בדיקת זרע

ביר ביר

New member
בדיקת זרע

בנות יקרות שאלה לי אליכן: האם יש הבדל בין בדיקת זרע להשבחת זרע. כלומר, האם כשעושים השבחת זרע בעצם בודקים גם את כל מה שבודקים בבדיקת זרע?

תגובה

בבדיקת זרע בודקים את איכות הזרע, נפח, תנועה ומספר הזרעים , אני חושבת שגם בהשבחת זרע בודקים את חלק מהפרמטרים שציינתי ואז עושים השבחה ומציינים את איכות הזרע לאחר ההשבחה

ההבדל-המטרה

בבדיקת זרע בוחנים כמות איכות ותנועה על מנת לדעת מה כושר ההפריה של הזרע.השבחת זרע,כמוה כבדיקת זרע, ונעשית במטרה לבחור את הזרעים הטובים כדי להשיג אפשרות להזרעה במסגרת טיפול פוריות. מקוה שדייקתי.

לא מדויק

כי לא ממש בוחרים זרעים טובים, אלא מוציאים את נוזל הזרע ומסלקים תאי זרע "לא טובים". מסכימה ש"השבחה" היא לא מילה שממחישה נכונה את התהליך.

שישון

New member
בהשבחה לא רואים מורפולוגיה

אלא כמות ותנועתיות. בבדיקת זרע רואים את כל הפרמטרים. השבחת זרע נעשית לשם טיפול. בדיקת זרע לשם אבחון. בהצלחה

magi7

New member
יש משהו שלא נבדק בהשבחה

לא יודעת בוודאות מה לא נבדק, אבל כשהרופא שלח אותנו לבדיקת זרע נוספת שאלתי את אותה השאלה ולדבריו יש משהו שלא בודקים, רק שאני לא זוכרת מה.

ביר ביר

New member
זה בדיוק העניין

לאחר כמה טיפולים החלפנו רופא אשר טוען כי למעשה מעולם לא ביצעו בדיקת זרע כי השבחות לא בודקים את כל הפרמטרים. פרופסור בר טוב לעומת זאת טוען כי יש לנו בעית זרע עובדה שלא אמרו לנו בהשבחות. ואני כבר מבולבלת... יתכן שבעצם בהשבחות מעולם לא עלו על בעיה כי בעצם בשבחה לא בודקים את הכל? אני לא מבינה למה לא שלחו אותנו לבדיקת זרע. ותודה על התשובות

אז התשובה למעלה:

בבדיקת זרע נבדקים פרמטרים שאינם נבדקים בהשבחה כמו פירוט המורפולוגיה. זו הסיבה ששנה שלמה טורטרנו וביצענו נזרעות במקום לעבור ישר לIVF . לא התרכזו בבדיקת הזרע אלא בתוצאות ההשבחה.

שישון

New member
הבדיקה של ברטוב שונה ממעבדה רגילה

במעבדה שלו משתמשים במיקרוסקופ שמגדיל פי 6000 וכן הם מסוגלים לראות אל תוך גזע הזרע ולכן הוא עולה על בעיות זרע שלעיתים במעבדה רגילה אינן נראות.

ביר ביר

New member
תודה. כך אכן הבנתי

אבל חשבתי שאולי בגלל שהבדיקה של ברטוב גילתה בעית זרע וגם לא עשינו בדיקת זרע אלא השבחות , אולי בעצם יש בעיה שלא עלינו עליה כי עשינו רק השבחות.

למעלה