בדיקת התארכות שרשרת

danGlus

New member
בדיקת התארכות שרשרת

אחרי כמה סיפורי זוועה על טחינת מערכות - ולאור העובדה שאין לי צל של מושג כמה רכבתי על האופניים. החלטתי לנסות למדוד את התארכות השרשרת. הבעיה - אין לי מדיד. במקום זאת השתמשתי בקליבר כדי להשוות את אורך החוליות הנוכחי לאורך של שלושת החוליות העודפות שנשארו מהשרשרת הזו. מדדתי מבפנים והפעלתי לחץ: קיצר - אורך החוליות שלא היו בשימוש היה: 43.52 מ"מ אלו על השרשרת (ודאתי בכמה מקומות) יצא 43.65 מ"מ. ז"א התארכות של 0.3 אחוז (+- 0.05 אחוז - כי דיוק הקאליבר 0.02 מ"מ) שלדון טוען שהתארכות עד 1/16 על 12 אינץ זה תקין (ז"א 0.5 אחוז). מה דעתכם על השיטה? תודה, דן

eligr

New member
לדעתי צריך למדוד על מספר גדול יותר

של חוליות. אסביר למה: ההפרש שיצא לך בין החדשה לישנה של 0.13 ממ הוא קטן מידי בשביל החישוב. מניסיוני עם מדידות קליבר, שני אנשים שונים יקבלו שתי תוצאות שונות (זה תלוי בכח הלחיצה בזמן המדידה, הזוית שבה אתה מודד וכו'). ולכן, במדידה של מספר גדול של חוליות, תצטבר התארכות רבה יותר מבחינה סטטיסטית, וההפרש יהיה משמעותי יותר. אם תרצה קליבר גדול, אתה מוזמן לפנות אלי.

danGlus

New member
דווקא יש לי קאליבר ארוך

של 30 ס"מ. לגבי דיוק המדידה, מדדתי מספר פעמים וקיבלתי תוצאות זהות - אבל אני מסכים לגמרי עם ההערה שלך. הבעיה היא- שאני יודע רק את המידה החיצונית (ז"א שיש מספר שלם של חוליות ב 12 אינץ ) - אותה קשה למדוד באופן אמין. את המידה הפנימית - בין roller ל- roller קל למדוד עם קאליבר - כי אני יכול בעזרתו להפעיל לחץ מתיחה. אולי פשוט אקנה שרשרת חדשה ואשתמש בה בתור reference . תודה, דן

brake jack

New member
אחרי זה

תגיד לכולנו מה האורך המדוייק של 5 (או כמה שבא לך) חוליות חדשות, שגם אנחנו נוכל למדוד עצמאית. תודה דן

למעלה