בדיקת מי שפיר

עצמאות59

New member
בדיקת מי שפיר

ברוכים הנמצאים וחג שמח. אנו בהיריון ראשון, שבוע 25, ולפני שבועיים, בסקירה המאוחרת, גילינו קלאב פוט. בייעוץ הגנטי נאמר לנו כי מאחר ויתר הבדיקות (שקיפות, חלבון עוברי וסקירה מוקדמת) תקינות, כנראה ומדובר בבעיה אורתופדית בלבד, אך בכדי להיות בטוחים ב- 100%, כדאי לעבור בדיקת מי שפיר. אנו מתלבטים מאוד לגבי הכרחיות הבדיקה והסכנות הטמונות בה.... האם למישהו מכם הציעו לעבור בדיקת מי שפיר כאשר עלה נושא הקלאב פוט? ומה עשיתם?

פרלמנים

New member
ברוכים הבאים!

מזל טוב על ההריון, אני שמחה שאתם לא לחוצים ותדעו שהגעתם בדיוק למקום הנכון לעידוד, תמיכה וטיפים חשובים.
אני ג'סיקה, בת 29, אמא של דניאל בן 8 וחצי חודשים, נולד עם ק"פ דו צדדי ומטופל בביה"ח שניידר לפי שיטת פונסטי. אני חושבת שרובנו קיבלנו המלצה לבדיקת מי שפיר, ולדעתי רוב מי שקיבלה המלצה גם עשתה. הדבר בראשון שאמר לי דר' רוזן שעשה את הסקירה היה ש"הצעד הבא הוא מי שפיר", אבל זה היה בשבוע מוקדם יותר (גילינו בשבוע 15, ועשינו מי שפיר בשבוע 17)
. אני לא יודעת מה הסיכונים בשבוע 25 בבדיקת מי שפיר, האם זה שונה מבדיקה בשבועות המקובלים? אצל מי את מתכוונת לעשות? חשוב שתדעי שזו בדיקה לא נוראית, לא כ"כ כואבת אבל טיפה מלחיצה וחשוב למנוח אחרי. זה עובר בקלות אם מקפידים על מנוחה... הסתייגות קטנה, לי היה הריון לא תקין (שהופסק) לפני דניאל, (תסמונת דאון) ולכן, בגילוי הק"פ ההמלצה למי שפיר הייתה יותר משמעותית. ספרו לנו קצת על עצמכם? מאיפה בארץ? איפה מתכננים ללדת? נשמח לתת עוד מידע והמלצות לטיפול בק"פ לקראת הלידה
תהיו בקשר במסרים אם תרצו לצלצל ולדבר. אני כאן! ג'סיקה פרלמן

אירנה ק

New member
שלום../images/Emo140.gif

אני אירנה. בת שלי בת 10 וחצי חודשים. מאיושקה שלי נולדה אם ק"פ ברגל ימין מאוד קשה גם לבעלי יש ק"פ. אנחנו מטופלים ברמב"ם. גם אנחנו גילינו את הבעיה בסקירת מערכות גם לי המליצו לעשות מי שפיר כי אני די מבוגרת( ילדתי בגיל 36) אחרי הרבה התלבתויות עשיתי אותה. הבדיקה עצמה לא כואבת צריך רק לנוח אחריה כמה ימים ומאוד חשוב לברר מי הרופא שיעשה. שיהי לכם בהצלחה

כן. עשינו מי שפיר ולו רק בגלל הרוגע...

של אחרי, היום "הרוגע" הזה כבר בן ארבע אבל כשהבעייה התגלתה, נבהלנו כי הטרידו אותנו בכך שיכול להיות משהו במנח של הראש הכולל קלאב פוט, משהו מדאיג וכך היה, לא היה כל כך נורא וברוך השם, הרגיע אותנו תרגישו טוב וברוך הבא אורית

פרלמנים

New member
עוד משהו קטן

1. אהבתי את הכינוי שבחרתם. 2. אינני יודעת יודעת מי הרופא המטפל שמבצע את מעקב ההריון, ומי היועץ הגנטי שלכם אבל בכל מקרה אין וודאות של 100% באף הריון, באף בדיקת מי שפיר. לנו היועץ הגנטי (פרופ' שוחט בשניידר) אמר שהבדיקות שעשינו (מי שפיר, שקיפות, אקו לב עובר, סקירות בשפע) מצמצמות מאוד את הסיכוי שתהיה בעייה מלבד ק"פ, אבל עד הלידה אין שלילה מוחלטת. רוב רובם של העוברים שמאובחנים כק"פ נולדים בריאים ונורמלים, ללא בעיות אחרות. רק לידיעה. ממש אשמח אם תהיו בקשר, שולחת לכם מסר. ג'סיקה

עצמאות59

New member
בוקר טוב לפורום

בוקר אור ותודה על התשובות. אנו מאוד מתלבטים לגבי הבדיקה בגלל השבוע המתקדם שלנו. מצד אחד, בשביל השקט הנפשי ובשביל הביטחון, אין ספק שצריך לעשות את הבדיקה, אך מצד שני- אנו באמצע שבוע 25 וגם אם נעשה את הבדיקה שבוע הבא, בלי ללכת לייעוץ נוסף, אז נקבל את התשובות בסביבות שבוע 28-29... ואז מה? זה שבוע מאוד מתקדם (רגשית ומוסרית) בכדי להפסיק את ההיריון אם חס וחלילה יתגלה משהו. היינו רוצים להתייעץ עם גניטקאי נוסף בכדי להבין את היחס שבין הסיכון בבדיקה לבין הסיכוי שיתגלה משהו. האם מישהי מכירה גניטקאי מומלץ באיזור רחובות, מלבד פרופ' אפלמן, אצלו היינו? תודה ויום טוב.

sigis7

New member
בוקר אור וברוכים הבאים!../images/Emo24.gif

אני מאלה שעושות מי שפיר בכל הריון, בעקבות התיעצות שעשיתי בהריוני השני, את מי השפיר באותו הריון עשיתי בשבוע+ 22 ,אין זה אומר שאני ממליצה, אבל אני פשוט מספרת על עצמי.במידה ותרצו לשוחח אשלח לכם את מס' הטלפון במסר. יום רגוע ונפלא!

פרלמנים

New member
בוקר אור

אחרי ייעוץ גנטי מאוד הזוי בביה"ח מאיר, בו המליצו לי לעשות הפלה, עשינו מאמצים גדולים להגיע לייעוץ של פרפ' שוחט במכון הגנטי בביה"ח שניידר (פתח תקווה). (שמענו עליו דרך ביה"ח הר סיני בארה"ב ששלחנו להם מייל לגבי ק"פ והם המליצו מאוד להגיע אליו-הוא מאוד מוכר בעולם בנושאים האלה). יש לו צוות של ייועצות מאוד מאוד מקצועיות והן מערבות אותו בייעוצים החשובים ומלוות אותך לאורך כל הבדיקות וכו'. צירפתי קישור לפרטי המכון הגנטי, אני הייתי מאוד מרוצה מהיועצת אלן טאוב. בהצלחה! ג'סיקה

טאניוש

New member
לא עשיתי מי שפיר

לא התכוונתי לעשות לפני שהתגלה קלאב פוט, מכל החיפושים ברשת לא מצאתי שום הוכחה לכך שק"פ בתור ממצא יחיד מעלה סיכון לבעיה כרומוזומלית. חייבת לציין שגם מצד הרופאים לא היה לחץ - כן המליצו, כמו שממליצים על כל ממצא בסקירה, כשאמרתי שאני מוותרת לא הועלה יותר הנושא. עשיתי את כל הבדיקות שלא מסכנות את ההריון כדי לוודא שאכן מדובר על ממצא יחיד. וכן, היינו מוכנים לקחת סיכון לילד פגוע, קטן ככל שיהיה אבל חיובי. לא מצטערת על ההחלטה הזו, בדיעבד הבנו שדיקור היה גומר את ההריון. כמה מילים לגבי דיקור מי שפיר עצמו (ללא קשר לקלאב פוט). הסיכון שבבדיקה בסביבות חצי אחוז (והוא לא תלוי בגיל הריון), הסיכון שלכם לילד פגוע כנראה נמוך יותר (תחשבו לבד לפי התוצאות של שקיפות עורפית או חלבון עוברי). אבל (וזה אבל גדול) כאן מדובר על סטטיסטיקה. למעשה כשזה קורה לך זה 100%. אף אחד לא יכול לייעץ לכם מה לעשות, אתם צריכים להחליט איזה סיכון אתם מוכנים לקחת. ההחלטה על מי שפיר היא אחת הקשות בהריון. בהצלחה! אנחנו פה לכל שאלה

שלום וברוכים הבאים

רופאים תמיד (טוב, לרב) ימליצו על כמה שיותר בדיקות. תבררו מה בידיוק בודקת בדיקת המי שפיר. אם תסמונת דאון בלבד אז כבר היו רואים באולטרסאונד סימנים נוספים המעידים על התסמונת. אנחנו לא עשינו את הבדיקה. תוכלו לקרא עוד עלינו באתר שלנו הנמצא בחתימה שלי. בהצלחה בכל עידית

אנגלה3

New member
ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

שלום לכם, אני אמא לשחר המקסים, בן 4 חודשים, עם ק"פ ברגל ימין. (מצרפת תמונה) גילינו את הק"פ בסקירה הראשונה שעשינו, זה היה בשבוע 16, ומרגע הגילוי עברנו את כל הבדיקות שהמליצו לנו:ייעוץ גנטי, אקו לב עובר, מי שפיר, ייעוץ עם מנהל המחלקה האורטופדית ילדים בביה"ח קפלן, סקירה מאוחרת מורחבת מכוונת לרגל, והכל כדי להיות רגועים ושקטים שבאמת מדובר בבעיה אורטופדית בלבד. אותנו מאוד הרגיעו התוצאות של הבדיקות שעברנו, והייעוץ האורטופדי - אמנם זה ילד שני שלי (של בעלי שלישי, אנחנו סיבוב שני) אבל במושג הזה שהקרא ק"פ נתקלנו בפעם הראשונה ומאוד לא היינו רגועים. אני יכולה בהחלט להבין את המחשבות והחששות. אגב, גם אצלנו כל יתר הבדיקות היו תקינות, אבל החלטנו בכל מקרה לעשות את יתר הבדיקות לשקט הנפשי שלנו. הכי חשוב, תהנו מההריון תתענגו עליו, ושתהיה לכם לידה קלה

nush האחד

New member
ערב טוב ../images/Emo29.gif

אנחנו עשינו מי שפיר. מהתחלת ההריון גמלה בנו ההחלטה שבהריון הזה (עם הגדולה שלנו לא עשינו) נעשה בכל מקרה את הבדיקה והחשש לקלאב פוט רק חיזק ו"אישר" את ההחלטה ההתחלתית. אני מאד מבינה לליבך- אם חלילה יתגלה משהו ותאלצו להפסיק את ההריון בשבוע מתקדם מאד יחסית. השאלה היא האם את יכולה לשאת את האפשרות שחלילה, שלא נדע, קיימת אפשרות שיוולד לכם ילד עם בעיה כלשהי שתלווה אותו ואתכם למשך החיים. אני יודעת שלא הייתי יכולה לשאת אפשרות כזו. אני יודעת שההחלטה לא קלה. שיהיה לכם בהצלחה בהמשך הדרך!!

תחיצ

New member
אנחנו גילינו את הק"פ בערך בשבוע כזה

הבעיה עם בדיקת מי שפיר בשלב כזה - שיש בבדיקה עצמה סיכון ללידה מוקדמת (בשלב יותר מוקדם של ההריון יש סיכון להפלה). אחד השיקולים שלנו לא לעשות את הבדיקה היתה שבשלב זה מדובר בלידה מוקדמת, שמצריכה את כל ההתיחסות שיש לפגים, וגם ככה יש לנו מספיק על הראש עם הטיפול בק"פ עצמו. אם עשית את כל הבדיקות האחרות, זה כנראה באמת רק בעיה אורטופדית. בד"כ ק"פ בא לבד, ואת רוב הבדיקות עשית, אני במצב שאת נמצאת בו היום - לפני שנתיים - החלטתי שאני לא עושה עוד בדיקות חוץ ממעקב אינטנסיבי (אולטרסאונד כל חודש, כולל בדיקת מומחה, בדיקת אורך עצמות בכל בדיקה והתאמתן לגיל ההריון). תהני מההריון,ובהצלחה

תחיצ

New member
עוד משהו - לגבי גנטיקאי

יועצים גנטיים בעצם אמורים לבדוק את הרקע המשפחתי הגנטי שלכם ולראות אם יש קשר בין המום המדובר לבין בעיות ידועות במשפחה. אין לו שום ידע ספציפי באוטופדיה או בכל תחום אחר שרוצים להתיעץ איתו. אם את מתלבטת לגבי מה ההשלכות של מום כזה, מה המשמעות של בדיקות בשבוע מתקדם כל כך ועוד (כמו שראיתי עכשיו ששאלת למעלה) אני מציעה לך - א. להתיעץ עם רופא נשים, ואם הרופא שלך לא מספק אותך ללכת למישהו יותר בכיר / מנוסה , ב. ללכת להתיעץ עם אוטופד, ואפילו עם אורטופד ילדים. אני אספר לך קוריוז, בשלב כלשהו בהריון כשהתלבטתי איפה לטפל בתינוק לאחר הלידה החלטתי שאני הולכת לפגוש את הרופא שמטפל בבי"ח בו רצינו לטפל (ואז עוד לא היו המלצות עליו). בקיצור, התקשרתי למרפאה שבה הוא מקבל ובקשתי לקבוע תור. בקשו שאתן מס' ת.ז. - נתתי את שלי, ואז אמרו לי שהוא רופא ילדים ולא רופא למבוגרים. היה להם ממש סיפור לקבוע לי תור. בסוף דיברתי עם הרופא בטלפון כדי שיסביר להם מה אני רוצה ואז הסכימו לקבוע לי תור לאורטופד ילדים. (לילד שעוד לא נולד).

זהבה29

New member
../images/Emo24.gifקודם כל מזל טוב.

לא פשוט להיות בשלב שלכם, אני זוכרת כל רגע למרות שמעיין שלנו בת אחד עשרה חודש. הרופאים בעיקר לא לוקחים אחריות ולכן מאוד מלחיצים. כעקרון כל בדיקה שיכולה לשלול משהו חשובה כי היא מרגיעה,וכדאי להקטין מתחי בהיריון. אני עשיתי בדיקת מי שפיר זה לא כואב ועם קצת מנוחה הכל עובר. חשוב: שרופא טוב יעשה את הבדיקה,בידיים מיומנויות אחוזי ההפלה מאוד נמוכים(אני יודעת שהמילה אחוז כנמצאים במצב כזה נשמעת קרה) תבררו לגבי בדיקה שעולה קצת יותר אך את התוצאות מקבלים תוך שלושה ימים ולא שלושה שבועות. אני מאמינה שהכל יהיה בסדר ויהיה לכם תינוק מקסים, בהצלחה זהבה.

למעלה