה היא תוצאה, אלצההימר הוא הגורם לה, כמו גם שבצים קטנים במוח, מחסור בחומרים חיוניים וכו') הבעיה שהדימנסיה שנגרמת מאלצהיימר היא קשה, "סופנית" ובעלת מאפיינים קשים ומוכרים יותר מדימנסיה שנובעת הגורמים אחרים. אנא, זהבה, תקני אותי אם אני טועה.

למעלה