בדיקת זיעה

gilg6

New member
בדיקת זיעה

יש לי ילד בן תשעה חודשים, התפתחות תקינה. ילד שמח ופעיל. לפני כחודש וחצי הפסיק הנקה ונכנס למעון ומאז חטף מספר מחלות (דלקות עיניים , אזניים, גרון) ברציפות. ובנוסף הוא מדי פעם משתעל מאז שהיה חולה. לפני כחודש וחצי שקל 7 קילו ובבדיקת משקל לפני שבוע ירד חצי קילו. (לא ברור אם הסיבה היא חוסר תיאבון מהמחלות או משהו אחר) בדיקות דם שהתקבלו השבוע מראות על חריגה בברזל, כולסטרול, ופעילות של אנזימי כבד. בנוסף הצואה שלו שמנונית. אשתי חצי אשכנזייה חצי מצרית ובהריון בדיקת CF יצאה תקינה אני אשכנזי ולא נבדקתי. הרופאה קבעה לנו תור לבדיקת תבחין זיעה בתחילת שבוע הבא, מאז אשתי ואני בלחץ היסטרי, לא יכולים להרגע. מנסים לבדוק אם הזיעה שלו מלוחה. מה הסיכוי שלמרות שאשתי יצאה תקינה בבדיקה הוא באמת חולה??? אנחנו לא יודעים איך נשרוד את השבוע הזה.... עזרה בבקשה.

orii

New member
כמה נקודות...

1. אי אפשר לקבוע את המליחות של הזיעה ע"י טעימה. 2. הבדיקות הסטנדרטיות מכסות היטב (מעל 95%) את המקרים של CF אצל עדות אשכנז, אולם בצורה לא טובה או לא ידועה בשאר העדות. לכן מהזוית הגנטית יתכן שהאם נשאית. בעבר כתבתי לא מעט על הבדיקות הגנטיות בעדות השונות אתם מוזמנים לחפש. בכל אופן אם יש לכם שאלה אני אשמח לענות (אפשר גם במסרים). בעיקרון אתה יכול לעבור בדיקה גנטית ואם אתה לא נשא הרי הסיכוי שהילד חולה הוא זניח. אולם אני שמער שיהיו תוצאות של תבחין הזיעה לפני יחזרו הבדיקות הגנטיות שלך. 3. לשימחתנו יתכנו עוד הרבה מאוד הסברים תופעות שאתה מתאר שהם אינן CF.

gilg6

New member
תודה רבה על תגובתך

תודה רבה על התגובה המהירה, מקווה שבאמת זה יהיה משהו אחר. נקודה נוספת: כל עוד הוא ינק הנקה מלאה הכל היה תקין , רק מאז שעבר למטרנה התחיל לרדת במשקל. לפני שבועיים וחצי התחיל להקיא כל פעם אחרי המטרנה ניסינו לעבור לצמחית ועדיין הוא הקיא. שאלתי היא האם יש קשר כלשהו בין CF לרגישות למטרנה/חלב??? תודה

orii

New member
על פניו זה לא קשור ל CF

תינוק עם CF טיפוסי, שיש לו אי ספיקת לבלב, לא מצליח לעכל חלב אם ללא תוספת כדורים המכילים אנזימי עיכול. לכן, לכאורה, הבעיה של העיכול במעבר מחלב אם למטרנה אינה קשורה ל CF.

sporTV

New member
תבחין זיעה

שלום רב, אני עוז, סיאפניק בן 23. כולי תקווה שהבדיקה תעבור בשלום! נראה לי שבשלב זה תשובתו של orii מספקת ואני לא רואה צורך בהפניית השאלה לרופא היועץ בפורום. אני מאחל לכם הרבה בריאות, אשמח מאוד לשמוע עדכונים על תוצאות הבדיקה. אנחנו כאן לרשותכם במקרה הצורך! בהצלחה

gilg6

New member
תוצאות תבחין זיעה

ברוך השם הערכים שקיבלנו הם בין 20 ל 25 לפי מה שאני מבין זה תקין תודה רבה על העזרה לכל מי שהגיב בהצלחה

למעלה