בדיקת מהירות הורדה והעלאה (Speed Test) - שוני בין אתרים

RoGeR MaSoN

New member
בדיקת מהירות הורדה והעלאה (Speed Test) - שוני בין אתרים

היי...

אשמח לפיתרון: מדוע יש הבדל בין אתרים מחו"ל ואתרים בארץ כאשר אני עושה בדיקת העלאה והורדה.

אתמול התקנתי ממיר HOT FIBER BOX בסלון, והוא כאמור גם ממיר וגם ראוטר. יש לי חבילת 100 מגה, התשתית היא של 012.

מיקמתי מחשב נייד במרחק של 2 מטר מהפייבר-בוקס - וביצעתי Speed Test, בדיקת מהירות העלאה והורדה מארבעה אתרים שונים: 2 מחו"ל ו-2 מהארץ.

הממצאים שונים, בעיקר בהורדה: אתרים מהארץ מציגים לי תמונת מצב של כמעט פי 2 מהירות הורדה מאשר אתרים מחו"ל.

אני מצרף תמונות מסך:
1. Speed Test מחו"ל, מהירות הורדה של 29 מגה בית או 35 מגה בית:
http://s15.postimg.org/el04jdc7f/speed1.png 
2. Speed Test מהארץ, מהירות הורדה של 62 מגה בית או 82 מגה בית:
http://s13.postimg.org/c1lzt91zr/Speed2.png 

מדוע זה כך? לאיזה אתרים עליי להאמין?

תודה רבה!

ההבדל נובע מכך

שלאתרים בחול יש דרך יותר ארוכה לעשות.... בנוסף, ישנו צוואר בקבוק שהוא הכבל שמחבר בין ישראל לשאר העולם.

Y. Welis

New member
אירוני אגב שהבדיקה של הוט (NOT בלשוני) נמוכה מהאחרת...

לא כדאי להאמין להם, או לכל מי שמציע מהירויות של '100'.

כמו שניתן לראות, בפועל זה לא יותר ממהירות 20 או 25 (או '50' המופרכת באותה מידה, לאתרים בחו"ל).

אגב 'תשמח' לשמוע שלא מעט אתרים מקומיים, מתארחים על שרתים בחו"ל. כך שגם המהירות המקומית לא משפיעה לטובה (לפחות אילו ה-UPLOAD היה גבוה יותר כאן... אבל הוא זהה גם לחו"ל).

shoosh2607

Member
מנהל
הזכרת לי שפעם קראתי מאמר

שחברה צריכה להתאים את שמה לשפה המקומית/מדוברת ולבדוק אם לשמה אין משמעות שונה בשפה.
כי ברוסית H זה N אז מבחינת מליון רוסים כאן, יש שתי חברות - YES ו - NOT

Y. Welis

New member
אני תמיד מאמין שלשם יש משמעויות נסתרות... יש אפילו תורה

מיסטית כזו, שקיימת מאות שנים (אם לא יותר), שמוצאת גורלות לפי השם (או גימטריה).

מכל מקום זה פשוט נכון, במקרה הזה וגם באחרים.

שינסו שם אחר. אולי גורלם ישתנה.

umbo

New member
אם אתה מתעקש על מהירות גבוה....

במחשב, לא על הנייר, אז הצלחת לעשות כמעט את כל השגיאות האפשריות !
א) התחברת לאינטרנט של הוט - כאן יש חלוקת מהירות (רוחב פס) בין כל המשתמשים באזור שלך (בית, רחוב, שכונה, תלוי מה הוט עשו אצלך באזור ) אם עוד משתמשים מעמיסים על הרשת באותו הזמן בדיוק גם אתה נפגע מכך וזו יכולה להיות הסיבה להבדלים בין הבדיקות.
בבזק לכל משתמש יש את רוחב הפס שלו בלי תלות במשתמשים אחרים באזור (פחות או יותר ובערבון מוגבל, אבל הרבה יותר טוב מאשר בשיטה של הוט)
ב) בדיקת המהירות צריכה להעשות רק מול הספק הישיר שלך. לכל מקום אחר יש עומסים שהוא לא יכול להיות אחראי להם, כולל פקקים ברשת ובעיות באתרים הספציפיים שאתה גולש אליהם.
ג) אתה מחובר לראוטר שלך ברשת אלחוטית - היא גם מגבילה את המהירות הסופית והיא פחות טובה מחיבור ישיר ע"י כבל.

למעלה