בדיקת חלוקת נכס אולי דוד פרל ידע

Spidi man

New member
בדיקת חלוקת נכס אולי דוד פרל ידע

איך ואיפה ניתן לבדוק את חלוקת נכס (חלוקה באחוזים) לכל אחד מבני המשפחה?
האם זה אמור להרשם בטאבו? צוואה?

בעיקרון הסיפור הוא כזה (בקצרה) - סבתא של ידידה נפטרה, הבית היה שייך לה (לסבתא) אבל גם 20% לאבא של הידידה (שגם נפטר) והאחוזים עברו לבת שלו (ידידה שלי).

היא זוכרת שהחלוקה הייתה רשומה בטאבו - הם ייתכן? ואם כן, איך אפשר באמת להוציא את הרישום הזה?

פרל דוד

New member
האם הוצאתם נסח טאבו פרטני ?

ואם כן...מה מופיע ברישומת הבעלים והיקף זכויות הבעלות ?

מכיוון ש-2 המורישים נפטרו ,צריכה להשאל השאלה האם היורשים הוציאו צו ירושה ?
ואם כן...אז בנסח הטאבו יופיעו בעלויות היורשים בזכויות , ואני מניח מתוך מה שהצגת שמדובר על נכס שבו יש 5 יורשים [כולל בנה של הסבתא- האב] והאב הוא אחד מהם.

ולגבי הידידה שלך, האם היא הוציאה צו ירושה עם אחיה/אחיותיה על ירושת האב ? והאם האם עדיין בחיים , אזי לה יש 50 אחוז מזכויות האב [כלומר 10 אחוז, והשאר מתחלק בין הילדים]

יש לי תחושה שידידתך ומשפחתה היורשת טרם הוציאו צוו ירושה על נכסי האב.

Spidi man

New member
תודה על התשובה מהירה

ממה שאני יודע, רק לסבתא ולאב היו זכויות על הבית.
כאשר הסבתא נפטרה החלק שלה עברה לאחת מבנותיה, וה 20% שהיו של בנה (האבא של הידידה) אמורים לעבור לידידה.
&nbsp
לפי מה שהבנתי מדובר שם בסכסוך משפחתי כלשהו ולכן החלוקה שם וכל העניין הוא קצת שונה (מבחינת היורשים וכדומה).
&nbsp
מהיכן ניתן להוציא רישמות בעלים והיקף זכויות?
אבדוק לגבי צו ירושה

פרל דוד

New member
חלוקת נכסי עיזבון - התייחסות.

לדעתי הבנתך את המתרחש די מוגבלת ואם יש סכסוך סביב ירושת אם המשפחה אזי יתכן שיש צוואה ברקע וכראה שהיה גם מנהל עיזבון.

ע"מ לתת תשובות מוחלטות חייבים להכיר את כל הרקע כמו נכסים,יורשים נוספים,צווי ירושה,ועוד.
לא ניתן להתבסס על אימרה סתמית ש...היא זוכרת משהו כזה וכזה, ירושה היא הליך מורכב ומוחלט שבו כשאין הסכמות מתמנה מנהל עזבון ע"י ביהמ"ש.

למעלה