בדיקת חום

ELIKON1

Member
שלום
האם חום תקין - מה טווח החום המינימלי
מחשב נייד
תודה

קבצים מצורפים

• IMG_20210130_163400.jpg
    IMG_20210130_163400.jpg
    2.5 MB · צפיות: 14

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלום
מחשב נייד
תודה
קשה לענות בלי לדעת מהי טמפרטורת החדר בזמן הבדיקה, איזה מעבד יש לך?...תראה בגדול יחסית לא אמור להיות מעל 10 מעלות מטמפרטורת החדר ..

אז על פניו זה קצת חם...הייתי מיישם משחה טרמית חדשה למעבד( כל שנתיים בלי קשר לכלום) ...האם כל המאווררים של המארז תקינים מסתובבים? גם זה חשוב..ניקית אבק מהרכיבים בעיקר צלעות קירור מעבד? תעשה ניקוי בדוק שהמאוררים מסתובבים היטב ומהר אם לא זה זמן להחליף אם אין בכלל זמן להתקין..ונראה אחרי. אתה יודע ליישם משחה טרמית טובה ? תעשה..אחרי זה כנראה יהיה שיפור..

frankthe2

Active member
שלום
מחשב נייד
תודה
שלום
השאלה שאתה שואל היא לא השאלה הנכונה. מצדי שיהיה כתוב בתוכנה מליון מעלות. המחשב עובד טוב? אז מה אכפת לי מה כתוב בתוכנה. המחשב לא עובד טוב? תסביר בבקשה מה לא עובד ומה הבעיות. לא כל הבעיות נובעות מחום של המעבד. לטעמי - טמפ הנמוכה של המעבד היא 37 מעלות, הטמפ הגבוהה היא 89 מעלות. אם אתה נמצא במדבר באמצע הקיץ אז הטמפ יחסית בסדר, אם אתה נמצא בישראל שכרגע הטמפ לא עוברות את ה 24 מעלות אז המעבד מאוד חם אמנם לא במכסימום שלו שזה 127 מעלות אבל בהחלט הוא לא קר.
ציינת החלפת משחה טרמית וניקוי אבק - האם התקנת מחדש את גוף הקרור כמו שצריך? וידאת את הנושא? דבר נוסף יש לך הרד דיסק של טושיבה - אלה לא ההרדיסקים הכי מהירים בעולם. דבר נוסף גם הכרטיס מסך שלך חם כי הוא נמצא בתוך המעבד. תודא שוב אם ניתן שמאוורר מותקן כמו שצריך ומשחה טרמית כמו שצריך. בכל מקרה מחשב ומעבד מאוד ישנים - בני 9 שנים להערכתי.

ELIKON1

Member
דגם המעבד רשום בתוכנה I3
זה אחרי שמתי משחה תרמית.וניקוי אבק
המאוור עובד .אני שומע את המאוורר שהוא מגיע לטמפרטורה שבצילום
תודה

קבצים מצורפים

• IMG_20210125_112425.jpg
    IMG_20210125_112425.jpg
    5 MB · צפיות: 7

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
דגם המעבד רשום בתוכנה I3
זה אחרי שמתי משחה תרמית.וניקוי אבק
המאוור עובד .אני שומע את המאוורר שהוא מגיע לטמפרטורה שבצילום
תודה
אני לא בטוח צריך דגם מדוייק של המעבד ולבדוק טווח טמפרטורה תקין באינטרנט ..יכול להיות שלמעבד זה זה תקין . ויכול להיות שלא וצריך קירור חדש או יותר איוורור למארז, כאמר גם צריך לדעת מה הטמפרטורה בבית בעת הבדיקה לי למשל יש מד שקניתי בחמישה ש"ח..יושב ליד המחשב..ככה שאני בודק אני רואה אם ההפרש באמת תקין או לא...
בכל מקרה צריך את הדגם המדוייק של המעבד.

frankthe2

Active member
אני לא בטוח צריך דגם מדוייק של המעבד ולבדוק טווח טמפרטורה תקין באינטרנט ..יכול להיות שלמעבד זה זה תקין . ויכול להיות שלא וצריך קירור חדש או יותר איוורור למארז, כאמר גם צריך לדעת מה הטמפרטורה בבית בעת הבדיקה לי למשל יש מד שקניתי בחמישה ש"ח..יושב ליד המחשב..ככה שאני בודק אני רואה אם ההפרש באמת תקין או לא...
בכל מקרה צריך את הדגם המדוייק של המעבד.
כתוב בתמונה שהשואל העלה - i3 m2350 - ניסיתי לבדוק את העניין אבל למעט הגדרה כללית של אינטל על טמפ' מכסימלית של 127 מעלות - לא מצאתי כלום, אולי אתה תמצא.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כתוב בתמונה שהשואל העלה - i3 m2350 - ניסיתי לבדוק את העניין אבל למעט הגדרה כללית של אינטל על טמפ' מכסימלית של 127 מעלות - לא מצאתי כלום, אולי אתה תמצא.
המקסימום 85 מעלות מעל זה הוא יושתק אין מעבד של מעל 105 מעלות זה התקן הכי גבוה. חקרתי קצת אומרים ש40-45 מעלות במנוחה זה סביר לו...כלומר אין בעיה

frankthe2

Active member
המקסימום 85 מעלות מעל זה הוא יושתק אין מעבד של מעל 105 מעלות זה התקן הכי גבוה. חקרתי קצת אומרים ש40-45 מעלות במנוחה זה סביר לו...כלומר אין בעייה
לפי מה שאתה אומר - השואל לא יכול היה לשאול את השאלה כי המחשב לא היה מתפקד ב 89 מעלות.
מציע לך לקרוא בקישור הבא:
לפי הנתונים שהעליתי מהקובץ הזה ומקבצים דומים לו של אינטל - החיישנים של אינטל עובדים באופן תיאורטי מ -256- מעלות עד 256+. בפועל הם קוראים מ 40- עד 110+ בדגמים החדשים ובסדרת המעבדים הישנה שלפנינו (דור 2) הם קוראים ועוצרים את הפעילות של המחשב ב 130+. השואל עובד על 89 מעלות לכן המחשב עובד ומתפקד, קרוב לודאי לא לשביעות רצונו של השואל אבל בכל מקרה - התיאוריה שלך על 85 מעלות וזה שאין מעבד מעל 105 מעלות - לפי אינטל עצמם לא תופסת...
בכל מקרה - שאלתי את השואל וזה הדבר החשוב - מה הבעיה במחשב? כי המחשב ישן, מעבד נייד דור שני של אינטל משנת 2011, ההרד דיסק לא מהסוג המשובח ביותר, אנחנו לא יודעים כמה זכרון יש לו וכו'. שגיאת הסנסורים של אינטל בקריאת טמפ נעה ב 7 מעלות, כלומר 7 מעלות למעלה ו 7 מעלות למטה. אז לך תדע מה הטמפ האמיתית של המחשב אבל שוב צריך לדעת מה הבעייה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לפי מה שאתה אומר - השואל לא יכול היה לשאול את השאלה כי המחשב לא היה מתפקד ב 89 מעלות.
מציע לך לקרוא בקישור הבא:
לפי הנתונים שהעליתי מהקובץ הזה ומקבצים דומים לו של אינטל - החיישנים של אינטל עובדים באופן תיאורטי מ -256- מעלות עד 256+. בפועל הם קוראים מ 40- עד 110+ בדגמים החדשים ובסדרת המעבדים הישנה שלפנינו (דור 2) הם קוראים ועוצרים את הפעילות של המחשב ב 130+. השואל עובד על 89 מעלות לכן המחשב עובד ומתפקד, קרוב לודאי לא לשביעות רצונו של השואל אבל בכל מקרה - התיאוריה שלך על 85 מעלות וזה שאין מעבד מעל 105 מעלות - לפי אינטל עצמם לא תופסת...
בכל מקרה - שאלתי את השואל וזה הדבר החשוב - מה הבעיה במחשב? כי המחשב ישן, מעבד נייד דור שני של אינטל משנת 2011, ההרד דיסק לא מהסוג המשובח ביותר, אנחנו לא יודעים כמה זכרון יש לו וכו'. שגיאת הסנסורים של אינטל בקריאת טמפ נעה ב 7 מעלות, כלומר 7 מעלות למעלה ו 7 מעלות למטה. אז לך תדע מה הטמפ האמיתית של המחשב אבל שוב צריך לדעת מה הבעייה
צודק רק שיש הגנות בין התאורטי למעשי ב100 מעלות בערך המחשב יכבה את עצמו להגן על המעבד...מעבר להשתנקות שתהיה כבר בפחות מעלות...אל תשכח את ההגנות. היתר צודק קשה לדעת ..בכל מקרה במצב מינימום הוא 39 מעלות זה טוב סה"כ ...ככה שקשה לומר שיש בעיה במצב רגיל. מה קורה שיש לו עומס? מי יודע מ יש במחשב ...איזה העמסה עושה וכו'...89 זה המון זה בטוח למעבד כזה במחשב נייד ..שב השאלה מה מעמיס ולכמה זמן

למעלה