בדיקת היתכנות למשכנתא של מילון ש"ח

sGenady

New member
בדיקת היתכנות למשכנתא של מילון ש"ח

שלום,
עברתי על הפורום, ונדמה לי כי אני יודע מה תהיה התשובה, אבל ננסה בכל זאת -
שכר נטו של 12 ש"ח (צפוי לעלות בהדרגה בעתיד) - רווק, אין הוצאות מיוחדות.
הון עצמי - 500K
דירה בשווי של 1.5 מילון ש"ח.
החזר חודשי של 5000 שקל.
חסכון חודשי 3000 שקל (עם כוונה לנצלו בצורה חלקית לסגירת משכנתא).
האם משכנתא של מיליון ש"ח בתנאים הנ"ל מתקבלת על הדעת?

בהנחה שהתשובה שלילית, על איזה גובה משכנתא הייתם ממליצים לי?

תודה רבה!

עקרונית אתה עומד בתנאים

מבחינת יחס הון עצמי - ערך הנכס והכנסה - החזר חודשי לקבלת משכנתא, אבל... לא ברור למה אתה רוצה לקחת חצי מיליון שקל טובים ובמקום להפוך אותם לנכס מניב, אתה מכניס אותם לקירות יקרים שרק הבנק יהנה מהם (לפחות בעשרים השנים הקרובות)...

sGenady

New member
הצעה מעניינת אבל...

לא הבנתי איפה אני אמור לגור בינתיים

שני יועצי משכנתאות (אחד שדיברתי איתו ישירות ואחד המליץ לחבר) המליצו במצב של היום לקחת את המקסימום שהבנק נותן (בתמהיל של 2/3 מהסכום קל"צ ועוד שליש פריים) כי המצב היום מצוין וגם אם הפריים יעלה באחוז אז עדיין התוספת תשלום החודשית זניחה (קרי מאות שקלים בחודש). יש בזה מן האמת? מאוד מפתה לקחת 1.5 מיליון שקל מהבנק וללכת על דירה יותר טובה. הכל כמובן בהחזר חודשי סביר (נניח 5000 שקל לחודש) עבור ההכנסה שלי.

תשמע, אני לא יועצת כלכלית משום סוג, אבל...

השאיפה שלך צריכה להיות לשלם לבנק כמה שפחות ריבית, משכנתא של 30 שנה עם אחוז מימון של 66% לא יתנו לך את זה. להיפך, זאת הדרך לשלם לבנק בסופו של דבר הכי הרבה ריבית (למעשה עבור כל שקל שתקבל עכשיו מהבנק תשלם לו בסופו של דבר פי שניים אם לא יותר - עוד בית שלם!).
נכס זול יותר, משכנתא קטנה יותר, החזרים גדולים יותר לזמן קצר יותר... שימוש במסלול פיתוי ועוד... אילו יובילו אותך למיקסום הכסף שלך ויגרמו לו לעבוד בשבילך (במקום ההיפך).
ואיפה תגור? איפה שגרת עד עכשיו, בנכס שתרכוש או בדירה שכורה איפה שבא לך... ממש לא משנה.
לך ליועץ כלכלי אמיתי שיסביר לך מה זאת הלוואה טובה (רמז: כזאת שמניבה לך תשואה) ומה זאת הלוואה רעה (דירת מגורים יקרה...).

למעלה