בדיקת מי שפיר

אורשי1

New member
בדיקת מי שפיר

היי, אני מזה זמן רב תוהה את פשר הקשר בין בדיקת מיי שפיר לקלאב פוט, אני עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, בני נולד עם ק"פ דו צדדי, שאלו אותי אם עשיתי בדיקת מיי שפיר. האם נמצא קשר בין תסמונת דאון לק"פ ? הרי בדיקת מיי שפיר בודקת אך ורק הימצאות תסמונת דאון הלא כן? דרך אגב, את הק"פ לא גילו בשתי הסקירות שעשיתי... גם בדיקת החלבון העוברי יצאה טובה, אז מה הקשר ??? אשמח להחכים, תודה, אורית

טאניוש

New member
לא מדוייק

במי שפיר בודקים בעיות כרומוזומליות, לאו דוקא תסמונת דאון. אי אפשר לגלות ק"פ במי שפיר כמובן, זאת בעיה אורטופדית, אך לפעמים קלאב פוט הוא חלק מתסמונת (כולל תסמונת דאון), ולכן ממליצים על דיקור מי שפיר (כלומר, לוודא שאין בעיה רצינית יותר מקלאב פוט). מאד מוזר שלא גילו קלאב פוט באף סקירה.

אורשי1

New member
בדיקת מיי שפיר - המשך

דרך אגב, שכחתי לציין שיונתן היום בן שנה וחצי נורמלי לחלוטין, פעלתן, חייכן, תיקשורתי מאד, עם הנעליים רק בלילה . הדבר היחיד שהיה לו זה חגורת כתפיים חלשה מאד שטופלה באמצעות פיזיוטרפיה.

פרלמנים

New member
הי אורית, הנה קצת מידע

כאן על הבדיקה ומה ניתן לגלות בה. כפי שטניה ענתה לך, ק"פ יכול להיות חלק מבעיה אחרת-נוירולוגית, גנטית או תסמונת כלשהי כגון דאון. מדהים אותי שלא גילו את הק"פ בשתי הסקירות שעשית, האם עשית את הבדיקה אצל אותו רופא, או ששני רופאים פספסו? בכל מקרה, רק בריאות! ג'סיקה

למעלה